Tuesday, October 30, 2007

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΟΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ είναι εχθροί «εντός των τειχών» και συνήθως εισχωρούν στο οικείο περιβάλλον του παιδιού

Βιώνουν τη φρίκη από τα οκτω

Σεξουαλική και σωματική κακοποίηση έχει υποστεί το 15% των μαθητών ηλικίας 8-12 ετών στη χώρα μας, ενώ μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις ο θύτης είναι κάποιος από το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού...

Τα ανησυχητικά στοιχεία για τη χώρα μας προκύπτουν από πανελλαδική έρευνα σε 2.500 παιδιά που πραγματοποίησε το Ιδρυμα Ελληνισμού.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2006 και ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ενώ τα στοιχεία είναι στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο μιας επιστημονικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το περιοδικό «Το παιδί μου και εγώ» με θέμα την παιδική κακοποίηση, από την επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ψυχολόγο-κοινωνιολόγο Χριστίνα Αντωνοπούλου.

Οι αιτίες του φαινομένου

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Δομών Υγείας Γιώργος Πατούλης τόνισε μιλώντας στην εκδήλωση πως «οι αιτίες που παράγουν τέτοιες συμπεριφορές είναι πολλές και ποικίλες. Το κοινωνικό υπόβαθρο, η κουλτούρα, η αγωγή και παιδεία, η ψυχοδομή είναι βασικές παράμετροι στη διαμόρφωση προσωπικοτήτων που παράγουν σεξουαλική βία».

«Παράλληλα όμως», τόνισε, «η σεξουαλική κακοποίηση είναι ένας εχθρός που μπορεί να υπάρχει μέσα στο οικείο περιβάλλον των παιδιών μας, ένας εχθρός "εντός των τειχών", για τον οποίο ο κάθε γονιός πρέπει να είναι ενημερωμένος ώστε να αναγνωρίσει εγκαίρως τα σημάδια του κινδύνου και να παρέμβει».

Η κ. Αντωνοπούλου αναφέρθηκε στους παράγοντες κινδύνου που καθιστούν μια οικογένεια επικίνδυνη για κακοποίηση του παιδιού, καθώς και τα σημάδια που υποδηλώνουν πως ένα παιδί μπορεί να έχει υποστεί κακοποίηση. Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο πρόεδρος της Εταιρίας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

Το φαινόμενο της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης συμβαίνει σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από όσο γνωρίζουμε, όμως καλύπτεται από έντονη μυστικότητα, επισημαίνει στην «Ε» η συνεργάτις του Κέντρου Ειδικής Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Μονάδας «Σπύρος Δοξιάδης Ερευνα για το Παιδί», Βικτωρία Πρεκατέ, εκπαιδευτικός, Mphil, πρόεδρος του «Μέντορα για την παιδική προστασία και ευημερία».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Βρετανικού Οργανισμού Stopitnow, για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, 1 στα 10 παιδιά έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά με σοβαρό τρόπο (δηλαδή άγγιγμα γυμνών γεννητικών οργάνων και χειρότερες μορφές) και τα 3/4 των παιδιών που κακοποιούνται σεξουαλικά δεν θα μιλήσουν σε κανέναν κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας γι' αυτό.

Σιωπή...

Ακόμη, από όσα παιδιά μιλήσουν, ελάχιστα θα φτάσουν να απασχολήσουν τις αστυνομικές αρχές, τις κοινωνικές υπηρεσίες ή τους επαγγελματίες υγείας.

Ετσι ενώ τα καταγεγραμμένα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στις ΗΠΑ είναι 1-2 στα 1.000 παιδιά, οι περισσότεροι ερευνητές διεθνώς συμφωνούν ότι 1 στις 4 γυναίκες και 1 στους 6 ή 7 άνδρες έχουν υποστεί κάποια μορφή σεξουαλικής κακοποίησης μέχρι να ενηλικιωθούν.

«Η παιδική σεξουαλική κακοποίηση σπάνια είναι ένα απομονωμένο γεγονός, εκτός από τη σπάνια περίπτωση της απαγωγής. Τις περισσότερες φορές οι δράστες χτίζουν μια στενή σχέση με το παιδί -μια σχέση βλαβερή, που συχνά κάνει το παιδί να νιώθει υπεύθυνο και ανίκανο να αποκαλύψει τι συμβαίνει. Η μυστικότητα είναι η βάση τους και τα παιδιά είναι παγιδευμένα, πριν ακόμη συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει. Αρχικά οι δράστες εμφανίζονται ευγενικοί, έμπιστοι, ότι νοιάζονται και θέλουν να βοηθήσουν», εξηγεί η κ. Πρεκατέ.

Καλοσύνη και βία

«Συμπεριφέρονται με προσποιητή καλοσύνη που ξεγελά τους γονείς και τα παιδιά. Μπορεί να χρησιμοποιούν απειλές και βία ώστε να εξαναγκάσουν τα παιδιά να κάνουν αυτό που θέλουν. Μπορεί να αναζητούν εργασία που τους φέρνει σε επαφή με παιδιά, π.χ. σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, πάρκα, αθλητικούς χώρους, παιδότοπους, κολυμβητήρια κ.λπ. ή να συχνάζουν σε αυτούς τους χώρους με σκοπό να γνωρίσουν παιδιά.

Μπορεί να προσφέρουν στα παιδιά ένα συνδυασμό από δώρα, χάρες, παιχνίδια, εξόδους, χρήματα και απειλές για να τα εγκλωβίσουν. Μπορεί να τους προσφέρουν τσιγάρα, ποτό, το να μείνουν έξω μέχρι αργά, το να παρακολουθήσουν περισσότερη τηλεόραση, γενικώς τα απαγορευμένα πράγματα.

Μπορεί να τα απειλήσουν με βία ή απόσυρση της αγάπης τους αν δεν κάνουν τα παιδιά αυτό που θέλουν. Οι περισσότεροι προσπαθούν να μάθουν όσο γίνεται περισσότερα για το παιδί και να απομακρύνουν το παιδί από τους γονείς του.

Οσο πιο δύσκολο το κάνουμε να εισχωρήσουν μεταξύ των παιδιών και των προστατευτικών γονέων τους τόσο πιο ασφαλή θα είναι τα παιδιά».

Ο Βρετανός βουλευτής Dan Norris και η Michelle Elliott του Βρετανικού Οργανισμού Kidscape, ύστερα από έρευνα σε πρώην παιδόφιλους, αποκαλύπτουν τις τακτικές τους στο ενημερωτικό έντυπο «Προστατεύοντας τα παιδιά μας», που έχει μεταφράσει η Ελληνική Εταιρία Μελέτης και Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης (Λ. Κοκορομύτη, Τ. Σταθοπούλου), τονίζοντας πως οι δράστες είναι ειδικοί στο να χρησιμοποιούν δικαιολογίες και παραποιήσεις για να κρατούν τα παιδιά μπερδεμένα και σιωπηλά.

«Τι να κάνετε»

«Αν υποπτεύεστε πως το παιδί έχει κακοποιηθεί», σημειώνει η κ. Πρεκατέ, «κρατήστε την ψυχραιμία σας και καθησυχάστε το. Ισως δεν σας τα πουν όλα από την αρχή. Μη τα πιέσετε, αφήστε τα να πάρουν το χρόνο τους. Ακούστε τα προσεκτικά χωρίς να βάζετε λέξεις στο στόμα τους. Προσπαθήστε να μη δείξετε θυμό ή στενοχώρια -η υπερβολική εκδήλωση των δικών σας συναισθημάτων θα τα αποθαρρύνει από το να ανοιχτούν περισσότερο και μπορεί να νιώσουν ενοχές. Πείτε στο παιδί ότι είναι πολύ γενναίο που σας μίλησε».

Για βοήθεια μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (197) ή άλλους οργανισμούς, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού (1056), την ΕΠΙΨΥ (801-801-1177), τον Συνήγορο του Παιδιού (800-11-32000), για συμβουλή. 344 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ!

Το πρώτο εξάμηνο του 2007 έγιναν στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για παιδιά SOS 1056 του «Χαμόγελου του παιδιού» 344 καταγγελίες για σοβαρά περιστατικά κακοποίησης παιδιών.

Από αυτές, το 32% των καταγγελιών αφορούν σωματική κακοποίηση των παιδιών, το 3% σεξουαλική κακοποίηση και το 6% ψυχολογική / συναισθηματική κακοποίηση. ΠΑ-ΤΕΡΑΣ!:Βίαζε την έγκυο θετή του κόρη

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ

Ενας Αλβανός συνελήφθη και κρατείται με την κατηγορία ότι βίαζε τη θετή του κόρη.

Η τραγική ιστορία της κοπελίτσας, που φαίνεται να βιαζόταν κατ' εξακολούθηση ακόμη και την περίοδο που ήταν έγκυος, αποκαλύφτηκε στην Αμφιλοχία.

Πριν από 10 χρόνια ήρθε στην Αμφιλοχία μια Αλβανίδα, η οποία εγκαταστάθηκε εκεί με την 5χρονη κόρη της. Λίγο αργότερα παντρεύτηκε μ' έναν Αλβανό οικοδόμο, με τον οποίο απέκτησε άλλα τρία παιδιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σύζυγός της βίαζε εδώ και περίπου ένα χρόνο τη θετή του κόρη, η οποία σήμερα, στα 15 της χρόνια, είναι έγκυος 7 μηνών.

Η μητέρα συζήτησε το γεγονός με μια γνωστή της καθηγήτρια, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, το κατήγγειλε στην Αστυνομία Αρτας. Από εκεί η Αστυνομική Διεύθυνση το γνωστοποίησε υπηρεσιακά στον εισαγγελέα Αγρινίου, ο οποίος διέταξε τη σύλληψη του Αλβανού. Ο οικοδόμος κρατείται και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανακρισης. ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ!

Saturday, October 27, 2007

28H ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

28η Οκτωβριου 1940:Εκεινη η μαυρη μερα που η Ελλαδα μπηκε στον πολεμο,πρωτα με τους Ιταλους και τα τσιρακια τους,τους Αλβανους.Μετα ηρθαν οι Γερμανοι ενω ταυτοχρονα ειχαν μπει στο παιχνιδι Βουλγαρια και Τουρκια-εις βαρος μας παντα-για χαρη ενος παραφρονα που αιματοκυλησε ολοκληρο τον κοσμο,που σκοτωσε εκατομμύρια,που λεηατησε,βασανισε φριχτα ιδιως με τα S/S και οχι μονο.Χιλιαδες αθωοι μαρτυρησαν και πεθαναν αφου πρωτα υπεφεραν αφανταστα,στα υπογεια των S/S,της Γκεσταπο,και της κομμαντατουρ.Εκατονταδες χρησιμοποιηθηκαν για πειραματα,πολλες φορες παρανοικα και οταν πλεον ηταν ανημποροι για το οτιδηποτε τοτε τους εβαζαν σε μια αλλη αποτροπαια κατασκευη τους:τους Φουρνους!Ναι τους εβαζαν μεσα και τους εψηναν ενω ηταν ακομη ζωντανοι!!!!Και το ονομα αυτου ηταν Αδολφος Χιτλερ!Αυτος και η φασιστικη του μποτα θελησαν να κανουν πραγματικοτητα το παρανοικο ονειρο που ειχε πλασει το σαλεμενο του μυαλο.Γιατι μονο σαλεμενος πρεπει να'ναι καποιος προκειμενου να αιματοκυλησει ολοκληρη την υφηλιο!Ομως την 28η Οκτωβριου,οταν ειχε ερθει πια η σειρα μας και μας ειπαν να παραδωθουμε ειρηνικα,ο Ιωαννης Μεταξας ειπε το βροντερο:ΟΧΙ!Και τοτε τα παλληκαρια μας ριχτηκαν στη μαχη με μενος!Σκοτωσαν πολλους,μα σκοτωθηκαν κιολας πολλοι!Πηραν αιχμαλωτους!Το ιδιο κι Γερμανοι!Τελικα μετα απο καιρο η Ελλαδα λυγισε και η φασιστικη μποτα πατησε τ'αγια εδαφη της!Η Γερμανικη κατοχη κρατησε για αρκετα χρονια,ομως οι φασιστες δεν ειχαν παντα ησυχια,γιατι τα σαμποταζ,οι ενεδρες,οι αποβασεις και οι μαχες ηταν συχνες!Σιγα-σιγα οι Γερμανοι αρχισαν να χανουν το παιχνιδι!Οι απωλειες στα μετωπα-εντος και εκτος Ελλαδος-ηταν πολλες!Πολεις ολοκληρες απελευθερωνοντουσαν μερα με τη μερα.Οι δυναμεις του λεγομενου και Αξονα με εμβλημα τους τον αγκυλωτο σταυρο εχαναν ολοενα και περισσοτερο εδαφος μερα με τη μερα!Ο Χιτλερ αρχιζε να τα χανει σιγα-σιγα,ωσπου ενα ευλογημενο πρωινο η Γερμανια εχασε τον πολεμο και τσακισμενη γυρισε πισω στα δικα της εδαφη ενω ο Χιτλερ και η γυναικα του ειχαν εξαφανιστει απο προσωπου γης!Αλλοι ελεγαν πως εφυγαν σ'αλλη χωρα η πως σκοτωθηκαν,ομως ο Χιτλερ και η συζηγος του ειχαν αυτοκτονησει!Η μερα που η λευτερια εφτασε ηταν σωστη ανασταση για την Ελλαδα κι ολο τον κοσμο!Οι καμπανες στις εκκλησιες χτυπαγαν χαρμοσυνα,ενω ο κοσμος ετρεχε χαρουμενος στους δρομους και τραγουδουσε με δακρυα στα ματια τον Εθνικο Υμνο:Σε γνωριζω απο την κοψη του σπαθιου την τρομερη!Σε γνωριζω απο την οψη που με βια μετραει τη γη!Απ'τα κοκκαλα βγαλμενη των Ελληνων τα Ιερα και σαν πρωτα ανδρειωμενη χαιρε,ω χαιρε λευτερια!Και σαν πρωτα ανδρειωμενη χαιρε ,ω χαιρε λευτερια!!! 28Η Οκτωβριου 1940 Νο 1: 28Η Οκτωβριου 1940 Νο 2: 28Η Οκτωβριου 1940 Νο 3: 28Η Οκτωβριου 1940 Νο 4:

Thursday, October 25, 2007

ΒΡΑΔΙΕΣ ΠΟΙΗΣΗΣ Νο 1



Σημερα με έπιασε το ρομαντικο μου...Αχ!Βραδιες ποιησης λοιπον.......
Της αγάπης

Νά 'ξερες πώς λαχτάριζα τον ερχομό σου, Αγάπη
που ίσαμε τα σήμερα δε σ' έχω νοιώσει ακόμα,
μα που ένστικτα το είναι μου σ' αναζητούσεν, όπως
τη γόνιμη άξαφνη βροχή το στεγνωμένο χώμα!

Πόσες φορές αλλοίμονο! δε γιόρτασα, θαρρώντας
πως επι τέλους έφτασες, Εσύ που είχες αργήσει:
Σα μυγδαλιά, που ηλιόλουστες ημέρες του χειμώνα
την ξεγελάνε, βιαζονταν κι εμέ η ψυχή ν' ανθήσει.

Μα δεν ερχόσουνα ποτές και, μέρα με τη μέρα,
τ' άνθια σωριάζονταν στη γης από τον κρύο αγέρα
κι είναι η ψυχή μου πιο γυμνή παρά προτού ν 'ανθίσει'

Και σήμερα, που η Νιότη μου γέρνει αργά στη δύση,
του ερχομού σου σβήνεται κι η τελευταία ελπίδα:
-Φοβάμαι πως επέρασες, Αγάπη και δεν σ'είδα!... Κώστας Ουράνης

Wednesday, October 24, 2007

ΛΑΤΕΡΝΑ:ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ. . .

Λατερνα!Ενα οργανο που καποτε μεσουρανουσε στις Αθηναικες και οχι μονο,γειτονιες.Ενα οργανακι που καθημερινα ανηφοριζε τα στενα,πλακοστρωτα σοκακια της Πλακας,του Θησειου και οχι μονο.Βολτες"εκοβαν"οι λατερνατζηδες με τις λατερνες τους και στα δρομακια του τοτε Πειραια.Αληθεια,ποιος δε θυμαται το γαρυφαλλο στ'αυτι με τον αξεπεραστο Βασιλη Αυλωνιτη!Ποιος δε δακρυσε με την φοβερη ερμηνεια του μεγαλου ηθοποιου Ορεστη Μακρη,στην ταινια"Μια λατερνα,μια ζωη".Ποιος δε θυμαται την μεγαλη Μελινα Μερκουρη να τραγουδαει με τη συνοδεια λατερνας,τα Παιδια του Πειραια.Τωρα ποια οι λατερνες που εχουν απομεινει να μας ταξιδευουν με τις γλυκιες μελωδιες τους,ειναι ελαχιστες...Αλλα μη σας κουραζω αλλο:Ας απολαυσουμε τις λατερνες εν ωρα εργασιας τους: Γαρυφαλλο στ'αυτι-Παλιομισοφορια:(Λατερνα-ερμηνεια:Ο μεγαλος Βασιλης Αυλωνιτης): Ειμαι αντρας και το κεφι μου θα κανω:(Ερμηνεια-λατερνα:Μιμης Φωτοπουλος-Βασιλης Αυλωνιτης):

Monday, October 22, 2007

ΓΙΟΡΤΑΖΩ! ! !101 ΠΟΣΤ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ! ! ! ! !

Σημερα γιορταζω!!!!Περασα τα 100 post!101 για την ακρίβεια,αλλα σημερα το ειδα!!!Πως περναει ομως ο καιρος!Ποτε εγινα μπλογκερ,ποτε εφτασα τα 101 post....Αντε βρε!Να με χαιρεστε!!!!Α!Εχει και τουρτα!!Να κερασω???:

Saturday, October 20, 2007

ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2007-ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!. . . .

Ραδιομαραθωνιος 2007-Για το παιδι.Κεντρικη εκδηλωση:Σταθμος μετρο Συνταγμα.Το kinwniawramiden ηταν εκει και συμμετηχε με τον τροπο του:Προσεφερε στο bazaar το ποσο των 3 Ευρω(Δεν ειναι μεγαλο.Το ξερω,αλλα τοσα ειχα πανω μου,γιατι επεστρεφα απο τη δουλεια.)και τραβηξε ορισμενα πλανα:Α μερος:Πλανα: Marfin-Egnatia Bank 22 & 23/10*(3):
SMS*(2):
Φιλανθρωπικος αγωνας μπασκετ*(1):
Καποια παιδια χρειαζονται τη στηριξη μας.Ας ειμαστε διπλα τους...Το αξιζουν......
Μονο η αγαπη μπορει:Για τα παιδια με ειδικες αναγκες.Για αυτους τους αγγελους που μας χρειαζονται περισσοτερο απο καθε αλλον!...
Ολα τα παιδια χρειαζονται την αγαπη μας:
Ραδιομαραθωνιος 2007:Τα παιδια μας ευχαριστουν:
Το σλογκαν της εκδηλωσης σε μπλουζακι:Μονο η αγαπη...: Β μερος:Πως μπορουμε να βοηθησουμε: 1)Παρακολουθοντας τον φιλανθρωπικο αγωνα μπασκετ: Φιλανθρωπικός Αγώνας Μπάσκετ: Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2007, ώρα προσέλευσης 17:00, Κολέγιο Αθηνών, Π. Ψυχικό

Μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το φετινό Ραδιομαραθώνιο, αποτελεί η διοργάνωση φιλανθρωπικού αγώνα μπάσκετ με στόχο τη δημιουργία εσόδων για τα παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες.

Η ομάδα μπάσκετ της MARFIN EGNATIA BANK ενισχυμένη με στελέχη της τράπεζας, και γνωστούς αθλητές θα συμμετέχει σε έναν αγώνα που κρύβει πολλές εκπλήξεις. Τα έσοδα από τον αγώνα θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ραδιομαραθώνιου.

Η τιμή εισιτηρίου είναι € 10 και για τα παιδιά έως 12 ετών € 5 και αναμένεται το κλειστό γυμναστήριο του κολεγίου να γεμίσει κόσμο, έτοιμο να χειροκροτήσει τον αγώνα της χρονιάς!
2)Προσφεροντας αιμα: Εθελοντική Αιμοδοσία

Τη Δευτέρα 22 & Τρίτη 23 Οκτωβρίου, ώρα 9:30πμ -13:00μμ θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στα παρακάτω καταστήματα της MARFIN EGNATIA BANK

* Δευτέρα 22 Οκτωβρίου κατάστημα Κηφισίας 24, Μαρούσι
* Τρίτη 23 Οκτωβρίου κατάστημα Συγγρού 24, Αθήνα
Θεσσαλονίκη: - 22/10/2007 Εθελοντική Αιμοδοσία: Την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στο κατάστημα της ΜARFIN EGNATIA BANK στην Θεσσαλονίκη στην οδό Ίωνος Δραγούμη 3 στον ημιώροφο, ώρα 9:30πμ -12:30μμ θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ θα μεσολαβίσει προκειμένου να μεταφερθούν οι μονάδες αίματος στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.
3)Αγοραζοντας αντικειμενα απο τα ειδικα τοποθετημενα περιπτερα:
Βοηθήστε και εσείς να πετύχουμε ακόμη περισσότερα για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες:

* Επισκεφθείτε τη Δευτέρα 22 & Τρίτη 23 Οκτωβρίου ένα από τα καταστήματα της MARFIN EGNATIA BANK ή ένα από τα περίπτερα που θα τοποθετηθούν στα παρακάτω σημεία και βοηθήστε τα παιδιά με ανάγκες αγοράζοντας συλλεκτικά αντικείμενα του Ραδιομαραθώνιου.

- Νοσοκομείο Υγεία: Ερυθρού Σταυρού 4 & Κηφισίας, Μαρούσι τηλ. 210 - 6867000
- Γενική, Μαιευτική / Γυναικολογική & Παιδιατρική Κλινική Μητέρα: Ερυθρού Σταυρού 6 & Κηφισίας, Μαρούσι τηλ. 210 - 6869000
- Μαιευτήριο Λητώ: Μουσών 7- 13, Αθήνα, τηλ. 210-6902000
- Singular Logic: Αλ. Παναγούλη & Σινιόσογλου, Ν. Ιωνία, τηλ. 210-6266 100

Επίσης στο χώρο της υποδοχής των παρακάτω ξενοδοχείων θα υπάρχουν ενημερωτικά έντυπα για το Ραδιομαραθώνιο:

- Athens Plaza: Πλ. Συντάγματος, τηλ. 210-3352400
- King George Hotel: Βασ. Γεωργίου 3, Πλ. Συντάγματος, τηλ. 210-3225891 4)Με SMS:
* Στείλτε sms με τη λέξη ΠΑΙΔΙ στο 1818 από 15-28/10 (χρέωση 1€ + ΦΠΑ)
5)Με καταθεση στον λογαριασμο του Ραδιομαραθωνιου στην MARFIN-EGNATIA BANK: # Καταθέστε την εισφορά σας στη MARFIN EGNATIA BANK Αρ. Λογαριασμού: 0672822408 ΙΒΑΝ: GR35 0280 2650 0000 0067 2822 408
Αξιζει να βοηθησουμε αυτα τα παιδια,γιατι κι αυτα παιδια μας ειναι και μας χρειαζονται στο πλευρο τους.Εστω και 1 η 2 Ευρω ειναι πολυτιμα!ΔΩΣΤΕ ΑΙΜΑ.Ειναι ανωδυνο και διαρκει μολις 10'λεπτα της ωρας(Και δικαιουστε και 2 μερες αιμοδοτικη αδεια ενω τη μερα της αιμοδοσιας δεν εργαζεστε!).Βοηθηστε αυτα τα αγγελουδια να συνεχισουν να κανουν ονειρα.Ειναι στο χερι σας!.....

Friday, October 19, 2007

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΑΝ

Καιρο εχουμε να γελασουμε,ε?Λεω λοιπον σημερα να γελασουμε μεχρι δακρυων για αυτο και κανω αυτο το αφιερωμα στους ΑΜΑΝ: Ο μουγκος: Ο Ο.Τ.Ε μας ενωνει....και μας ξεβρακωνει!: Σουβλακια ο Αδολφος!Σουβλακι κανεις?..... : Πολυτεχνειο: ΑΜΑΝ-Εκλογικο:

Wednesday, October 17, 2007

EΛΛΑΣ,ΟΛΕ-ΟΛΕ! ! ! ! !



Ε Λ Λ Α Δ Α Ρ Α Α Α Α Α Α Α Α Α!!!!!!!!!ΑΛΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!!!!!!!!Τουρκια-Ελλαδα:0-1!!Τα παιδια μας σκισανε τους Τουρκους μεσ'την εδρα τους,στην Πολη!!!!!ΟΠΠΟΥ ΒΡΕΘΩ Ω Ω ,ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΩ Ω Ω ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ:ΕΛΛΑΣ,ΟΛΕ-ΟΛΕ!!!! ΕΛΛΑΣ,ΟΛΕ-ΟΛΕ!!!!Ε Λ Λ Α Δ Α Ρ Α Α Α Α Α Α!!!!!!!!!!!!!!ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!!!!!ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΟΣ-ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΟΟΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΟΣ-ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΟΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ!!!!ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!!!ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ,ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ε Λ Λ Α Δ Α Ρ Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monday, October 15, 2007

15/10/2007 ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ BLOGGERS

Α ΜΕΡΟΣ:Φετος το καλοκαιρι ειδαμε τετοιες εικονες δυστηχως.Γιατι?Γιατι καποιοι ανεγκεφαλοι κοντεψαν να καψουν ολη την Ελλαδα(Ναι κατι ξεμεινε ακαυτο.Παλι καλα!...)!


Μακαρι να δουμε μονο τετοιες εικονες το επομενο καλοκαιρι:


Β ΜΕΡΟΣ:Συμβουλες μπας και σωσουμε οτι εμεινε:1)ΔΕΝ πεταμε σκουπιδια κατω ειτε ειμαστε σε παραλια,ειτε ειμαστε στο δασος,ειτε ειμαστε στην πολη!2)Δεν αναβουμε φωτια στο δασος για κανεναν λογο!Επισης ΔΕΝ κανουμε ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ μεσ'το κατακαλοκαιρο.Μια σπιθα ειναι αρκετη για να αναψει φωτια κι αν σηκωσει και αερα,αυτη η φωτια μπορει να παρει τρομαχτικες διαστασεις!3)Δεν πεταμε μπαζα,σακουλες με σκουπιδια,ξυλα κλπ,στο δασος,σε χωρους πρασινου,στις ακτες αλλα ουτε και μεσα στη θαλασσα!Το δασος,η θαλασσα και γενικα το περιβαλλον ΔΕΝ ειναι ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ!Υπαρχουν χωματερες!Για τα ογκωδη αντικειμενα ειδοποιουμε τον Δημο μας να τα περισυλλεξει(Η,αν δε θελουμε παρε-δωσε με τον δημο υπαρχουν ενοικιαζομενοι"Κουβαδες για μπαζα και αλλα ογκωδη αντικειμενα).Μην γινομαστε ΚΑΦΡΟΙ!Μην κοιταμε μονο την ΠΑΡΤΗ μας!Μην πεταμε τα μπαζα και αλλα ογκωδη αντικειμενα, ανεξελεχτα αριστερα και δεξια!Και οι υπαλληλοι των δημων ειναι ανθρωποι και εχουν δυο χερια!Δεν ειναι χταποδια να μας κυνηγανε απο πισω!Και ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ απ'ολα:ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!....

Sunday, October 14, 2007

ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ

Α'μερος:Βιογραφικο: Περίοδος 1925 - 1944

Ο Μάνος Χατζιδάκις γεννήθηκε στην Ξάνθη, γιος του δικηγόρου Γεωργίου Χατζιδάκι και της Αλίκης Αρβανιτίδου. Σύμφωνα με τον ίδιο κληρονόμησε από τη μητέρα του «όλους τους γρίφους που από παιδί μ' απασχολούν και μέχρι σήμερα κάνω προσπάθειες να τους λύσω. Χωρίς τους γρίφους της δεν θα 'μουν ποιητής...». Η μουσική του εκπαίδευση ξεκινά σε ηλικία τεσσάρων ετών και περιλαμβάνει μαθήματα πιάνου από την αρμενικής καταγωγής πιανίστρια Αλτουνιάν. Παράλληλα, εξασκείται στο βιολί και το ακορντεόν. Εικόνα:Manos03.jpg Ο Χατζιδάκις εγκαθίσταται οριστικά στην Αθήνα, με την μητέρα του, το 1932 και έπειτα από το χωρισμό των γονέων του. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1938, ο πατέρας του πεθαίνει σε αεροπορικό δυστύχημα, γεγονός που σε συνδυασμό με την έναρξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου επιφέρει μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες στην οικογένεια και αναγκάζει τον Χατζιδάκι να εργαστεί από αρκετά νεαρή ηλικία.

Συγχρόνως επεκτείνει τις μουσικές του γνώσεις παρακολουθώντας ανώτερα θεωρητικά μαθήματα με τον Μενέλαο Παλλάντιο, την περίοδο 1940 - 1943, ενώ ξεκινά και σπουδές Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις οποίες όμως δεν θα ολοκληρώσει. Την ίδια περίοδο συνδέεται με άλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Γκάτσος, οι ποιητές Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Άγγελος Σικελιανός και ο ζωγράφος Γιάννης Τσαρούχης.

Περίοδος 1945 - 1966

Η πρώτη εμφάνιση του Χατζιδάκι ως συνθέτη πραγματοποιείται το 1944 με τη συμμετοχή του στο έργο Τελευταίος Ασπροκόρακας του Αλέξη Σολωμού, στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν. Στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης, ο Χατζιδάκις θα παρακολουθήσει και μαθήματα υποκριτικής, αν και τελικά ο ίδιος ο Κουν θα τον αποτρέψει. Η συνεργασία του με το Θέατρο Τέχνης θα διαρκέσει περίπου δεκαπέντε χρόνια και αποφέρει μουσική για σημαντικό αριθμό έργων του σύγχρονου θεάτρου..

Το 1946 καταγράφεται και η πρώτη του εργασία για τον κινηματογράφο, στην ταινία Αδούλωτοι Σκλάβοι και στα επόμενα χρόνια συνθέτει μουσική για πολλές ελληνικές ή ξένες ταινίες. Ειδικά για την μουσική της ταινίας Το ποτάμι (1959) θα κερδίσει το μουσικό βραβείο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Το 1950 θα αποτελέσει ιδρυτικό στέλεχος και καλλιτεχνικό διευθυντή του Ελληνικού Χοροδράματος της Ραλλούς Μάνου, όπου παρουσιάζει τα τέσσερα μπαλέτα του, Μαρσύας (1950), Έξι Λαϊκές Ζωγραφιές (1951), Το Καταραμένο Φίδι (1951) και Ερημιά (1958).

Παράλληλα με το Ελληνικό Χορόδραμα, η τραγωδός Μαρίκα Κοτοπούλη αναθέτει στον Χατζιδάκι την σύνθεση της μουσικής για τις Χοηφόρες (1950) από την Ορέστεια του Αισχύλου. Το γεγονός αυτό αποτελεί την αρχή της ενασχόλησης του Χατζιδάκι με πολλές αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες, μεταξύ των οποίων η Μήδεια (1956), ο Κύκλωπας (1959), οι Βάκχες (1962), οι Εκκλησιάζουσες (1956), η Λυσιστράτη (1957) και οι Όρνιθες (1959). Την ίδια εποχή, ο Χατζιδάκις συνεργάζεται και με τον Άγγελο Σικελιανό προκειμένου να συνθέσει τη μουσική για την τελευταία του τραγωδία Ιπποκράτης.

Το 1960 του απονέμεται το βραβείο Oscar για το τραγούδι Τα παιδιά του Πειραιά, από την ταινία του Ζυλ Ντασέν Ποτέ την Κυριακή, το οποίο συμπεριλαμβάνεται και στα δέκα εμπορικότερα τραγούδια του 20ου αιώνα. Ο ίδιος ο Χατζιδάκις, θεωρεί πως η ελαφρά μουσική του για τον κινηματογράφο του προσδίδει μια «ανεπιθύμητη λαϊκότητα» την οποία δεν αποδέχεται και φθάνει στο σημείο να αποκηρύξει μεγάλο μέρος της.

Σημαντικός σταθμός στο έργο του Χατζιδάκι για το θέατρο αποτελεί ακόμα η παράσταση Οδός Ονείρων (1962) σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολομού και πρωταγωνιστή το Δημήτρη Χορν.

Την περίοδο 1963 - 1966 διευθύνει την «Πειραματική Ορχήστρα Αθηνών» – της οποίας είναι και ιδρυτής -- και στο σύντομο χρονικό διάστημα της λειτουργίας της δίνει 20 συναυλίες με πρώτες παρουσιάσεις δεκαπέντε έργων ελλήνων συνθετών.
Περίοδος 1967 - 1971

Το 1966 ο Μάνος Χατζιδάκις επισκέπτεται την Αμερική προκειμένου να ανεβάσει στο Broadway με τον Ζυλ Ντασέν και την Μελίνα Μερκούρη τη θεατρική διασκευή του Ποτέ την Κυριακή με τον τίτλο Illya Darling. Κατά την παραμονή του στην Αμερική έρχεται σε επαφή με την ποπ και ροκ αμερικανική μουσική σκηνή, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα την ηχογράφηση του κύκλου τραγουδιών Reflections σε συνεργασία με το συγκρότημα New York Rock and Roll Ensemble. Παράλληλα ξεκινά τη σύνθεση λιμπρέτων για τρία μουσικά έργα (Μεταμορφώσεις, Όπερα για Πέντε, Ντελικανής) ενώ ηχογραφεί και το Χαμόγελο της Τζοκόντα, ένα από τα περισσότερο γνωστά έργα του.

Περίοδος 1972 - 1989

Το 1972, επιστρέφει στην Αθήνα και τον επόμενο χρόνο ιδρύει το μουσικό καφεθέατρο «Πολύτροπο», το οποίο επιδιώκει, σύμφωνα με τον ίδιο, «μια τελετουργική παρουσίαση του τραγουδιού, μ' όλα τα μέσα που μας παρέχει η σύγχρονη θεατρική εμπειρία». Η περίοδος αυτή, μέχρι το τέλος της ζωής του, θεωρείται η περισσότερο ώριμη στην μουσική του σταδιοδρομία και σηματοδοτείται με την ηχογράφηση του Μεγάλου Ερωτικού.

Με το πέρας της στρατιωτικής δικτατορίας διορίζεται «Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής» της Λυρικής Σκηνής για το διάστημα 1975 - 1977 ενώ την περίοδο 1975 - 1982 αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας καθώς και Διευθυντή του κρατικού ραδιοσταθμού Τρίτο Πρόγραμμα. Η παρουσία του στο Τρίτο Πρόγραμμα αποτελεί μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς και ίσως την ποιοτικότερη περίοδο του ραδιοσταθμού.

Το 1979 ο Χατζιδάκις καθιερώνει τις «Μουσικές Γιορτές» στα Ανώγεια της Κρήτης, που περιλαμβάνουν τοπικούς λαϊκούς χορούς και τραγούδια. Τον επόμενο χρόνο εγκαινιάζει και τον «Μουσικό Αύγουστο» στο Ηράκλειο, ένα καλλιτεχνικό Φεστιβάλ με κύριο στόχο την παρουσίαση νέων ρευμάτων τόσο στη μουσική όσο και στο χορό, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική και το θέατρο. Την περίοδο 1981 - 1982 διοργανώνει επίσης τους «Μουσικούς Αγώνες» στην Κέρκυρα, ένα μουσικό διαγωνισμό για νέους Έλληνες συνθέτες.

Αξιοσημείωτη είναι και η συμμετοχή του στην έκδοση του πολιτιστικού περιοδικού Το Τέταρτο (1985 - 1986), το οποίο καταγράφει τα καλλιτεχνικά και κοινωνικά δρώμενα μέσα από τις πολιτικές τους διαστάσεις. Παράλληλα, συστήνει το 1985, την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία «Σείριος», η οποία λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Περίοδος 1990 - 1994

Στα τέλη του 1989 ο Χατζιδάκις ιδρύει την «Ορχήστρα των Χρωμάτων» με σκοπό να παρουσιάσει έργα που συνήθως δεν καλύπτονται από τις συμβατικές συμφωνικές ορχήστρες. Ο ίδιος ο Χατζιδάκις διηύθυνε την ορχήστρα μέχρι το τέλος της ζωής του δίνοντας συνολικά είκοσι συναυλίες και δώδεκα ρεσιτάλ ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Το 1991, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας διοργανώνει επίσης τους «Πρώτους Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού Καλαμάτας».

Πέθανε στις 15 Ιουνίου του 1994 και ετάφη στην Παιανία.
Επιλεγμένο έργο

Επιλεγμένη δισκογραφία

* Έξι λαϊκές ζωγραφιές/Για μια μικρή λευκή αχιβάδα (1954)
* Το καταραμένο φίδι (1958)
* Ο κύκλος με την κιμωλία (1959)
* Ερημιά (1959)
* Ο κύκλος του C.N.S (1959)
* Έξι λαϊκές ζωγραφιές (1959)
* Ραντεβού στην Κέρκυρα (1960)
* Το κλωτσοσκούφι (1960)
* Ποτέ την Κυριακή (1960)
* Όρνιθες (196?)
* La voleuse de Londres (Η κλέφτρα του Λονδίνου) (1961)
* Ελλάς, η χώρα των ονείρων (1961)
* Για μια μικρή λευκή αχιβάδα (1961)
* Χαμένα όνειρα (1961)
* Η Αλίκη στο ναυτικό (1961)
* Απόψε αυτοσχεδιάζουμε (1961)
* Πασχαλιές μέσα από τη νεκρή Γη (1962)
* Οδός Ονείρων (1962)
* Καίσαρ και Κλεοπάτρα (1962)
* Αμέρικα Αμέρικα (1963)
* Συνέβη στην Αθήνα (1964)
* Topkapi (1964)
* Ματωμένος Γάμος/Παραμύθι χωρίς όνομα (1965)
* Το χαμόγελο της Τζοκόντας (1965)
* Μυθολογία (1966)
* Ilya Darling (1967)
* Blue (1968)
* Reflections (1970)
* Ο Μεγάλος Ερωτικός (1972)
* Ο Οδοιπόρος, το μεθυσμένο κορίτσι και ο Αλκιβιάδης (1974)
* Τα πέριξ (1974)

* Sweet Movie (1974)
* Ο σκληρός Απρίλης του '45 (1974)
* Αθανασία (1976)
* Τα παράλογα (1976)
* Οι γειτονιές του φεγγαριού/Χωρίον ο πόθος (1977)
* Για την Ελένη (1978)
* Η εποχή της Μελισσάνθης (1980)
* Πορνογραφία (1982)
* Οι μπαλάντες της οδού Αθηνάς (1983)
* Memed My Hawk (1983)
* Σκοτεινή μητέρα (1986)
* Ο Μάνος Χατζιδάκις στη Ρωμαϊκή Αγορά (1986)
* Η λαϊκή αγορά (1987)
* Το ρεσιτάλ (1989)
* Τα τραγούδια της αμαρτίας (1996)
* Μουσική για το Θέατρο Τέχνης (2003)
* Μουσική για το Ελληνικό Χορόδραμα (2003)

Γραπτά

* Η διάλεξη του Μάνου Χατζιδάκι για το ρεμπέτικο (1949)
* Μυθολογία (1966)
* Μυθολογία Δεύτερη (1982)
* Ο καθρέφτης και το μαχαίρι (1988)
* Τα σχόλια του Τρίτου (1980) Β'μερος:Απολαυστε τραγουδια του μεγαλου Μανου Χατζηδακι: Κυρ-Αντωνης(Σπανια ερμηνεια απο την μεγαλη Μελινα Μερκουρη και τον Μανο Χατζηδακι): Γαρυφαλλο στ'αυτι+αλλο(Ερμηνεια μεταξυ αλλων:Βασιλης Αυλωνιτης-Μιμης Φωτοπουλος): Τα παιδια του Πειραια(Ερμηνεια απο την Μελινα Μερκουρη): Ο ταχυδρομος πεθανε(Ενας μεγαλος τραγουδα εναν αλλο μεγαλο:Νικος Ξυλουρης...): Ο μηνας εχει 13(Αλλη μια μεγαλη τραγουδα εναν μεγαλο:Σοφια Βεμπο...): Αγαπη που'γινες δικοπο μαχαιρι(Μελινα μερκουρη και παλι....): Το πελαγο ειναι βαθυ:(Νανα Μουσχουρη):

Thursday, October 11, 2007

11/10/2007:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΛΥΒΙΝΟΥ

Μαθημα ο πονος της Αμαλιας: Εκκληση κανουν οι συγγενεις της Αμαλιας Καλυβινου που πεθανε απο καρκινο στο υπουργείο υγειας,για να στελεχωθούν τα ιατρεία Πόνου και να ανακουφιστούν οι ασθενείς.
▅ «Συνοπτικά αναφέρω ότι υπέφερα από έντονους έως και φρικτούς πόνους στο πόδι από την ηλικία των οκτώ έως και των είκοσι έξι χρόνωνδηλαδή μιλάμε για 18 χρόνια πόνου...», είχε γράψει στο προσωπικό ηλεκτρονικό της ημερολόγιο η Αμαλία Καλυβινού. Χθες, ο νονός της Θανάσης Τζούμας ζήτησε από το υπουργείο να ευαισθητοποιηθεί στο θέμα των ιατρείων Πόνου «για να μην περάσουν και άλλοι όσα πέρασε εκείνη»
▅ «Συνοπτικά αναφέρω ότι υπέφερα από έντονους έως και φρικτούς πόνους στο πόδι από την ηλικία των οκτώ έως και των είκοσι έξι χρόνωνδηλαδή μιλάμε για 18 χρόνια πόνου...», είχε γράψει στο προσωπικό ηλεκτρονικό της ημερολόγιο η Αμαλία Καλυβινού. Χθες, ο νονός της Θανάσης Τζούμας ζήτησε από το υπουργείο να ευαισθητοποιηθεί στο θέμα των ιατρείων Πόνου «για να μην περάσουν και άλλοι όσα πέρασε εκείνη»
«Ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τον θάνατό του; Η Αμαλία σήκωσε αυτό το βάρος με αξιοπρέπεια. Πάνω στον δικό της πόνο, ας ανακουφιστούν τουλάχιστον χιλιάδες άλλες... Αμαλίες που βιώνουν- σωματικά και ψυχολογικά- όσα πέρασε εκείνη».
Με αυτά τα λόγια, ο Θανάσης Τζούμας, νονός της Αμαλίας Καλυβινού, η οποία έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στα τέλη Μαΐου, κάνει έκκληση προς το υπουργείο Υγείας και την Πολιτεία να βοηθήσουν τους ασθενείς που «σφίγγουν τα δόντια» για να μην ουρλιάξουν από τους πόνους, στελεχώνοντας ιατρεία Πόνου σε όλη την Ελλάδα και ενισχύοντας τα ήδη υπάρχοντα, τα οποία λειτουργούν από... εθελοντές γιατρούς! Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως δεν προβλέπονται από τους οργανισμούς των νοσοκομείων κέντρα πόνου, πλην τεσσάρων σε όλη τη χώρα!
Η ιστορία της Αμαλίας δεν συγκινεί ούτε ξυπνά συνειδήσεις για πρώτη φορά. Από τον Ιούλιο του 2005, μέσω του προσωπικού της ηλεκτρονικού ημερολογίου (blog), άρχισε να περιγράφει τον επί δεκαοκτώ χρόνια Γολγοθά της, έως ότου να διαγνωσθεί ότι έπασχε από καρκίνο. «Συνοπτικά αναφέρω ότι υπέφερα από έντονους έως και φρικτούς πόνους στο πόδι από την ηλικία των οκτώ έως και των είκοσι έξι χρόνων- δηλαδή μιλάμε για 18 χρόνια πόνου...», είχε γράψει.
Από τότε και για τα επόμενα δύο χρόνια, ενημέρωνε τακτικά τους «ηλεκτρονικούς» της φίλους. Μέρα με τη μέρα αυξάνονταν, ώσπου μέσα σε λίγους μήνες δημιουργήθηκε στο Ίντερνετ μία «στρατιά αλληλεγγύης»! Η ιστορία της, άλλωστε, ήταν συγκλονιστική όσο και τα σχόλιά της για τα όσα αντιμετώπιζε.
Ένας καλοήθης όγκος στο πόδι- νευρίνωμα - άρχισε να την ταλαιπωρεί όταν ήταν οκτώ ετών. Πονούσε και το έλεγε σε όλους, αλλά οι γιατροί έλεγαν πως δεν έχει τίποτα.
Εξετάσεις σε βαλίτσα:
«Αποκλείεται, με διαβεβαίωναν οι γιατροί. Αυτή την απάντηση την άκουγα επί 18 ολόκληρα χρόνια. Δεν σταματήσαμε, όμως, να αναζητούμε την ιατρική διάγνωση. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων, στις οποίες είχε υποβληθεί η Αμαλία, ήταν τόσες πολλές που τις κουβαλούσα σε βαλίτσα», περιέγραψε ο νονός της κ. Θανάσης Τζούμας. Κι όμως, παρά τις δεκάδες εισαγωγές στα νοσοκομεία, δεκάδες επεμβάσεις και φαρμακευτικές συνταγές, οι γιατροί κατέληγαν στη διάγνωση «ιδιοπάθειας»!
Εκείνη, όμως, συνέχιζε να υποφέρει: «Κατέληξαν στο ότι το πρόβλημα μου είναι ιδιοπαθές και είτε μου πρότειναν να κάτσω να πονάω είτε με μπούκωναν με ψυχοφάρμακα για να σταματήσω να... νομίζω ότι πονάω! Επειδή η στοιχειώδης λογική λέει ότι κάθε αποτέλεσμα έχει και μία αιτία και ότι τίποτε δεν δημιουργείται εκ του μηδενός, εγώ επέμεινα να ψάχνω για μια σοβαρή διάγνωση, για μια μη γελοία εξήγηση του πόνου μου...», αναφέρει στο blog της. Τελικά, η διάγνωση βγήκε έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια, το 2001: καρκίνος.
Μοναδική λύτρωση
Όπως ο νονός της Αμαλίας τονίζει, η μοναδική λύτρωση που ένιωσε η νεαρή κοπέλα ήταν όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά το ιατρείο Πόνου. «Είχε μια παρηγοριά. Απέκτησε και πάλι νόημα η ζωή της. Γι΄ αυτό κάνω έκκληση από το βήμα που μου δίνεται στον υπουργό Υγείας να δώσει την ευκαιρία σε όλους εκείνους τους ασθενείς που υποφέρουν από τους πόνους να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή».
«Προσπάθησε να δώσει αξιοπρέπεια στον θάνατό της»
«Η ΑΜΑΛΙΑ Καλυβινού χάθηκε προσπαθώντας να δώσει ποιότητα ζωής στη ζωή της και αξιοπρέπεια στον θάνατό της», τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, που οργανώθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παρηγορητικής Φροντίδας, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Αναισθησιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της ΠΑΡΗΣΥΑ (Ελληνική Εταιρεία Παρηγορητικής και Συμπτωματικής Φροντίδας Καρκινοπαθών και μη Ασθενών), κ. Αθηνά Βαδαλούκα. «Αφιερώνουμε αυτή τη μέρα στη μνήμη της σε μια προσπάθεια να τιμήσουμε την αξιοπρέπεια του Έλληνα ασθενούς και το δικαίωμά του στην παρηγορητική φροντίδα», πρόσθεσε.
Απαράδεκτες συνθήκες
Η παρηγορητική φροντίδα στους ασθενείς που υποφέρουν από πόνους βρίσκεται στα «σπάργανα» στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας, λειτουργούν σε όλη τη χώρα 46 ιατρεία πόνου στα δημόσια νοσοκομεία, κάτω όμως από απαράδεκτες συνθήκες. «Τα πάντα γίνονται σε εθελοντική βάση. Δεν έχουμε ούτε νοσηλευτές ούτε τραυματιοφορείς ούτε καν ένα ειδικό δωμάτιο για να παράσχουμε στους ασθενείς φαρμακευτική αγωγή και να τους στηρίζουμε ψυχολογικά», κατήγγειλε μεταξύ άλλων η κ. Ελένη Μαυρομμάτη, διευθύντρια του αναισθησιολογικού τμήματος του «Ερυθρού Σταυρού».
Έλλειμμα όμως παρατηρείται και στα οπιοειδή φάρμακα, τα μοναδικά που μπορούν να απαλύνουν τους αφόρητους πόνους. «Η νομοθεσία είναι αναχρονιστική. Στην Ελλάδα καταναλώνονται 4 mg ανά ασθενή έναντι 90 mg στη Δανία. Επιπλέον, στη χώρα μας δεν κυκλοφορούν όλα τα διαθέσιμα φάρμακα». ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ 11/10/2007. Τωρα ειναι η στιγμη που πρεπει να συνεχισουμε τον αγωνα της ΗΡΩΙΔΑΣ Αμαλιας Καλυβινου και να απαιτησουμε αμεση στελεχωση των ηδη υπαρχοντων ιατρειων πονου και δημιουργια νεων πληρως εξοπλισμενων και στελεχωμενων ιατρειων πονου!Τωρα η ειναι η ωρα να δρασουμε!Να δειξουμε ποιοι ειμαστε οι bloggers!Ολοι μαζι να συνεχισουμε τον αγωνα της!

Tuesday, October 9, 2007

ΕΠΕΙΓΟΝ! ! !20 ΠΑΙΔΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ! ! !

Ζητούνται δότες για 20 παιδιά.Επειγον!

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ να πεθάνουν εντός 6 μηνων.
«Μάνες απελπισμένες, με δυο κινητά, ένα στο κάθε χέρι, να ψάχνουν απεγνωσμένα για εθελοντή δότη, ζώντας 24 ώρες το 24ωρο σε μια βασανιστική αναμονή. Εικόνες χαραγμένες στο μυαλό μου, που δεν θα σβήσουν ποτέ», λέει στην «Ε» η Αλέκα Καϊτατζή, νοσηλεύτρια και μητέρα παιδιού που έπασχε από αυτοάνοση αιμολυτική αναιμία.

Στέλιος Γραφάκος, παιδίατρος-αιματολόγος, διευθυντής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

«Για 6 χρόνια, μέχρι να καταλήξουμε στη μεταμόσχευση, μπαινόβγαινα στα νοσοκομεία, είχα να αντιμετωπίσω συνεχείς επώδυνες για το παιδί μου θεραπείες. Εκεί, στους διαδρόμους των νοσοκομείων, ήταν που τα είδα όλα, μανάδες που κοιμόντουσαν με το ένα μάτι ανοιχτό, πάνω από ένα κινητό, μήπως και το τηλέφωνο χτυπήσει, ότι βρέθηκε δότης», λέει.

Η μόνη θεραπεία ενός ποσοστού -παιδιών και ενηλίκων- που πάσχουν από καρκίνο, αιματολογικά νοσήματα και πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες είναι η μεταμόσχευση, δηλαδή η αντικατάσταση του πάσχοντος μυελού με μυελό που θα δημιουργηθεί αν του μεταμοσχευθούν αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα από τον συμβατό δότη, τα οποία βρίσκονται στον μυελό των οστών, το περιφερικό αίμα και το αίμα του ομφαλίου λώρου.

Το να βρεθεί, όμως, συμβατός δότης είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού πρέπει να παρουσιάζει ιστική συμβατότητα με τον λήπτη, δηλαδή ομοιότητα ως προς τα αντιγόνα του συστήματος HLA, το οποίο αποτελείται από τεράστιο αριθμό ομάδων.

Επειδή τα αντιγόνα HLA κληρονομούνται από τους γονείς, μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να βρεθεί δότης μέσα στην οικογένεια. «Η πιθανότητα το να βρεθεί αδερφός συμβατός δότης είναι 25%-30%, ενώ η πιθανότητα του να βρεθεί άλλος συγγενής είναι μόλις 1%-3%», λέει στην «Ε» ο Στέλιος Γραφάκος, παιδίατρος - αιματολόγος, διευθυντής τηςΜονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Για την πλειονότητα, λοιπόν, πρέπει να αναζητηθεί μη συγγενής δότης. «Από τους συνολικά 11.300.000 εκατ. εθελοντές δότες διεθνώς -τόσοι ήταν καταχωρισμένοι στις 15/5/2007 στο διεθνές αρχείο δοτών από τις δεξαμενές και τις τράπεζες- ένας στους 15.000 δίνει μυελό των οστών. Τόσο μικρή είναι η πιθανότητα να βρεθεί δότης που να είναι συμβατός, γι' αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό εθελοντών δοτών», λέει στην «Ε» η Γιούλα Βάρλα, μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) - αρμόδια σε θέματα ιστοσυμβατότητας και διευθύντρια του ανοσοβιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου «Ελενα Βενιζέλου».

Διεθνές αρχείο

Προετοιμασίες του μοσχεύματος για κρυοκατάψυξη

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 58 εθνικές δεξαμενές εθελοντών δοτών σε 43 χώρες και 39 τράπεζες φύλαξης μονάδων ομφαλοπλακουντιακού αίματος σε 21 χώρες», σημειώνει η κ. Βάρλα. «Οι μονάδες ομφαλοπλακουντιακού αίματος συλλέγονται από τον ομφάλιο λώρο νεογέννητων και φυλάσσονται κατεψυγμένες στις "Τράπεζες"», εξηγεί. «Ολες οι εθνικές δεξαμενές συνεργάζονται και έχουν πρόσβαση στο διεθνές αρχείο, στο Λέιντεν της Ολλανδίας, όπου συγκεντρώνονται τα στοιχεία δοτών και μονάδων».

Στη χώρα μας η προσπάθεια εξεύρεσης δοτών ξεκίνησε το 1988 στο Γενικό Κρατικό, αλλά η εθνική δεξαμενή μας λειτουργεί από τα τέλη του 2002 στον ΕΟΜ ο οποίος συντονίζει όλες τις μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας.

Η κ. Καϊτατζή αποδίδει την έλλειψη δοτών στη χώρα μας σε έλλειψη ενημέρωσης. «Στην περίπτωση του Ανδρέα από την Κύπρο το 2000, επειδή είχε πάρει τεράστια δημοσιότητα στα ΜΜΕ, υπήρξε και ανάλογη ευαισθητοποίηση. Αυτό αποδεικνύει ότι ο κόσμος δεν είναι αδιάφορος, απλώς δεν γνωρίζει».

Το ίδιο υποστηρίζει και ο κ. Γραφάκος: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει από την πολιτεία μια συντονισμένη και συστηματική εκστρατεία ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση, γι' αυτό έχουμε σοβαρότατη έλλειψη εθελοντών δοτών, ενώ στη Γερμανία υπάρχει μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης, γι' αυτό και οι Γερμανοί εθελοντές δότες φτάνουν τα 2,5 εκατ.».

Ωστόσο, την ευαισθησία μιας σημαντικής μερίδας του κόσμου φρενάρει η επιφυλακτικότητα ως προς το να γίνουν εθελοντές δότες.

«Ο κόσμος συγχέει τη μεταμόσχευση μυελού των οστών με τη μεταμόσχευση οργάνων. Νομίζουν ότι είναι επικίνδυνο, ενώ στην πραγματικότητα είναι εντελώς ακίνδυνο. Ο γιος μου ήταν 12 χρόνων όταν έδωσε μόσχευμα, πριν από 4 χρόνια, και έσωσε τη ζωή του μικρότερου αδερφού του που ήταν τότε 9 ετών. Την αμέσως επόμενη μέρα έφυγε για Μυτιλήνη, πήγε στη γιαγιά του για διακοπές, έκανε μπάνιο στη θάλασσα και ύστερα από 6 μήνες μπορούσε να ξαναγίνει δότης. Είχα ήδη ένα παιδί ετοιμοθάνατο για το οποίο οι γιατροί μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Θα έθετα, λοιπόν, σε κίνδυνο τη ζωή του άλλου μου παιδιού, όταν περίμενα ότι θα έθαβα το ένα;» λέει η κ. Καϊτατζή.

Ακίνδυνη και ανώδυνη

«Οταν κάποιος εθελοντής δότης βρεθεί συμβατός, η διαδικασία που ακολουθείται για να του πάρουμε αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα είναι εντελώς ακίνδυνη και ανώδυνη. Από το '93 που λειτουργεί η μονάδα μέχρι σήμερα έχουμε πάρει -τουλάχιστον 10 φορές- μόσχευμα από μωρά μηνών για να σώσουν το αδερφάκι τους. Το '94 σώθηκε αγοράκι 2,5 ετών που έπασχε από λευχαιμία, γιατί του έδωσε μυελό των οστών το μόλις 5 μηνών αδερφάκι του», λέει ο κ. Γραφάκος.

Βιολόγος της μονάδας τοποθετεί τους ασκούς με το μόσχευμα μέσα σε κατάψυξη υγρού αζώτου

«Κάποιος που αποφασίζει να γίνει εθελοντής δότης, σε περίπτωση που βρεθεί συμβατός και χρειαστεί να του πάρουμε αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα, δεν διατρέχει τον παραμικρό κίνδυνο. Οταν τα παίρνουμε από το περιφερικό αίμα, με ειδικό μηχάνημα, δεν γίνεται καν νάρκωση. Οταν τα παίρνουμε από τον μυελό των οστών, γίνεται με παρακέντηση στα οστά της λεκάνης, με γενική αναισθησία και παίρνουμε μόλις το 5% του συνόλου του μυελού των οστών του δότη, το οποίο και αναγεννάται σχεδόν αμέσως», υπογραμμίζει.

Γιατί, λοιπόν, κάθε φορά πρέπει να υπάρχει μια μεμονωμένη περίπτωση, όπως αυτή του μικρού Ανδρέα από την Κύπρο, για να ξυπνήσει την ευαισθησία μας όταν, όπως μας λέει η κ. Βάρλα, «στη χώρα μας, στις 25/6/07, στο σύνολό τους οι δότες ήταν 24.908 και είχαμε 400 μονάδες αίματος ομφαλίου λώρου, όταν οι εθελοντές δότες θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 70.000, τη στιγμή που κάθε χρόνο χρειάζονται μεταμόσχευση από μη συγγενή δότη 100 - 150 άτομα, εκ των οποίων οι μισοί είναι κάτω των 14 ετών και οι υπόλοιποι από 15 έως 45 ετών. Μόνο το 2006, 140 άτομα χρειάστηκαν μόσχευμα από μη συγγενή δότη. Και αυτό, σε συνδυασμό με το ότι είναι μεγαλύτερη η πιθανότητα να βρεθεί δότης από άτομο με κοινή καταγωγή λόγω γενετικών ομοιοτήτων. Παρ' όλα αυτά, για το 95% των Ελλήνων ασθενών που έχουν μεταμοσχευθεί, οι δότες προέρχονται από δεξαμενές του εξωτερικού».

Δίνουν τη μάχη τους

Ο μικρός Ανδρέας είναι μόνο ένα από τα τόσα παιδιά που δίνουν μάχη με τον θάνατο, τα οποία, όμως, σε αντίθεση με εκείνον, δεν βγαίνουν νικητές.

«Αυτή τη στιγμή, αν μέσα σε 6 μήνες δεν βρεθούν δότες, 20 παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν. Από το '93 μέχρι σήμερα έχουμε πραγματοποιήσει 390 μεταμοσχεύσεις, με ποσοστό επιτυχίας 70%. Κάνουμε 35 - 40 μεταμοσχεύσεις τον χρόνο, το 40% πάσχει από λευχαιμία και το ποσοστό επιτυχίας είναι 60%, το 20% από μεσογειακή αναιμία με ποσοστό επιτυχίας 95% και 70% ποσοστό επιτυχίας για τα λεμφώματα», λέει ο κ. Γραφάκος.

«Με τη μεταμόσχευση αντιμετωπίζονται και παιδιά που πάσχουν από αλλά αιματολογικά νοσήματα και όχι μόνο από μεσογειακή αναιμία, όπως απλαστική αναιμία και βαριές αυτοάνοσες αιμολυτικές αναιμίες, και παιδιά που πάσχουν από πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες και άλλες μορφές καρκίνου, όπως νευροβλάστωμα, σαρκώματα και όγκοι του εγκεφάλου. Ολα έρχονται εδώ, αφού είμαστε η μοναδική μονάδα μεταμόσχευσης στην Ελλάδα για παιδιά, το χτίσιμο και ο εξοπλισμός της οποίας έγινε με δωρεά του Συλλόγου "Ελπίδα" και δόθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία"», σημειώνει.

Αν και η πιθανότητα να βρεθεί συμβατός δότης είναι εξαιρετικά σπάνια, αν και τόσοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους γιατί δεν βρίσκεται συμβατός δότης, υπάρχουν, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, το 2006, συνολικά περίπου 30.000 δείγματα αίματος και στα έξι εργαστήρια τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί!!!

Γιατί; «Η εξέταση, η ανάλυση δηλαδή του αίματος, ιστοσυμβατότητας του καθενός εθελοντή δότη στοιχίζει 100 ευρώ», λέει η κ. Βάρλα. «Πρέπει, όμως, πρώτα να γίνει ταξινόμηση των δειγμάτων, δηλαδή επιβεβαίωση των στοιχείων των δηλώσεων των εθελοντών δοτών και καταχώρισή τους σε ηλεκτρονικό αρχείο.

»Από το 2000 ζητάμε από το υπουργείο Υγείας επτά άτομα, διοικητικούς υπαλλήλους και για τα έξι εργαστήρια, προκειμένου να κάνουν αυτή τη δουλειά.

»Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Νικήτας Κακλαμάνης μας είχαν πει ότι θα μας δώσουν χρήματα για να γίνει η τυποποίηση των δοτών, με την προϋπόθεση ότι θα ξέρουμε τον ακριβή αριθμό των εθελοντών δοτών, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να είναι αξιόπιστοι δότες. Κάτι τέτοιο, όμως, πώς θα γίνει αν δεν μας δώσουν πρώτα τα επτά άτομα που ζητάμε, για να κάνουν την ταξινόμηση των 30.000 δειγμάτων και την ηλεκτρονική τους καταχώριση; Το 2004 μας είπαν ότι με τον επόμενο διορισμό έκτακτου - επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία, από τα άτομα που θα πάρει ο "Ευαγγελισμός", οι πέντε θα δοθούν στα έξι κέντρα δοτών. Ο "Ευαγγελισμός", όμως, ακόμη περιμένει έκτακτο - επικουρικό προσωπικό. Υπολογίζεται ότι μετά την ταξινόμηση των δειγμάτων, θα χρειαστούν για την αγορά των αντιδραστηρίων, για την ιστική τυποποίηση, 3 εκατ. ευρώ, αφού χρειάζονται 100 ευρώ για καθένα από τα 30.000 δείγματα. Και βέβαια, πρέπει να μας διαθέσει το υπουργείο έκτακτο προσωπικό, βιολόγους ή τεχνολόγους, που θα κάνουν την τυποποίηση».

Ολα αυτά είναι -δικαιολογημένα- ψιλά γράμματα για τη Λαμπρινή Χανή, από ένα χωριό έξω από την Καρδίτσα, που για το δικό της το παιδί δεν βρέθηκε συμβατός δότης. «Το δικό μου το παιδί μπορεί να έφυγε, περίπου πριν από 10 μήνες, στις 25/9 του 2006, από λευχαιμία, σε ηλικία μόλις 14 ετών», λέει στην «Ε».

Μια τραγική ιστορία

Στο θάλαμο, παιδάκι με τρεις νοσηλεύτριες που το φροντίζουν

«Το παιδί μου άρχισε να έχει πόνους στα πόδια, πονοκεφάλους και μελανιές στο σώμα του, στις 8/5/05 έγινε η διάγνωση στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και την αμέσως επόμενη μέρα μεταφέρθηκε στην Αθήνα στο Παίδων "Αγία Σοφία". Υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες για εννέα μήνες μαζί με τις ακτινοβολίες. Μέσα σε έναν μήνα υποβλήθηκε σε δέκα ακτινοβολίες. Στις 2/2/06 τελείωσε η θεραπεία, αλλά έπρεπε να κάνει μεταμόσχευση, διότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να γίνει υποτροπή. Από τα μέσα Μαΐου του 2005, είχαμε μπει σε λίστα αναμονής, είχαμε μάλιστα προτεραιότητα γιατί ο γιος μου έπασχε από λευχαιμία υψηλού κινδύνου, Τ οξεία λεμφωβλαστική λευχαιμία, πρόκειται για επιθετική μορφή. Οταν έκανε τελικά υποτροπή, στις 8/6/06, από το Νοσοκομείο Καρδίτσας μεταφέρθηκε την επομένη εσπευσμένα στο Παίδων "Αγία Σοφία" και μπήκε στη λίστα αναμονής. Εξετάστηκαν όλοι, οι δυο του αδερφές, που τώρα είναι 10 και 12 ετών, δεν ήταν συμβατές. Εξετάστηκε όλο το σόι του πατέρα του και το δικό μου, αδέρφια, πρώτα, δεύτερα, τρίτα ξαδέρφια, δεν άφησα κανέναν, τίποτα· κανένας δεν ήταν συμβατός. Ισως ο δότης που ψάχναμε να βρισκόταν σε ένα από 30.000 δείγματα», λέει η κ. Χάνη.
Απο Ελευθεροτυπια.Παιδια οσοι και οσες μπορουμε αυριο η μεθαυριο το πρωι(αν γινεται και απογευμα θα σας ενημερωσω)να βρεθουμε στο Παιδων Αγ.Σοφια.Υπαρχει μεγαλη αναγκη για δοτες μυελου των οστων.Στο Παιδων Αγ.Σοφια νοσηλευονται 20 παιδακια τα οποια διατρεχουν μεγαλο κινδυνο να χασουν την ζωη τους,αν σε διαστημα-το πολυ-εξι μηνων δεν βρεθει συμβατος δοτης!Τ ο να βρεθει συμβατος δοτης ειναι πολυ δυσκολο,για αυτο ολοι και ολες,οσοι και οσες μπορουμε να παμε,δεν πρεπει απλα,αλλα επιβαλλετε να παμε! ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓ.ΣΟΦΙΑ:Τηλέφωνα
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 210-7467000
Δ/ΝΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ : 210-7467157
ΓΡ. ΙΑΤΡΩΝ > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > : 210-7467109
ΚΛΙΝΙΚΗ> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > : 210-7467144
ΕΞ. ΙΑΤΡΕΙΟ> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > : 210-7467126
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > : 210-7467158
FΑΧ: 210-7473809, 210-7797649
Τηλεφωνικό Κέντρο: 210.7467000
Γραμματεία Νοσοκομείου: 210.7797649, 210.7467124
Γραφείο Κίνησης Ασθενών: 210.7467066, 210.7795757
Λογιστήριο Ασθενών: 210.7793743
Γραφείο Υποδοχής - Πληροφοριών: 210.7467067
Κοινωνική Υπηρεσία: 210.7700794

Διεύθυνση
Θηβών & Λειβαδίας
Αθήνα, 11527

Monday, October 8, 2007

ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΜΙΚΗΣ ΘΕΩΔΟΡΑΚΗΣ

Α'ΜΕΡΟΣ:ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Ο Μίκης Θεοδωράκης, Κρητικός στην καταγωγή, γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 1925 στην Χίο. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε σε διάφορες πόλεις της ελληνικής επαρχίας όπως στη Μυτιλήνη, Γιάννενα, Κεφαλλονιά, Πύργο, Πάτρα και κυρίως στην Τρίπολη.

Από τότε φάνηκε καθαρά, ότι η ζωή του θα μοιραζόταν ανάμεσα στη μουσική και στον αγώνα για τον ΄Ανθρωπο. Στην Τρίπολη, μόλις 17 ετών, δίνει την πρώτη του συναυλία παρουσιάζοντας το έργο του Κασσιανή και παίρνει μέρος στην αντίσταση κατά των κατακτητών. Στη μεγάλη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 1943 συλλαμβάνεται για πρώτη φορά από τους Ιταλούς και βασανίζεται. Διαφεύγει στην Αθήνα, όπου οργανώνεται στο ΕΑΜ και αγωνίζεται κατά των Γερμανών κατακτητών. Συγχρόνως σπουδάζει στο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Φιλοκτήτη Οικονομίδη. Μετά την απελευθέρωση ξεσπά ο Εμφύλιος. Ο Θεοδωράκης λόγω των προοδευτικών του ιδεών καταδιώκεται από τις αστυνομικές αρχές. Για ένα διάστημα ζει παράνομος στην Αθήνα χωρίς να σταματήσει την επαναστατική του δράση. Τελικά συλλαμβάνεται και στέλνεται εξορία στην αρχή στην Ικαρία και στη συνέχεια στο επονομαζόμενο στρατόπεδο θανάτου, τη Μακρόνησο. Τελικά αποφοιτά από το Ωδείο το 1950 με δίπλωμα στην αρμονία, αντίστιξη και φούγκα.

Το 1954 πηγαίνει με υποτροφία στο Παρίσι, όπου εγγράφεται στο Conservatoire και σπουδάζει μουσική ανάλυση με τον Olivier Messiaen και διεύθυνση ορχήστρας με τον Eugène Bigot. Η περίοδος 1954-1960 είναι μια εποχή έντονης δραστηριότητας για τον Θεοδωράκη στο χώρο της Ευρωπαϊκής μουσικής. Συνθέτει μουσική για το μπαλέτο της Ludmila Tcherina, το Covent Garden, Stuttgart Ballet και επίσης για τον κινηματογράφο. Το 1957 του απονέμεται το πρώτο βραβείο του Φεστιβάλ της Μόσχας από τον Schostakovitch για το έργο του Suite No 1 για πιάνο και ορχήστρα. Συγχρόνως συνθέτει πολλά έργα συμφωνικής μουσικής και μουσικής δωματίου.

Το 1960 επιστρέφει στην Ελλάδα. ΄Έχει ήδη μελοποιήσει τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου, που σηματοδοτεί την στροφή του προς το λαϊκό τραγούδι. Συνθέτει δεκάδες κύκλους τραγουδιών που βρίσκουν βαθύτατη απήχηση μέσα στον ελληνικό λαό. Ιδρύει την Μικρή Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών και δίνει πολλές συναυλίες σ' όλη την Ελλάδα προσπαθώντας να εξοικειώσει τον κόσμο με τα αριστουργήματα της συμφωνικής μουσικής. Το 1964 αποκτά διεθνή αναγνώριση με τη σύνθεση της μουσικής για την ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη, Zorba the Greek. Το 1963 μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη ιδρύεται η «Νεολαία Λαμπράκη», της οποίας εκλέγεται Πρόεδρος. Την ίδια εποχή εκλέγεται βουλευτής της ΕΔΑ.

Την 21η Απριλίου του 1967 περνά στην παρανομία και απευθύνει την πρώτη έκκληση για αντίσταση κατά της Δικτατορίας στις 23 Απριλίου. Τον Μάιο του 1967 ιδρύει μαζί με άλλους την πρώτη αντιστασιακή οργάνωση κατά της Δικτατορίας, το ΠΑΜ και εκλέγεται πρόεδρός του.

Συλλαμβάνεται τον Αύγουστο του 1967. Ακολουθεί η φυλάκισή του στην οδό Μπουμπουλίνας, η απομόνωση, οι φυλακές Αβέρωφ, η μεγάλη απεργία πείνας, το νοσοκομείο, η αποφυλάκιση και ο κατ' οίκον περιορισμός, η εκτόπιση με την οικογένειά στη Ζάτουνα Αρκαδίας, και τέλος το στρατόπεδο Ωρωπού. Όλο αυτό το διάστημα συνθέτει συνεχώς. Πολλά από τα καινούργια έργα του κατορθώνει με διάφορους τρόπους να τα στέλνει στο εξωτερικό, όπου τραγουδιούνται από τη Μαρία Φαραντούρη και τη Μελίνα Μερκούρη.

Στον Ωρωπό η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται επικίνδυνα. Στο εξωτερικό ξεσηκώνεται θύελλα διαμαρτυριών. Προσωπικότητες, όπως ο Δημήτρης Σοστάκοβιτς, Arthur Miller, Laurence Olivier, Yves Montand και άλλοι, δημιουργούν επιτροπές για την απελευθέρωσή του. Τελικά υπό την πίεση αυτή αποφυλακίζεται και βρίσκεται στο Παρίσι τον Απρίλιο του 1970.

Στο εξωτερικό αφιερώνει όλο το χρόνο του σε περιοδείες σε όλο τον κόσμο με συναυλίες, συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και προσωπικότητες, συνεντεύξεις, δηλώσεις για την πτώση της δικτατορίας και την επαναφορά της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Οι συναυλίες του γίνονται βήμα διαμαρτυρίας και διεκδίκησης και για τους άλλους λαούς που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα: Ισπανούς, Πορτογάλους, Ιρανούς, Κούρδους, Τούρκους, Χιλιανούς, Παλαιστίνιους.

Το 1972 επισκέπτεται το Ισραήλ δίνοντας συναυλίες. Συναντάται με τον τότε αντιπρόεδρο της ισραηλινής κυβέρνησης Αλόν, που του ζητά να μεταφέρει μήνυμα στον Γιάσερ Αραφάτ. Πραγματικά αμέσως μετά συναντάται με τον Αραφάτ, στον οποίο επιδίδει το μήνυμα της ισραηλινής κυβέρνησης και προσπαθεί να τον πείσει να αρχίσει συζητήσεις με την άλλη πλευρά. Από τότε συνέβη πολλές φορές να παίξει τον ρόλο του άτυπου πρεσβευτή μεταξύ των δύο πλευρών.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 1994 γιορτάσθηκε πανηγυρικά στο Όσλο η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων παρουσία των Πέρες και Αραφάτ με την παρουσίαση του Μαουτχάουζεν που στο μεταξύ έχει γίνει εθνικό τραγούδι του Ισραήλ και του Ύμνου για την Παλαιστίνη που έγραψε ο Θεοδωράκης, ως αναγνώριση και της δικής του συμβολής στην υπόθεση της ειρήνης στην περιοχή αυτή. Επισκέπτεται επίσης την Αλγερία, Αίγυπτο, Τύνιδα, Λίβανο και Συρία προσπαθώντας να ενισχύσει τον διάλογο μεταξύ αντιμαχομένων πλευρών.

Το 1974 με την πτώση της Δικτατορίας γυρίζει στην Ελλάδα. Συνθέτει πάντα μουσική. Δίνει πολλές συναυλίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Παράλληλα συμμετέχει στα κοινά είτε ως απλός πολίτης, είτε ως βουλευτής (τις περιόδους 1981-86 και 1989-92) είτε ως υπουργός Επικρατείας (1990-92), θέσεις από τις οποίες τελικά παραιτείται.

Το 1976 ιδρύει το Κίνημα «Πολιτισμός της Ειρήνης» και δίνει διαλέξεις και συναυλίες σ' όλη την Ελλάδα.

Το 1983 του απονέμεται το Βραβείο Λένιν για την Ειρήνη.

Το 1986 γίνεται πραγματικότητα κάτι που από το 1970 ακόμα έχει υποστηρίξει σε συνεντεύξεις του: η δημιουργία επιτροπών ελληνοτουρκικής φιλίας στην Ελλάδα με πρόεδρο τον ίδιο και στην Τουρκία με τη συμμετοχή γνωστών πνευματικών ανθρώπων όπως ο Αζίζ Νεσίν, ο Γιασέρ Κεμάλ και ο Ζυλφύ Λιβανελί. Ο Θεοδωράκης δίνει πολλές συναυλίες στην Τουρκία, που τις παρακολουθούν κυρίως νέοι με συνθήματα υπέρ της φιλίας μεταξύ των δύο λαών. Αργότερα παίζει και πάλι το ρόλο του άτυπου πρεσβευτή ειρήνης, μεταφέροντας μηνύματα των ελλήνων πρωθυπουργών, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προς την τουρκική κυβέρνηση.

Επίσης το 1986 (μετά την καταστροφή στο Τσερνομπίλ) πραγματοποιεί μεγάλη περιοδεία με συναυλίες σ' όλη την Ευρώπη κατά της ατομικής ενέργειας.

Το 1988 διοργανώνονται με δική του πρωτοβουλία δύο συνέδρια για την ειρήνη στο Τύμπιγκεν και την Κολωνία. Συμμετέχουν πολιτικοί όπως ο Όσκαρ Λαφοντέν και ο Γιοχάνες Ράου, φιλόσοφοι όπως ο Dürrenmatt, συγγραφείς, πολιτειολόγοι και καλλιτέχνες. Εκεί έχει την ευκαιρία να αναπτύξει τη θεωρία του για τον ελεύθερο χρόνο και τη σημασία του στη διαμόρφωση ελεύθερων ανθρώπων.

Το 1990 δίνει 36 συναυλίες σ΄ολη την Ευρώπη υπό την αιγίδα της Διεθνούς Αμνηστείας. Συνεχίζει δίνοντας συναυλίες για την ηλιακή ενέργεια (υπό την αιγίδα της Εurosolar), κατά του αναλφαβητισμού, κατά των ναρκωτικών κ.λπ.

Παράλληλα αγωνίζεται και για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε άλλες χώρες και κυρίως στις γειτονικές Αλβανία (που την επισκέπτεται και ως Υπουργός για τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας) και Τουρκία. Ως πρόεδρος Διεθνούς Επιτροπής στο Παρίσι καταβάλλει προσπάθειες για την απελευθέρωση των τούρκων ηγετών της αντιπολίτευσης Κουτλού και Σαργκίν που τελικά επιτυγχάνουν.

Προτείνει τη διοργάνωση Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ειρήνης στους Δελφούς και υποβάλλει στην κυβέρνηση σχέδιο για μια «Ολυμπιάδα του Πνεύματος».

Ιδρύει επιτροπή συμπαράστασης και βοήθειας προς τον κουρδικό λαό.

Το 1993 αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, όμως παραιτείται τον επόμενο χρόνο.

Σε περιοδεία του στην Αμερική και τον Καναδά το 1994 για την ενίσχυση Πολιτιστικού Κέντρου των ομογενών Ελλήνων, η Εθνοσυνέλευση του Κεμπέκ τον υποδέχεται με ομόφωνο ψήφισμά της, με το οποίο τον τιμά για την προσφορά του στον πολιτισμό και τους αγώνες του για τον Άνθρωπο.

Τα επόμενα χρόνια παρουσιάζονται οι όπερές του Ηλέκτρα (1995) και Αντιγόνη (1999), ενώ παράλληλα αναπτύσσει μεγάλη δραστηριότητα στο εξωτερικό (Ευρώπη, Νότια Αφρική, Αμερική) και παίρνει δυναμικά θέση σε όλα τα σημαντικά γεγονότα της εποχής (ελληνοτουρκική φιλία, σεισμοί, βομβαρδισμοί στην Γιουγκοσλαβία, υπόθεση Οτσαλάν, πόλεμος στο Αφγανιστάν, πόλεμος στο Ιράκ κ.λπ.).

Το 2000 είναι υποψήφιος για το Βραβείο Νομπέλ Ειρήνης. Το 2002 παρουσιάζεται η όπερά του Λυσιστράτη, ένας αληθινός ύμνος στην Ειρήνη.

Μουσικό έργο

Ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε όλα τα είδη της μουσικής: όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, ορατόρια, μπαλλέτα, χορωδιακή εκκλησιαστική μουσική, μουσική για αρχαίο δράμα, για θέατρο, για κινηματογράφο, έντεχνο λαϊκό τραγούδι, μετασυμφωνικά έργα.
Κυριότερα έργα

* Κύκλοι τραγουδιών: Τα παιδικά, Επιτάφιος, Επιφάνια, Πολιτεία Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄, Λιποτάκτες, Μικρές Κυκλάδες, Μαουτχάουζεν, Romancero Gitano, Θαλασσινά φεγγάρια, Ο ήλιος και ο χρόνος, Δώδεκα λαϊκά, Νύχτα θανάτου, Αρκαδίες, Τα τραγούδια του Αγώνα, Τα τραγούδια του Ανδρέα, Δεκαοχτώ λιανοτράγουδα, Μπαλάντες, Στην Ανατολή, Τα λυρικά, Χαιρετισμοί, Επιβάτης, Ραντάρ, Διόνυσος, Φαίδρα, Καρυωτάκης, Τα πρόσωπα του ήλιου, Μνήμη της πέτρας, Ως αρχαίος άνεμος, Μήπως ζούμε σ' άλλη χώρα;, Μια θάλασσα γεμάτη μουσική, Η Βεατρίκη στην οδό Μηδέν, Ασίκικο Πουλάκη, Λυρικώτερα, Λυρικώτατα, Σερενάτες.

* Μουσική για θέατρο: Το τραγούδι του νεκρού αδελφού, Ένας όμηρος, Εχθρός Λαός, Προδομένος Λαός, Καποδίστριας, Χριστόφορος Κολόμβος, Περικλής, Αυτό το δέντρο δεν το λέγανε υπομονή, Το θεριό του Ταύρου, Μάκβεθ.

* Μουσική για αρχαίο δράμα: Ορέστεια (Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες), Αντιγόνη, Ιππής, Λυσιστράτη, Προμηθεύς Δεσμώτης, Οιδίπους Τύραννος, Εκάβη, Ικέτιδες, Τρωάδες, Φοίνισσες, Αίας.

* Μουσική για κινηματογράφο: Ζορμπάς, Ζ, Σέρπικο, Ιφιγένεια, Ηλέκτρα, Όταν τα ψάρια βγήκαν στη στεριά, Σουτιέσκα (Τίτο), Μπιριμπί, Φαίδρα, Κατάσταση πολιορκίας, Actas de Marusia.

* Ορατόρια: Άξιον εστί, Μαργαρίτα, Επιφάνια Αβέρωφ, Κατάσταση πολιορκίας, Πνευματικό εμβατήριο, Requiem, Canto General, Θεία Λειτουργία, Λειτουργία για τα παιδιά που σκοτώνονται στον πόλεμο.

* Συμφωνικά έργα και Μουσική Δωματίου: 1η, 2η, 3η 4η, 7η Συμφωνία, Κατά Σαδδουκαίων, Canto Olympico, Τρίο, Σεξτέτο, Το Πανηγύρι της Αση-Γωνιάς, Ελληνική Αποκριά, Κύκλος, Σονατίνα για πιάνο, Σουίτα αρ. 1, 2 και 3, Σονατίνα αρ. 1 και αρ. 2 για βιολί και πιάνο, Οιδίπους Τύραννος, Κοντσέρτο για πιάνο, Ραψωδία για τσέλλο και ορχήστρα, Sinfonietta, Adagio.

* Μπαλέτα: Οι Εραστές του Τερουέλ, Αντιγόνη, Ζορμπάς.

* Όπερες: Καρυωτάκης (Οι μεταμορφώσεις του Διονύσου), Μήδεια, Ηλέκτρα, Αντιγόνη, Λυσιστράτη.

Λογοτεχνικό έργο

Ο Μίκης Θεοδωράκης έχει γράψει αρκετά βιβλία, που έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες.

* Θεοδωράκης Μίκης, Ανατομία της μουσικής, εκδ. Αλφειός, 1990
Και τωρα με υπερηφανεια σας παρουσιαζω κατι σπανιο:Ολοκληρο το Αξιον Εστι σε βιντεο! Αξιον Εστι 1: Αξιον Εστι2(Διαβαζει ο ηθοποιος Μανος Κατρακης,ερμηνευει ο Γρηγορης Μπιθικωτσης): Αξιον Εστι 3: Αξιον Εστι 4(Ερμηνευει ο μεγαλος Γρηγορης Μπιθικωτσης): Αξιον Εστι 5(Ερμηνευει ο μεγαλος Γρηγορης Μπιθικωτσης): Αξιον Εστι 6(Οργανικο κομματι.Υπεροχο!Διευθηνει ο μεγαλος Μικης Θεωδορακης): Αξιον Εστι 7(Ερμηνευει ο μεγαλος Γρηγορης Μπιθικωτσης): Αξιον Εστι 8: Αξιον Εστι 9(Ερμηνευει ο μεγαλος Γρηγορης Μπιθικωτσης): Αξιον Εστι 10: Αξιον Εστι 11: Αξιον Εστι 12(Ερμηνευει ο μεγαλος Γρηγορης Μπιθικωτσης): Αξιον Εστι 13:(Ερμηνευει ο μεγαλος Γρηγορης Μπιθικωτσης): Αξιον Εστι 14(Ερμηνευει ο μεγαλος Γρηγορης Μπιθικωτσης): Υστ:Προσεχως θα ακολουθησει κι αλλο αφιερωμα στον Μικη Θεωδορακη,γιατι ενα αφιερωμα δεν ειναι αρκετο για να καλυψει κανεις αυτο το τεραστιο κεφαλαιο που λεγετε Μικης Θεωδορακης!...

Friday, October 5, 2007

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑΑΑ! ! !

Δεν ειμαστε καλα!Δεν ειμαστε καθολου καλα!Θυμαστε τι ελεγα χθες?Οτι καποιοι"ανθρωποι" βασανιζουν ενιοτε και μεχρι θανατου αθωα ζωακια?Σημερα,ενα 24ωρο περιπου μετα,επιβεβαιώνομαι με το χειροτερο τροπο!Διαβαστε να φριξετε!: ΤΑ ΝΕΑ-5/10/2007:
Κυνηγοί βασανιστών
Οι φιλοζωικές οργανώσεις επικήρυξαν όσους σκότωναν αδέσποτα ζώα
Δεκάδες αδέσποτα ζώα βασανίζονται και θανατώνονται από ανθρωπόμορφα τέρατα. Τώρα οι φιλοζωικές οργανώσεις τούς επικηρύσσουν με την ελπίδα πως κάποια στόματα θα ανοίξουν πιο εύκολα
Δεκάδες αδέσποτα ζώα βασανίζονται και θανατώνονται από ανθρωπόμορφα τέρατα. Τώρα οι φιλοζωικές οργανώσεις τούς επικηρύσσουν με την ελπίδα πως κάποια στόματα θα ανοίξουν πιο εύκολα
Στην επικήρυξη των βασανιστών των αδέσποτων ζώων με χρηματικά ποσά προχωρούν φιλοζωικές οργανώσεις, προκειμένου να βρεθούν και να τιμωρηθούν όσοι βασανίζουν και σκοτώνουν ζώα.
«Πλέον μιλάμε για ανθρωπόμορφα τέρατα τα οποία κάθε μήνα δολοφονούν δεκάδες αδέσποτα ζώα με τους πιο φρικιαστικούς τρόπους. Ίσως με τη χρηματική επικήρυξη ευαισθητοποιηθούν ορισμένοι και αποφασίσουν να αποκαλύψουν κάτι για την ταυτότητα των δραστών», λέει στα «ΝΕΑ» η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Άγιος Φραγκίσκος της Ασσίζης» κ. Μαρίνα Πετροπουλάκη. Όπως αποκαλύπτει, η ιδέα της επικήρυξης γεννήθηκε ύστερα από την εν ψυχρώ δολοφονία 25 σκυλιών στη Ροβιάτα Αμαλιάδας.
Πρόκειται για αδέσποτα που συντηρούσε με προσωπικά της έξοδα η κ. Τατιάνα Αφέντρα και για τα οποία είχε νοικιάσει μάλιστα και μια αποθήκη για να τα προφυλάσσει. Στις 26 Σεπτεμβρίου άγνωστοι έβαλαν φωτιά στην αποθήκη καίγοντας ζωντανά τα 25 από τα 33 σκυλιά. «Για εμένα η ζωή μου τελείωσε. Μου σκότωσαν τα μικρά μου», λέει η κ. Αφέντρα περίλυπη. Η επικήρυξη των δραστών με το ποσό των 3.000 ευρώ έχει ήδη φέρει τα πρώτα αποτελέσματα, όπως αποκαλύπτει η κ. Πετροπουλάκη. «Ήδη ο ιδιοκτήτης της αποθήκης μού είπε πως γνωρίζει τους δράστες».
Τα κακοποίησαν
Στο Μαρκόπουλο κάτοικοι ανακάλυψαν σε χαράδρα της περιοχής δολοφονημένα σκυλιά. «Τα ζώα αρχικά κακοποιήθηκαν σεξουαλικά. Στη συνέχεια οι δολοφόνοι τους τα έδεσαν πίσω από αυτοκίνητο και τα έσερναν στον χωματόδρομο μέχρι να πεθάνουν», λέει η κ. Πετροπουλάκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει κάτοικοι του Μαρκόπουλου και είναι σε γνώση της Αστυνομίας, υπεύθυνοι για τα αποτρόπαια εγκλήματα είναι δύο άντρες ηλικίας 45-50 ετών. Κάτοικοι της περιοχής έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία σχετικά με την ταυτότητά τους, ενώ υποστηρίζουν πως έχουν δει τους 2 αυτούς άντρες να βασανίζουν τα σκυλιά.
Στην ίδια περιοχή κάτοικοι έχουν εντοπίσει και υπολείμματα κουταβιών. Από την εξέτασή τους, που έγινε από κτηνιάτρους, προέκυψε πως τα κουτάβια προσφέρθηκαν ως γεύμα σε σκυλιά ράτσας πιτ μπουλ τα οποία εκπαιδεύονται για να συμμετάσχουν σε κυνομαχίες. «Οι ιδιοκτήτες των σκυλιών-δολοφό- νων τους δίνουν τα κουτάβια για να τα ξεσκίσουν, να γευτούν το αίμα και το κρέας του σκύλου και να είναι έτοιμα να σκοτώσουν τον αντίπαλό τους στον αγώνα», λέει στα «ΝΕΑ» ιδιοκτήτης σκυλιού πιτ μπουλ.
Πυροβολούν γάτες!
Ανάστατοι είναι και οι κάτοικοι στην Άνω Τιθορέα Λοκρίδας από την εικόνα των νεκρών γατιών που βρίσκουν στην περιοχή τους. Τα ζώα έχουν πυροβοληθεί με κυνηγετικά όπλα από λαθροκυνηγούς της περιοχής που εκπαιδεύονται στο σημάδι. Κάτοικοι της περιοχής έχουν ενημερώσει την Αστυνομία για 2 κατοίκους της περιοχής που έχουν γίνει αντιληπτοί να δολοφονούν εν ψυχρώ τα ζώα.
Έργο λαθροκυνηγού είναι και ο φρικιαστικός θάνατος λυκόσκυλου και των 4 κουταβιών του στο Κορωπί. Ο εν λόγω, ο οποίος θεώρησε πως τα κλάμα των κουταβιών απομάκρυνε τα πουλιά που κυνηγούσε, κρέμασε τη λύκαινα και της έβαλε φωτιά, ενώ πολτοποίησε τα κουταβάκια. «Σίγουρα δεν μιλάμε για περιπτώσεις λογικών ανθρώπων. Χρήζουν επειγόντως ψυχολογικής βοήθειας», λέει η κ. Πετροπουλάκη.
Στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης αλλά και σε περιοχές του κέντρου της συμπρωτεύουσας πριν από λίγες ημέρες κάτοικοι εντόπισαν αρκετά σκοτωμένα σκυλιά. Οι δολοφόνοι τους, τους είχαν προσφέρει τροφή μέσα στην οποία είχαν ρίξει τριμμένο γυαλί. Και συμπληρωνω εγω:Ρε πατε καλα??!Τι σας φταινε τα ζωακια?Επειδη γαβγιζουν,επειδη νιαουριζουν πρεπει να πεθανουν και μαλιστα βαναυσα?(Και σεις μιλατε,πολλες φορες βριζετε κιολας.Πρεπει να πεθανετε?)Επειδη εσεις ειστε μαλακες!Επειδη σας εχει κανει το μυαλο φυρικι,το πολυ το φικι-φικι(η ενιοτε και το καθολου) πρεπει να σκοτωνετε αθωα,ανυπερασπιστα ζωακια παλιοκαθηκια???!!Μια ευχη με καταρα προς οποιον βασανιζει και σκοτωνει ζωακια:Με οποιον τροπο σκοτωσες το ζωακι,με πανομοιοτυπο και να ψοφησεις!Με φολα?Με φολα κι εσυ!Εκαψες ζωντανο ζωακι?Καψιμο και για σενα.Βασανισες ζωακι μεχρι θανατου?Με βασανιστηρια μεχρι θανατου κι εσυ!Γιατι δε σου αξιζει να ζεις!Ξερεις τι σου αξιζει(και πολυ σου ειναι!)?Ενα καζανι στην κολαση!

Thursday, October 4, 2007

4/10/2007 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Παγκοσμια μερα των ζωων σημερα!Σημερα απο σκυλακια και γατακια μεχρι τιγρεις και ελεφαντες,εχουν την τιμητικη τους!Τα ιδια ζωα που καποιοι"ανθρωποι"κακοποιουν βαναυσα,πολλες φορες δε μεχρι θανατου!Ειναι τα ιδια ζωα που καποιοι φολιαζουν γιατι τους ενοχλουν,γιατι τα σκυλια γαβγιζουν,τα γατια νιαουριζουν και τα περιστερια κουτσουλανε τα μπαλκονια τους και γιατι οι ιδιοι δεν τα πανε καλα ουτε με τ'αντερα τους!Ειναι τα ιδια σκυλακια και γατακια που καποιοι Ελληναραδες πηρανε το καλοκαιρι για να χουν παρεα στο εξοχικο και το φθινωπορο τα αφησαν αδεσποτα με αποτελεσμα πολλες φορες,το θανατο κατω απο τις ροδες του αυτοκινητου ενος αλλου Ελληναρα που τρεχει με 1000 κι οποιον παρει ο χαρος(!)(Αυτο ομως ειναι ενα θεμα που θα αναλυσουμε σε επομενο post.)η απο φολα αλλου-παλι-Ελληναρα,η στην καλυτερη περιπτωση(αν μπορουμε να το πουμε ετσι...)απο ασθενεια.Μερικα δε,τυχερα ζωακια θα βρουνε μια στεγη,ενα πιατο φαγακι και νερο,μια αγκαλια.Τα υπολοιπα ομως καταδικαζονται χωρις να φταινε σε θανατο.Ειναι ομως και τα ιδια ζωακια που ειναι φιλοι μας,συντροφοι,φυλακες και σωματοφυλακες,το"αγορι" η το "κοριτσι"μας,ο σκυλουκος η η ψιψινα μας,που τους αγαπαμε κι οταν"φυγουν"απο κοντα μας στεναχωριομαστε.Και τωρα δειτε μερικες απιθανες φωτο με δικη μου λεζαντα: Ε,ψιτ,μαγκα!Τρεχει κατι?
Μπεεε!(Ναι,καλα βλεπετε.Εγω ειμαι το"μαυρο"προβατο της οικογενειας!):
Εεε!What's up dock?(Tι χαμπαρια γιατρε??):
Αααουυυμ!Κι εχω μια νυστα....Δε σε βλεπω λεμε!
Μαου-μαου!Δεν ειμαστε γλυκουλες?
Δωσε θαρρος στο γατι,να σ'ανεβει και στην πλατη!
Γαφ-γαφ!:

Monday, October 1, 2007

ΝΤΡΟΠΗ! ! !ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ?? . . . .

Ντροπη!Ξεχασαμε κιολας?.....Ενα ονομα Αμαλια Καλυβινου σας θυμιζει τιποτα??Γιατι αν οχι,να σας θυμησω εγω!Η Αμαλια ηταν μια κοπελα που εφυγε αδικα απο τη ζωη χτυπημενη απο τον καρκινο της,αλλα και απο τον καρκινο που μαστιζει το εθνικο συστημα υγειας μας!Οταν ηταν 8 ετων αρχισε να ποναει και απευθύνθηκε σε πολλους γιατρους ΦΙΡΜΕΣ οπως τους ειχε αποκαλεσει η ιδια στο μπλογκ της πριν"φυγει",οι οποιοι ειτε παιρνοντας φακελλακι,ειτε οχι δεν καταφεραν να διαγνωσουν εγκαιρα το καλοηθες νευρινωμα με αποτελεσμα αυτο να οδηγησει στον ακρωτηριασμο του δεξιου της ποδιου και τελικως και αφου υπεφερε αφανταστα να χασει την ζωη της την 25/5/2007 σε ηλικια μολις 30 ετων.Δειτε λιγο τα βιντεακια για να θυμηθητε ποια ηταν η ΗΡΩΙΔΑ Αμαλια Καλυβινου: Βιντεο 1: Βιντεο 2: Βιντεο 3: Βιντεο 4: Τωρα θυμηθηκατε ποια ηταν η ΗΡΩΙΔΑ Αμαλια Καλυβινου?Ισως τα βιντεο σας στεναχωρησαν,ισως,ακομα,ισως σας εκαναν να πονεσετε και να κλαψετε οπως εκλαψα κι εγω (Ναι!Το παραδεχομαι!Εκλαψα οταν διαβασα τι τραβηξε αυτη η ΗΡΩΙΔΑ αλλα και τι σχολια αφησαν καποια κτηνη που θελουν να θεωρουνται γιατροι και που πιστευουν οτι εκτελουν λειτουργημα!Εκλαψα κι ας ειμαι αντρας!...Εκλαψα απο στεναχωρια και μισος μαζι..Στεναχωρια για την Αμαλια,μισος για αυτα τα κτηνη,τους"Γιατρους")διαβαζοντας το μπλογκ της Αμαλιας και τα σχολια καποιων προς αυτην.Παντως αν κλαψατε,πιστευω πως θα σας κανει καλο..Γιατι?Γιατι αν θυμαστε εμεις οι μπλογκερς ειχαμε υποσχεθει να συνεχισουμε τον αγωνα της Αμαλιας και η υποσχεση σε μια νεκρη ειναι ιερη!Ομως γρηγορα το ξεχασαμε και την αραξαμε στις παραλιες με την φραπεδουμπα και την εφημεριδα(αν δεν καναμε ματι στα πισινα της ξανθιας με το στρινγκ μαγιο που εκανε τοπλες!)και ο μηνας εχει 9!Κλασσικη περιπτωση Ελληναραδων!Παιδια!Παιδια!Τι περιμενουμε?Να χτυπησει την δικη μας πορτα το κακο(Οποια μορφη κι αν εχει αυτο,ειτε ειναι καρκινος,ειτε λευχαιμια,ειτε κατι που απαιτει επειγοντως χειρουργειο,ειτε οτιδηποτε!)και να βρεθουμε εμεις στη θεση της Αμαλιας?Διοτι με το συστημα υγειας που εχουμε δεν ειναι καθολου απιθανο να μας πατησουν τον σβερκο για να τους δωσουμε φακελλακι,ενιοτε το φακελλακι γινεται και πακετακι,αναλογα με την "Ταριφα"του καθε χασαπογιατρου!Αν δεν εχουμε κανει κατι ως τοτε,τοτε θα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας!Παιδια ολοι μαζι,χερι-χερι(χωρις τον Καρατζαφερη),πρεπει να συνεχισουμε τον αγωνα της Ηρωιδας μεχρι δικαιωσης αυτου!Θα ειναι δυσκολος αγωνας,το ξερω,αλλα πρεπει να συνεχισουμε ενωμενοι και να μην λυγισουμε,γιατι αν λυγισουμε θα δωσουμε την χαρα στους φακελλακιδες να συνεχισουν το αποτροπαιο και απαραδεκτο εργο τους!!Ολοι μαζι στο forum για την υγεια(Σχετικο link υπαρχει στην στηλη:Τριγυρναω κι εκει)για να οργανωθουμε και να δουμε πως θα συνεχισουμε!Γιατι θα συνεχισουμε!Για την δικαιωση του αγωνα της Αμαλιας!ΥΣΤ:Παρακαλω οπως διαδωσετε τη συνεχιση του αγωνα.