Saturday, May 31, 2008

1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008-ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ...



25.05.07: Η Αμαλία Καλυβίνου πεθαίνει μετά από απίστευτη ταλαιπωρία στα χέρια του Ε.Σ.Υ.

Η οργή όλων μας ξεχειλίζει. Οπως και η Αμαλία, ευγνωμονούμε τους γιατρούς εκείνους που υπερβάλλουν εαυτόν και τιμώντας το λειτούργημά τους σώζουν ζωές. Αλλά όπως κι εκείνη, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο "ΟΧΙ!" σε κάθε γιατρό που απαιτεί φακελάκι και σε κάθε γραφειοκρατικό κώλυμα που μας στερεί την ισότιμη, έγκαιρη και ολοκληρωμένη περίθαλψη.

01.06.07: Ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη της Αμαλίας.

Η κίνηση "Για την Αμαλία" ήταν ο πρώτος και πιο αυθόρμητος διαδικτυακός ακτιβισμός, με κοινή δημοσίευση στα μπλογκς, καταιγισμό e-mails στους αρμόδιους και διεθνή ενημέρωση. Η διαμαρτυρία για την κατάντια της ιατρικής περίθαλψης στη χώρα μας αγκαλιάστηκε από χιλιάδες κόσμου (σχετικού αλλά και άσχετου με τα μπλογκς), δημιούργησε είδηση στα ΜΜΕ και προκάλεσε πολιτικό ενδιαφέρον.

Δυστυχώς όμως όχι για πολύ. Οσο έτρεχε η συλλογή υπογραφών στο κείμενο διαμαρτυρίας «Για την Αμαλία/Για την Υγεία», το δημόσιο ενδιαφέρον στράφηκε στις πυρκαγιές και τις επερχόμενες εκλογές. Το θέμα γρήγορα μπήκε στις καλένδες κι από τότε μέχρι σήμερα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Aκόμη και κάποιες υποσχετικές εξαγγελίες των ημερών, εξανεμίστηκαν αμέσως μετά τις εκλογές.


«Η επανίδρυση του Ε.Σ.Υ.» αποτελεί αυτή τη στιγμή ανέκδοτο, πέραν κομματικών στεγανών. Η δημόσια περίθαλψη βρίσκεται σε χειρότερη θέση από πέρισυ. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

* ελλείψεις κρεβατιών σε ΜΕΘ (μονάδες εντατικής θεραπείας) που στοιχίζουν τη ζωή σε 3.000 συνανθρώπους μας το χρόνο,
* βρέφη και παιδιά που πεθαίνουν από ελλείψεις σε ασθενοφόρα,
* μεταγγίσεις αίματος που πραγματοποιούνται χωρίς παρουσία γιατρού ή/και ελέγχους,
* γιατροί που κρατούν κρεβάτια για «δικούς» τους ασθενείς στερώντας θέσεις από «λίστες» αναμονής,
* γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό που δεν επαρκούν (οι διαδικασίες π.χ. για προσλήψεις 6.000 νοσηλευτών και 4.500 γιατρών ακόμη εκκρεμούν, καθώς δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα κονδύλια στον προϋπολογισμό), με αποτέλεσμα το να καταδικάζονται οι ασθενείς σε ελλειπή φροντίδα και ο υπάρχον εξοπλισμός σε αχρηστία,
* πλήρη απουσία ουσιαστικού και αποτελεσματικού σχεδιασμού εφημεριών κι έτσι το φακελάκι να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ,
* τεράστια ελλείμματα στα νοσοκομεία που επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος χωρίς να υπάρχει έλεγχος των οικονομικών τους,
* σταδιακή «έξοδο» του ΙΚΑ από τον χώρο της νοσοκομειακής περίθαλψης και την εκμετάλλευση των υφιστάμενων υποδομών των θεραπευτηρίων από ιδιώτες, να είναι πλέον γεγονός,

και δεν θα μας έφταναν μπλογκς ολόκληρα για να καταγράψουμε την αποσάθρωση του Ε.Σ.Υ.


01.06.08: Ενα χρόνο μετά, η διαμαρτυρία συνεχίζει. Κι όσοι διαμαρτυρόμαστε εξακολουθούμε να θεωρούμε πως δεν εκπροσωπούμε κανέναν πέρα από τους εαυτούς μας. Δεν ενδιαφερόμαστε για την προσωπική μας προβολή, ούτε ανήκουμε σε κάποιο "κίνημα μπλόγκερς" (το οποίο δεν υφίσταται σαν έννοια, απλώς βόλεψε να ονομαστεί από τα μήντια έτσι). Αυτά που μας ενώνουν είναι η οργή για το ότι η Αμαλία δεν ήταν η πρώτη, και η βεβαιότητα ότι δεν θα είναι η τελευταία. Δεν πάει άλλο!

Θέλουμε να μην ζήσουν άλλοι άνθρωποι αυτά που τράβηξε η Αμαλία. Να μην ζήσουν όσα έζησαν και ζουν ακόμη τόσοι άλλοι ασθενείς που καταταλαιπωρούνται στο Ε.Σ.Υ. Θέλουμε την εξυγείανση του συστήματος, μέρος του οποίου είμαστε φυσικά κι εμείς οι ίδιοι (ποιοί και πόσοι αλήθεια αντιστέκονται στο φακελάκι ή στην παραβίαση της «λίστας», ειδικά εάν υπάρχει «μέσον»;). Θέλουμε ν’αλλάξει η νοοτροπία και των δύο πλευρών και να σταματήσει η διαφθορά, η εκμετάλλευση και η απαξίωση.

Αυτός είναι ο τελικός σκοπός: να αλλάξει η νοοτροπία.

Κάτι που δυστυχώς δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο από την πρώτη ώρα που ταχθήκαμε σε αυτή την κίνηση. Η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών αποτύπωσε με διαφάνεια και σε ικανοποιητικό βαθμό (απ’ό,τι φάνηκε από το δημόσιο διάλογο στο μπλογκ «Για την Υγεία») τα ζητούμενα, αλλά παρ’όλ’αυτά δεν έφερε το αποτέλεσμα που ευχόμασταν.


Τι θα γίνει όμως, θα περιμένουμε να μπούμε πάλι σε προεκλογική περίοδο για να «τσούξει» η ανακίνηση του θέματος; Θα περιμένουμε να δημοσιοποιήσει πάλι κάποιος συνάνθρωπός μας τον πόνο του για να συγκινηθούμε; Θα αδρανούμε μέχρι να πεθάνει κάποιος δικός μας και μετά να καταγγείλουμε δημόσια πρόσωπα και καταστάσεις;

Αρκετά αδρανήσαμε και αφήσαμε να γιγαντωθεί αυτό το σύστημα. Ολοι ξέρουμε τι γίνεται στα νοσοκομεία. Πόσο ακόμη θα το υπομένουμε και θα το ανατροφοδοτούμε με μια αποκοιμισμένη κοινωνική συνείδηση; Το πρόβλημα είναι καθημερινό, το ζούμε όλοι μας κάποια στιγμή και δεν πρέπει να περιμένουμε πότε θα μας χτυπήσει την πόρτα για να κινητοποιηθούμε. Δεν είναι δυνατόν να σταθούμε αμέτοχοι μπροστά σε όλα αυτά που συμβαίνουν σε κάτι τόσο θεμελιώδες όπως το δικαίωμα στην Υγεία.

Εύκολη λύση φυσικά δεν υπάρχει. Και για να υπάρξει κάποιο απτό αποτέλεσμα σε τέτοια μεγάλα θέματα απαιτείται συνεχής πίεση και προσπάθεια διαρκείας. Η ως τώρα πορεία της διαμαρτυρίας έδειξε ότι ο αρχικός ενθουσιασμός στην Ελλάδα ξεφουσκώνει γρήγορα και η κατάσταση μένει ως έχει. Το πιο εύκολο είναι να πούμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σημαντικό, να τα παρατήσουμε και να γυρίσουμε στο βόλεμα και τη λήθη.

Οσο όμως υπάρχουν όλοι εκείνοι που γονατίζουν από το Ε.Σ.Υ, π.χ. οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι, που περιμένουν στις ουρές του ΙΚΑ με τις ώρες, ή τα παιδιά που στοιβάζονται και τα «ξεπετάνε», συνάνθρωποί μας εγκλωβισμένοι χωρίς ελπίδα ή τρόπο αντίδρασης, εμείς που έχουμε φωνή, θα κάτσουμε στ’αυγά μας;

Δεν μπορούμε να μην φωνάξουμε για λογαριασμό τους.


Γι’αυτό θέλουμε να ξαναθυμηθούμε τα αιτήματά μας:

ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΑ ΦΑΚΕΛΛΑΚΙΑ!

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ!

ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!

Αναλυτικά το κείμενο της ηλεκτρονικής διαμαρτυρίας εδώ.

Καλούμε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην κίνηση να ενώσουν τη φωνή τους στη δική μας με τα εξής βήματα:

1. Ανεβάζουμε το κείμενο αυτό και τα σχετικά με την αιμοδοσία μπάννερς στα μπλογκς μας την 1η Ιουνίου 2008.

2. Υπογράφουμε στο http://www.gopetition.com/online/12922.html αν δεν το έχουμε ήδη κάνει, και παροτρύνουμε φίλους, γνωστούς και συνεργάτες να υπογράψουν κι εκείνοι.

3. Στέλνουμε με SMS το εξής μήνυμα:

«Ένα χρόνο μετά τον θάνατο της Αμαλίας και τίποτα δεν άλλαξε στο Ε.Σ.Υ. Υπόγραψε το διαδικτυακό κείμενο διαμαρτυρίας «Για την Υγεία» στο www.gopetition.com/online/12922 και προώθησε το σε όσους γνωρίζεις.»

4. Συμμετέχουμε σε εθελοντική αιμοδοσία στο πλησιέστερό μας νοσοκομείο.


Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν την διαμαρτυρία, τη συλλογή υπογραφών και την αιμοδοσία.

Συνεχίζουμε!amaliasday.blogspot.com Εγω θα ηθελα να αφιερωσω ενα ποιημα του Κωστα Καρυωτακη στην μνημη της Αμαλιας.Για σενα Αμαλια: ΕΥΓΕΝΕΙΑ

Κάνε τον πόνο σου άρπα.
Και γίνε σαν αηδόνι,
και γίνε σα λουλούδι.
Πικροί όταν έλθουν χρόνοι,
κάνε τον πόνο σου άρπα
και πέ τονε τραγούδι.

Μη δέσεις την πληγή σου
παρά με ροδοκλώνια.
Λάγνα σου δίνω μύρα
-- για μπάλσαμο -- και αφιόνια.
Μη δέσεις την πληγή σου,
και το αίμα σου, πορφύρα.

Λέγε στους θεούς «να σβήσω!»
μα κράτα το ποτήρι.
Κλότσα τις ημέρες σου όντας
θα σου 'ναι πανηγύρι.
Λέγε στους θεούς «να σβήσω!»
με λέγε το γελώντας.

Κάνε τον πόνο σου άρπα.
Και δρόσισε τα χείλη
στα χείλη της πληγής σου.
Ένα πρωί, ένα δείλι,
κάνε τον πόνο σου άρπα
και γέλασε και σβήσου.

Tuesday, May 27, 2008

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ:ΣΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

Σημερα αποφασισα να κανω ενα αφιερωμα σε εναν πολυ μεγαλο ερμηνευτη,στιχουργο,συνθετη αλλα και διμιουργο,σε μια τεραστια φωνη που τραγουδησε μεγαλα τραγουδια και εργα οπως: Ρωμιοσυνη,Αξιον εστι,Επιταφιος αλλα και τραγουδια οπως:Η Μαργαριτα η μαργαρω,Ενα αμαξι με δυο αλογα,Στον Πειραια συννεφιασε,Δραπετσωνα,Αχ ψευτη κι αδικε ντουνια και πολλα αλλα.Με δυο λογια αποφασισα να κανω ενα αφιερωμα στην Φωνη της Ρωμιοσυνης:Στον Γρηγορη Μπιθικωτση.Α'μερος:Βιογραφικο: Ο λαϊκός τραγουδιστής που αγαπήθηκε απ' όλους τους Έλληνες και η φωνή του συνδέθηκε με ιδιαίτερα σημαντικές στιγμές της νεότερης ελληνικής μουσικής ιστορίας γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1922, στη φτωχογειτονιά του Περιστερίου.

Παιδί οκταμελούς, πολύ φτωχής οικογένειας, άρχισε από τα παιδικά του χρόνια να ασχολείται με τη μουσική και, ενώ τα αδέλφια του, το 1940 έφυγαν για το ελληνοαλβανικό μέτωπο, εκείνος έμεινε πίσω, ασκούσε το επάγγελμα του υδραυλικού και μάθαινε κιθάρα...

Υπηρέτησε πιστά για περισσότερες από πέντε δεκαετίες το ελληνικό τραγούδι και, πριν από τη συνάντησή του με τον Μίκη Θεοδωράκη, που αναμφίβολα στάθηκε σταθμός στην καριέρα του, ήταν ένας λαϊκός καταξιωμένος τραγουδιστής και συνθέτης, έχοντας ερμηνεύσει τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Γιώργου Μητσάκη, του Γιάννη Παπαϊωάννου και του Ακη Πάνου.

Η γνωριμία του με τον Μίκη Θεοδωράκη το 1959, όταν ήταν εξόριστοι στη Μακρόνησο, και η ερμηνεία του Επιταφίου του Γιάννη Ρίτσου χάραξε νέους δρόμους στο λαϊκό τραγούδι.

Το 1937 έχει ακούσει στην ταβέρνα του Παρλιάρα τους Μάρκο Βαμβακάρη, Μανώλη Χιώτη και Στράτο Παγιουμτζή και, όπως ο ίδιος αφηγείτο, η συνάντησή του με τον πρώτο ήταν αυτή που πάντα τον συγκινούσε, γιατί του άλλαξε τη σχέση του με τη μουσική. «Υπεράνω όλων ο Μάρκος Βαμβακάρης» έλεγε συχνά.

Στο απόγειο της δόξας του φτάνει ερμηνεύοντας μελοποιημένη, από τον Μίκη Θεοδωράκη, ποίηση. Τον Επιτάφιο και τη Ρωμιοσύνη του Γιάννη Ρίτσου, το Αξιον Εστί του Οδυσσέα Ελύτη και το Τραγούδι του νεκρού αδελφού του Μίκη Θεοδωράκη.

«Κάθε μέρα» έλεγε, «μου αρέσει να σιγοτραγουδώ Ελύτη, Γκάτσο, Σεφέρη, Χριστοδούλου, Λειβαδίτη. Τα λόγια τους με αγγίζουν και με συγκινούν».

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης συνέθεσε περισσότερα από 80 τραγούδια, πολλά από τα οποία έγιναν μεγάλες επιτυχίες, όπως τα Επίσημη αγαπημένη, Τρελοκόριτσο, Στου Μπελαμή το ουζερί, Φεγγάρι χλωμό, Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα, Του Βοτανικού ο μάγκας κ.α.

Σημαντική στιγμή στη σπουδαία καριέρα του ήταν και η συνεργασία του με τον Μάνο Χατζιδάκι, ενώ αξιοσημείωτη είναι η ερμηνεία του σε μουσικούς δίσκους του συνθέτη, όπως Της γης το χρυσάφι και η Επιστροφή.

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης συνεργάστηκε και με άλλους μεγάλους Έλληνες συνθέτες, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος και ο Δήμος Μούτσης, ερμηνεύοντας αξέχαστα τραγούδια σε ποίηση του Νίκου Γκάτσου, του Λευτέρη Παπαδόπουλου και άλλων.

Ο Δημήτρης Ψαθάς έγραψε ένα χρονογράφημα για τον Γρηγόρη Μπιθικώτση στη στήλη του στην εφημερίδα Τα Νέα και τον χαρακτήριζε «σερ Μπιθί», ένας τίτλος που έμελλε να τον συνοδεύσει σε ολόκληρη τη μετέπειτα πορεία του.

Την εποχή που τραγουδούσε στα λαϊκά κέντρα τον άκουγαν όλα τα μεγάλα ονόματα του διεθνούς «τζετ σετ» που επισκέπτονταν τη χώρα μας, μεταξύ των οποίων, ο Αλέν Ντελόν και η Σοράγια, αλλά και ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Ο μουσικολόγος Κώστας Μυλωνάς τον χαρακτήρισε ως τον τραγουδιστή «που χάρισε στο ελληνικό τραγούδι τις συγκλονιστικότερες στιγμές του».

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης είχε τιμηθεί από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο τον Ιανουάριο του 2003 με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα, καθώς και με το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών.

Τιμώντας το λαϊκό τραγουδιστή, ο Κωστής Στεφανόπουλος είχε δηλώσει ότι ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης είναι «ένας σπουδαίος μουσικός που εξέφρασε τη δυστυχία και την ευτυχία, τον πόνο και τα βάσανα του ελληνικού λαού».

Είχε αποκτήσει μια κόρη, την Αννα, και ένα γιο, το Γρηγόρη, ο οποίος είναι επίσης τραγουδιστής.

Τον Ιούνιο του 1997 οργανώθηκε λαϊκή συναυλία για να τιμηθούν τα 50 χρόνια προσφοράς του μεγάλου βάρδου στο λαϊκό τραγούδι, ενώ ανάλογη συναυλία διοργανώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού το 2002. Δισκογραφία

Στον παρακάτω κατάλογο περιλαμβάνονται μόνο οι δίσκοι στους οποίους υπάρχει "πρωτογενές" υλικό, δηλαδή ηχογραφήσεις που δεν έχουν κυκλοφορήσει άλλη φορά σε δίσκο. Δεν περιλαμβάνονται δηλαδή κάθε λογής συλλογές, ούτε αναφέρονται για δεύτερη φορά -όταν επανεκδίδονται- δίσκοι που περιέχουν ηχογραφήσεις που έχουν περιληφθεί ήδη σε προηγούμενο δίσκο.

Προσωπική δισκογραφία

* Επιτάφιος (1960)
* Το τραγούδι του νεκρού αδερφού (1962)
* Το Άξιον Εστί (1964)
* Πολιτεία Β (1964)
* Επιφάνεια (1964)
* Ρωμιοσύνη (1966)2005
* Επίσημη αγαπημένη (1968)
* Μια γυναίκα φεύγει (1969)
* Μαζί με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση (1970)
* Ο Μπιθικώτσης (1970)
* Α-Ω (1971)
* Ουράνιο τόξο (1972)
* Πράσινο φως (1973)
* Μικροί καϋμοι (1975)
* Στη μεγάλη λεωφόρο (1976)
* Χαμένες αγάπες (1977)
* Οκτώβρης 78 (1978)
* Πατέρα μου (1979)
* Μεγαλοπρέπεια (1980)
* Παράπονα της πλώρης (1981)
* Σήμερα (1986)
* Ο άγνωστος Θεός (1990)


Συμμετοχές

* Πολιτεία (1961)
* Η συναυλία στο Κεντρικό (1961)
* Κόκκινα φανάρια (1963)
* Η Ελλάς χωρίς ερείπια (1964)
* Ένα μεσημέρι (1966)
* Χρυσοπράσινο φύλλο (1966)
* Η πόρτα ανοίγει (1967)
* Μάρκος ο δάσκαλος μας (1968)
* Τσιτσάνης (Τα κλειδιά) (1968)
* Χρώματα (1968)
* Ένα χαμόγελο (1969)
* Κόσμε αγάπη μου (1969)
* Επιστροφή (1970)
* Χαλάλι σου ζωή (1971)
* Μικρές ώρες (1972)
* Πρώτη εκτέλεση (1973)
* Τα ωραία του Τσιτσάνη (1973)
* Θαλλασινά φεγγάρια (1974)
* Αρχιπέλαγος (1976)
* Ζήτω το Ελληνικό τραγούδι (1987)


Σημαντικές συλλογές

* Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη (1974)
* Τα αυθεντικά (1975)
* 14 χρυσές επιτυχίες 1 & 2 (1977)
* Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη No2 (1978)
* Τα αυθεντικά Νο2 (1984)
* Οι πρώτες εκτελέσεις (2003)
* 50 Χρόνια 1949 - 2000 (2005)
* Ανθολόγιο 1923-2005 (2006)
* Από τις 78 στροφές (2007) Γρηγόρης Μπιθικώτσης ήταν σημαντικός Έλληνας τραγουδοποιός και ερμηνευτής. Γεννήθηκε στο Περιστέρι , στις 11 Δεκεμβρίου 1922 στην Αθήνα και πέθανε στις 7 Απριλίου 2005. Πρόκειται για έναν από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες λαϊκούς τραγουδιστές του 20ού αιώνα.

MΕΡΟΣ Β:ΒΙΝΤΕΟ:ΕΝΑ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1977): ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΗΛΙΕ ΝΟΗΤΕ(ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1977): ΒΡΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΑ-ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ!: ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΔΥΟ ΑΛΟΓΑ-ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΞΙΣΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ!: ΟΙ ΒΕΡΓΟΥΛΕΣ-ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ: ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΤΟ ΡΟΛΟΙ-ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ,ΕΡΜΗΝΕΙΑ:ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ: ΠΟΤ-ΠΟΥΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ: Τελειωνοντας,μονο δυο λογια:Αθανατος και απο το Παλκο της Γειτονιας των Αγγελων να μας τραγουδας παντα Γρηγορη!Θα ζεις για παντα στις καρδιες μας.Στις καρδιες ολων των Ελληνων!!!Στις 5 Απριλιου συμπληρωθηκαν 3 χρονια απο τοτε που η φωνη της Ρωμιοσυνης εσβυσε για παντα.3 χρονια απο τοτε που ο Γρηγορης Μπιθικωτσης εφευγε για παντα απο κοντα μας και κηδευοταν οπως ειχε ζητησει:Το φερετρο πηγε στο Νεκροταφειο ενα αμαξι με δυο αλογα:Το ενα ασπρο και το αλλο μαυρο οπως ειχε τραγουδησει και ο ιδιος:"Οταν θα κλεισω τα ματια μου θελω να μου φερετε ενα ομορφο αμαξι με δυο αλογα...Το ενα τ'αλογο να ειναι ασπρο οπως τα ονειρα που εκανα παιδι...Τ'αλλο τ'αλογο να ειναι μαυρο οπως ητανε για μενανε η δολια η ζωη.....ΑΘΑΝΑΤΟΣ!....

Tuesday, May 20, 2008

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΛΥΒΙΝΟΥ...

Ενας χρονος συμπληρωθηκε απο την μερα που η ΗΡΩΙΔΑ Αμαλια Καλυβινου εφυγε για παντα απο κοντα μας χανοντας τη μαχη εναντια στον καρκινο-εναν καρκινο που καποιοι ανίδεοι(ισως και ανευθηνοι)και πολλες φορες"φακελακιδες"γιατροι της φορτωσαν γιατι δεν διεγνωσαν,αλλα ουτε και ειδαν στις μαγνητικες τομογραφιες(αν βεβαια ηταν ικανοι,δηλαδη ηξεραν να τις διαβασουν)το καλοηθες νευρωμα,το οποιο με τον καιρο εξελιχθηκε σε κακοηθες νεοπλασμα,δηλαδη καρκινο ο οποιος στην εξελιξη του εφτασε στο σημειο να της στηχισει το δεξι της ποδι και στο τελος την ιδια της τη ζωη-και εναντια σε ενα σαπιο και γραφειοκρατικο συστημα υγειας αλλα και με ασυνηδειτους υπαλληλους ελεχτες ιατρους του Ι.Κ.Α(η μπουρδελο,το ιδιο κανει)που της"εκοψαν"την δευτερη δοση του ΜΟΝΟΥ φαρμακου που την βοηθαγε και βελτιωνε θεαματικα μερα με τη μερα την υγεια της και που εφτασαν σε σημειο να της πουν καποια στιγμη:'Σου εγκριναμε την πρωτη δοση,γιατι ειπαμε:κριμα ειναι.Νεος ανθρωπος ειναι,ας δωσουμε την εγκριση!Αλλα αναρωτιεμαι θυμαται κανεις την Αμαλια?Επειδη δεν ειμαι σιγουρος για το κατα ποσο πολλοι απο εμας θυμουνται ακομα την Αμαλια θα σας θυμισω εγω μεσα απο μερικα βιντεακια: ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΛΥΒΙΝΟΥ 1: ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΛΥΒΙΝΟΥ 2: ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΛΥΒΙΝΟΥ 3-ENGLISH VERSION: ΑΜΑΛΙΑ ΚΑΛΥΒΙΝΟΥ 4-GREEK VERSION: Αυτη ειναι η ΗΡΩΙΔΑ Αμαλια Καλυβινου λοιπον.Εμεις οι Ελληνες bloggers ομως δε μειναμε μονο στην διαμαρτυρια της 1ης Ιουνιου 2007,αλλα συνεχισαμε διεκδικοντας ενα καλυτερο επιπεδο στο συστημα υγειας αλλα και στην αντιμετωπιση του ασθενους και της ιδιαιτεροτητας του απο αυτο,με την διαδικτυακη συλλογη υπογραφων η οποια δυστηχως δεν παει και τοσο καλα,γιατι με το που χρειαστηκε ο μεσος Ελληνας να κανει κατι επωνυμα πλεον,την εκανε με ελαφρα πηδηματακια και απο εκει που ειμασταν παρα πολλοι που προσπαθουσαμε και προσπαθουμε ψυχητε και σωματι για κατι καλυτερο,τωρα μειναμε 3 και ο κουκος....Να θυμισω λιγο τι εννοω με την συλλογη υπογραφων...: ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Επειδη το να εχουμε ενα καλυτερο συστημα υγειας χωρις φακελακια και ραντζα,με καλυτερη αντιμετωπιση απο τους γιατρους,νοσηλευτες και λοιπο ιατρικο και βοηθητικο προσωπικο και χωρις καποιοι γιατροι να μας βλεπουν σαν πορτοφολια,αλλα σαν ασθενεις,δεν ειναι μονο δικο μου προνομιο,αλλα κοινη ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ:ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ: http://www.gopetition.com/online/1292html και υπογραφουμε για μια καλυτερη ποιοτητα στο συστημα υγειας,για καθαρση των διεφθαρμενων ιατρων,οι οποιοι ζητουν φακελλακι,για πραγματικους γιατρους και οχι αλμπανηδες που δεν ξερουν που πανε τα πεντε!ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ!Υπογραφουμε γιατι δωσαμε μια υποσχεση στην Αμαλια Καλυβινου οταν αυτη εφυγε απο την ζωη:ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ και η υποσχεση σε μια νεκρη ειναι ΙΕΡΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΠΟΙΟΥ-ΟΠΟΙΑΣ ΠΙΘΑΝΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ,ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ!!! ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ:1/6-ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ μπειτε στο amaliasday.blogspot.com και στο foroum:giatinygeia.freeforums.org καΙ βοηθηστε μας,να βοηθησουμε!......

Sunday, May 18, 2008

19 ΜΑΙΟΥ 1919-19 ΜΑΙΟΥ 2008-89 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
(1914-1923)

Ο πληθυσμός των Ποντίων στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου κατά την περίοδο 1914-1923 ανέρχονταν στις 750.000. Στην περίοδο 1914-1918 και 1919-1923, κατόπιν συστηματικής διώξεως της Τουρκικής αρχής 353.000 Πόντιοι χάνουν τη ζωή τους. Τα προμελετημένα σχέδια της νεοτουρκικής και της Κεμαλικής αρχής κατάφεραν την τελειωτική Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Οι Τούρκοι με την καταστροφική μανία του καταφέρνουν να ξεριζώσουν τους Έλληνες Ποντίους απο τα παράλια του Ευξείνου Πόντου όπου κατοικούσαν για 3000 χρόνια και είχαν αναπτύξει ενα σπουδαίο Ελληνικό πολιτισμό και μια λαμπρή ιστορία. Ο ίδιος ξεριζωμός επιφέρεται κατα μήκος τις υπόλοιπης Μ. Ασίας εις βάρος Ελλήνων και άλλων μειονοτήτων, ιδιαίτερα μετά την πυρπόληση και καταστροφή της Σμύρνης.

Απο τις αρχές του 1914, η Γερμανική στρατιωτική αποστολή στην Κωνσταντινούπολη υπέδειξε οτι οι Ελληνικοί πληθυσμοί θα δημιουργούσαν πρόβλημα για την Τουρκία σε περίπτωσι στρατιωτικής εμπλοκής με τις Δυτικές Δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία, Ιταλια) κατά συνέπεια η μετακίνηση των πληθυσμών στο εσωτερικό της Ανατολίας ήταν απαραίτητη. Η ίδια υπόδειξι έγινε το 1895-96 και 1905-07 εις βάρος των Αρμενίων προκαλώντας τότε 400.000 θύματα. Στην συνέχεια και μέχρι το 1915, περισότεροι απο 1.000.000 Αρμένιοι χάνουν τη ζωή τους για να ολοκληρωθεί έτσι η γενοκτονία των Αρμενίων. Έλληνες και Αρμένιοι τα δύο δυναμικότερα οικονομικά και πολιτισμικά στοιχεία σε ολη την Μικρά Ασία και στον Πόντο είναι οι κυριότεροι στόχοι της Εθνικιστικής πολιτικής των Νεοτούρκων.

Απο το 1911 οι Νεότουρκοι καθιερώνουν την υποχρεωτική στράτευση των Ελλήνων του Πόντου η οποία ανάγκασε χιλιάδες Ποντίων να μεταναστεύσουν στη Ρωσία. Με την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1914, η Τουρκία καλεί γενική επιστράτευση. Τα εξοντωτικά μέτρα των Τούρκων μπαίνουν σε εφαρμογή. Επιστρατεύουν τους Έλληνες της Μ.Ασίας και Πόντου για να τους στείλουν στο πολεμικό μέτωπο και στα τάγματα εργασίας <αμελέ ταμπουρού>, <τα τάγματα θανάτου>, <λευκός θάνατος>, στην Ανατολία όπου τους υπέβαλαν σε βασανιστήρια, πολυήμερη πεζοπορία και πολυάριθμες κακουχίες. Χιλιάδες άνδρες πεθαίνουν απο τις κακουχίες και βασανιστήρια. Σαν αποτέλεσμα δημιουργούνται οι πρώτες αντάρτικες ομάδες Ποντίων απο δραπέτες, άνδρες αποφασισμένους για να προστατεύσουν τον Ελληνικό πληθυσμό.

Το Δεκέμβριο του 1916 οι Τούρκοι στρατηγοί Εμβέρ και Ταλαάτ σχεδιάζουν την εξόντωσι του άμαχου Ελληνικού πληθυσμού του Πόντου. Αρχίζει άμεση εξόντωσι των ανδρών των πόλεων και γενική εξορία όλων των ανδρών και γυναικοπαίδων των χωριών στα ενδότερα της Ανατολής με σκοπό την σφαγή. Το πρόγραμμα ξεκινά απο τις περιοχές της Σαμψούντας και της Πάφρας. Οι μαζικές εκτοπίσεις γυναικών και παιδιών απο τα παράλια του Ευξείνου Πόντου στο εσωτερικό της Ανατολίας, του Κουρδιστάν μέχρι και τη Συρία είναι πορείες θανάτου. Σφαγές, κρεμάλες, και εκτελέσεις φυλακές, λεηλασίες και βιασμοί ήταν η τακτικη των νεοτούρκων γαι να απαλαχθούν απο τις μειονότητες.

Στις 19 Μαϊου το 1919, ο Μουσταφά Κεμάλ (ιδρυτής της νέας Τουρκίας) αποβιβάζεται στη Σαμψούντα όπου οργανώνει τη δεύτερη φάση της Γενοκτονίας του Ποντιακού πληθυσμού στα παράλεια του Ευξείνου Πόντου. Τα μέτρα εξοντώσεως συνεχίστηκαν μέχρι την υπογραφή της Συνθήκη της Λωζάννης τις 30 Ιανουαρίου 1923 και μέχρι την ανταλλαγή των περισσότερο απο 2.000.000 Ελλήνων απο τον Πόντο και Μικρά Ασία και των 480.000 Μουσουλμάνων απο την Ελλάδα.

Μετά την αποτυχημένη εκστρατεία της Ελλάδας στη Μικρά Ασία στις 2 Φεβρουαρίου 1919 για να προστατέψη τους Ελληνικούς πληθυσμούς, και μετά απο την προδοσία των συμμάχων Αγγλίας, Γαλλίας, Ιταλίας και της πρώην προστάτιδας Ρωσία στις 27 Αυγούστου του 1922, οι Τούρκοι εισέρχονται στην Σμύρνη. Για πολλές μέρες οι Τούρκοι έσφαζαν, βίαζαν, βασάνιζαν, κατάστρεφαν σπίτια και μαγαζιά και λεηλατούσαν περιουσίες. Οι Τούρκοι εξέφραζαν τα ήθη και βάρβαρα ένστικτα τους καθ’ολοκληρίαν. Τελικά παρέδωσαν την πόλη στις φλόγες, που ολοκλήρωσαν το έργο της καταστροφής. Πάμπολες είναι οι μαρτυρίες ξένων όπως η σύζυγος του Αμερικανού ιεροκύρηκα King Bridge, ο Άγγλος πολιτικός Kris Woodhouse, Dr. E.P Lovejoy και τόσων άλλων.

Η πυρπόληση της Σμύρνης απο τα στρατεύματα του Κεμάλ, η σφαγή, η λεηλασία και γενικά η γενοκτονία ηταν ενα έγκλημα που σχεδιάστηκε και διαπράχτηκε εν ψυχρώ με σκοπό την πλήρη απαλλαγή της Τουρκίας απο τον Ελληνισμό. Τα θύματα της σφαγής στην Σμύρνη υπολογίσθηκαν σε 150.000.

Ο Μητροπολίτης της Σμύρνης Χρυσόστομος παραμένει πιστός με το ποίμνιο του και αντί να φύγη με πλοίο Γαλλικού Ναυτικού, σαν ενας άλλος Γρηγόρος Ε’ εναν αιώνα πριν, θανατώνεται με τον ίδιο τρόπο απο τον Τουρκικό όχλο. Ο Νουρεντίν Πασάς τον παραδίδει στον φανατισμένο όχλο γαι να τον θανατώσει. Αφού του ξεριζώνουν τη γενειάδα του, βγάζουν τα μάτια του και τον χτυπούν με ρόπαλα και με μαχαίρια ωσότου να ξεψυχίσει και κατόπιν τον κρέμασαν οτι απέμεινε απο το σώμα του στην πλατεία του Τιρκλίκ.Φρικτά γεγονότα που βρίσκουν αμέτοχους και αδιάφορους τους πρώην συμμάχους και τους Αμερικανούς.

Ο τότε Αμερικανός Γενικός Πρόξενος George Horton στο βιβλίο του «Η Μάστιγα της Ασίας» «Εξιστόρηση της συστηματικής εξόντωσης χρστιανικών πληθυσμών και της ενοχής ορισμένων Μεγάλων Δυνάμεων, μαζί με την πραγματική ιστορία της πυρπόλησης της Σμύρνης» κλείνει τη συγκλονιστική περιγραφή του για τη καταστροφή της Σμύρνης με τη φράση: “Ενα απο τα δυνατότερα αισθήματα που πήρα μαζί μου όταν έφυγα απο τη Σμύρνη, ήταν το αίσθημα της ντροπής γιατί ανήκα στο ανθρώπινο γένος”.

Μέχρι σήμερα ηΤουρκία, μετά απο 80 και πλέον χρόνια, αρνείται να παραδεχθεί τα φρικτά γεγονότα εναντίον των Αρμενίων και Ελλήνων, ενα μεγάλο έγκλημα ενάντια στην ανθρωπότητα, το έγκλημα του Ξεριζωμού και της Γενοκτονίας. Η αποσιώπηση των γεγονότων της Ιστορίας απο τους σημερινούς Τούρκους και την Τουρκικές κυβερνήσεις δημιουργεί το εμπόδιο για συγχώρησι και συμφιλίωση. Όπως έγραψε ο περίφημος Πόντιος συγγραφέας Δημήτρης Ψαθάς στο βιβλίο του η Γή του Πόντου “ να ρίξουμε το πέπλο της λήθης στο παρελθόν, αλλά να ξέρουμε, όχι να κρύβουμε. Να αναγνωρίσουν οι Τούρκοι τα εγκλήματα των πατεράδων τους αν πράγματι θέλουν και αυτοί να κατατεθούν στη σειρά των πολιτισμένων κρατών”.

Η 19 Μαϊου έχει καθορισθεί η ημέρα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Το Μάιο του 1919, με την άφιξη του Κεμάλ Μουσταφά στην Σαμψούντα αρχίζει η δεύτερη φάση στις διώξεις του Ποντιακού Ελληνισμού.
89 χρονια απο την γενοκτονια των Ποντιων,που με τοσο μενος,λυσσα και αγριοτητα τελεσαν οι βρωμο τουρκοι,και που ακομα και σημερα αρνουνται οτι εγινε.Κι ομως παραμενουν ατιμωρητοι ακομα.353.000 ΨΥΧΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙ0ΣΥΝΗ.ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ!!Παμε να δουμε τωρα τις αγριοτητες που διεπραξαν οι Τουρκοι με αρχηγο τον Κεμαλ Μουσταφα η ποιο γνωστα Κεμαλ Ατατουρκ και που ξεπερνουν σε φρικαλεοτητα και τον ποιο νοσηρο ανθρωπινο εγκεφαλο:ΠΡΟΣΟΧΗ!ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ,ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ! Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ 1) Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ 2: Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ 3: ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ 4: ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ 5(ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ,Ο ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ): ΝΤΟ ΕΝ ΓΙΑ ΤΕΜΑΣ Ο ΠΟΝΤΟΣ(ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Ο ΠΟΝΤΟΣ-ΕΡΜΗΝΕΙΑ-ΣΤΑΘΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ):

Wednesday, May 14, 2008

ΘΡΗΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ-ΚΙΝΑ/ΜΙΑΝΜΑΡ

Πριν πω το οτιδηποτε για το συγκεκριμενο αφιερωμα θελω να πω οτι ειχα πει πως θα κανω αφιερωμα στον Πασχαλη Τερζη,το οποιο προσωρινα αναβαλλεται λογω των γεγονοτων στην Κινα και στην Μιανμαρ στην Βιρμανια,οπου επικρατει βαρυ πενθος και θρηνος.Στην Μιανμαρ Οι νεκροί έφτασαν τους 38.491, ενώ 27.838 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι. Στους 1.403 υπολογίζονται οι τραυματίες.

Απαισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις για το μέχρι πού θα φτάσει ο τραγικός απολογισμός, αφού ο ΟΗΕ εκτιμά ότι οι νεκροί μπορεί να φτάσουν τους 100.000 νεκρούς, ενώ ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών Ντάγκλας Αλεξάντερ, κάνει λόγο και για 200.000 νεκρούς, υπολογίζοντας με βάση τις εικόνες των οργανώσεων αρωγής. Εκφράζονται φόβοι και για νέο τυφώνα που μπορεί να χτυπήσει την περιοχή, ενώ η στάση του καθεστώτος της Μιανμάρ, συνεχίζει να δημιουργεί δυσκολίες στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Παρέμβαση του ΟΗΕ

Nέα προτροπή προς το καθεστώς της Μιανμάρ, απεύθυνε σήμερα ο ΟΗΕ, με στόχο την άρση των περιορισμών για να μπορέσει να φτάσει στα θύματα η αναγκαία ξένη βοήθεια που συγκεντρώνεται αλλά δεν μοιράζεται. Δυσοίωνες ήταν οι εκτιμήσεις του επικεφαλής του Οργανισμού και υπεύθυνου για ανθρωπιστικές υποθέσεις, Τζον Χολμς για το πόσοι άνθρωποι στην Μιανμάρ χρειάζονται κατεπείγουσα βοήθεια. Από την χθεσινή εκτίμηση που έκανε λόγο για 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, σήμερα ο αριθμός ανέβηκε στα 2,5 εκατομμύρια.
Στην Κινα,περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα ερείπια μετά το μεγάλο σεισμό που έπληξε τη νοτιοδυτική Κίνα, μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.'Αλλοι 14.000 άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι, πράγμα που σημαίνει ότι ο ανακοινωθείς απολογισμός περί σχεδόν 15.000 νεκρών -οι περισσότεροι στην επαρχία Σιτσουάν-είναι πιθανό να αυξηθεί σημαντικά, καθώς τα σωστικά συνεργεία φθάνουν στις περιοχές που έχουν πληγεί χειρότερα από το σεισμό της Δευτέρας, που είχε μέγεθος 7,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Κρατικά κινεζικά ΜΜΕ μετέδωσαν σήμερα ότι τουλάχιστον 7.700 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην μικρή πόλη Γινγκσιού. Μόλις 2.300 κάτοικοι της πόλης επέζησαν της καταστροφικής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε τη Δευτέρα, φέρεται να δήλωσε ο Χε Μπιάο, αξιωματούχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα. Η πόλη είχε, πριν το σεισμό, πληθυσμό 10.000 κατοίκων. Τουλάχιστον 1.000 από τους επιζώντες είναι τραυματίες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι Κινεζικές αρχές καταβάλουν κοπιώδεις προσπάθειες να εντείνουν τις έρευνες για επιζώντες, καθώς αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λόγω των κλειστών δρόμων και της συνεχούς βροχόπτωσης. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτιμάται ότι θάφτηκαν στα συντρίμμια κτιρίων που διέλυσε ο ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Η καταστροφή στην περιοχή γύρω από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είναι τεράστια, με ολόκληρες πλαγιές να έχουν καταρρεύσει, αυτοκινητόδρομους να έχουν κομματιαστεί και χιλιάδες κτίρια ισοπεδωμένα.

Σωστικά συνεργεία ανασύρουν διαρκώς σορούς και πολυτραυματίες από τα συντρίμμια σχολείων, εργοστασίων, νοσοκομείων και σπιτιών. Σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι σωστικές προσπάθειες, η κυβέρνηση ανέπτυξε άλλους 30.000 στρατιώτες, φθάνοντας συνολικά τους 54.000, στη ζώνη της καταστροφής, και ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε ρίψεις εφοδίων με αλεξίπτωτα και πτήσεις ελικοπτέρων για την διανομή ειδών πρώτης ανάγκης που ακυρώθηκαν χθες λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Ο Θεος μας τιμωρει γιατι εχουμε φυγει απο τον δρομο του και κανουμε οτι κατεβασει η κουτρα μας.Γιατι τα'χουμε καταστρεψει ολα:Δαση,θαλλασες,βουνα και το χειροτερο ειναι οτι δεν κανουμε πισω!Συνεχιζουμε ακαθεκτοι!Μολυνουμε ασυστολα θαλασσες με τις πετρελαιοκηλιδες και οχι μονο,καταστρεφουμε το ζωικο της βασιλειο με το υπερβολικο και παρανομο-πολλες φορες-ψαρεμα,καιμε τα δαση μαζι με τα ζωα τους και μετα χτιζουμε βιλαρες με αδεια αναψυκτηριου-γκουχ(σποντα ηταν αυτο)-πανω στα καμμενα βουνα.Ριχνουμε λυμματα και οχι μονο σε ποταμια και λιμνες.Πεταμε ογκωδη σκουπιδια σε ακαλυπτους χωρους,ειτε αυτοι ειναι δαση,ειτε παραλιες,ακομα και θαλλασες.Ετσι ειναι.Εμεις καταστρεφουμε την φυση και εκεινη εμας.Και ειναι φυσικο γιατι ειμαστε αλυσιδα....

Sunday, May 11, 2008

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΟΥΛΑ....(11/5-Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ)

Μαμα,μανουλα,μαμακα,μητερα,μανουλα...Οπως κι αν το πεις,το ποιο γλυκο πλασμα στον κοσμο!Το kinwniawramiden ευχεται χρονια πολλα σε ολες τις μανουλες του κοσμου και τους κανει ενα υπεροχο δωρο:Ιδου λοιπον.....: Και ασορτι τραγουδακια:ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΟΣ-ΛΙΖΕΤΑ ΚΑΛΗΜΕΡΗ(ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ): ΜΑΝΑ ΜΟΥ,ΜΑΝΑ-ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ(ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ,ΑΙΩΝΙΑΝ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ.ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ.): ΠΟΤΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΗΝ ΠΙΚΡΑΝΕΙΣ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ,Η ΣΤΕΛΛΑ Η ΣΜΥΡΝΙΑ: ΕΝΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΛΗΣΤΗΣ-ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ(ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑ!): ΜΑΝΑ-ΦΩΤΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ(ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΑΠ'ΤΟ ΓΡΑΜΜΟΦΩΝΟ):

Sunday, May 4, 2008

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ!

Οι εικόνες σοκάρουν!Το δάσος της Φανερωμένης τεινει-οπως θα δειτε-να γίνει ανεξέλεγκτη χωματερή!Ανάμεσα στα πεύκα κείτονται μπάζα,ξύλα,ελλενιτ,στρωματά,λεκάνες τουαλέτας,ρούχα και πολλά άλλα μέχρι ψόφια αρνιά και το κερασάκι στην τούρτα:Ένας ψόφιος τράγος!Θαυμάστε τα χάλια που επικρατούν εκεί: Στρωματα και σουμιεδες και ειναι μονο η αρχη...: Εδω το χαος,ελλενιτ,ξυλα κλαδια,χαρτοκιβωτια,μπαζα και παει λεγοντας: Αυτο ειναι ενα ψοφιο προβατο,που ο ιδιοκτητης του θεωρησε φρονιμο να πεταξει εδω: Και αυτος ειναι ο ψοφιος τραγος που λεγαμε...: Εδω"ποζαρει"ενας σωρος απο ελλενιτ: Εδω παλι"ποζαρει"ενας τεραστιος σωρος απο τσουβαλια με μπαζα: Κι αλλα στρωματα, και ρουχα παντος ειδους(παντελονια,μπλουζες,πουκαμισα,ενα ζευγαρι παπουτσια,ενα καπελο...Διαλεχτεεε!: Κι αλλα ελλενιτ....: Ενα χαλι,κανα-δυο μαξιλαρια καναπε,μπαζα και σωροι απο σκουπιδια:
Συμπερασμα πρωτο:Προς τους κατοικους της Σαλαμινας:Αν το καλοκαιρι καητε εκει στην Φανερωμενη(Ω,μη γενετο),μην αναρωτηθητε ποιος φταιει...Απλα κοιταχτειτε μεταξυ σας και θα βρειτε τον ενοχο:Ειναι ο καθε ενας απο εσας,ο οποιος εχει πεταξει εστω μια παλετα....... Συμπερασμα δευτερο:Η δημοτικη αρχη ειναι ανυπαρκτη.Γιατι κυριοι ειστε ανυπαρκτοι?Το δασος εχει τα μαυρα του τα χαλια.Ποιος περιμενετε να το καθαρισει?Ο γειτονας?Επιτελους καντε κατι!Τελος,μια λεξη μονο:Ντροπη........






Thursday, May 1, 2008

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2008

Το kinwniawramiden τιμα την εργατικη Πρωτομαγια.Α'ΜΕΡΟΣ-Γιατι εορταζουμε την εργατικη Πρωτομαγια:Την πρώτη Μαΐου γιορτάζεται η μέρα των εργατών. Είναι στην πραγματικότητα η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου. Τον Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Εορτάζεται επίσης και σαν μέρα των λουλουδιών και της Άνοιξης. Η μέρα έχει θεσπιστεί ως αργία και όλες οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.

Εργατική Πρωτομαγιά

Η πρώτη του Μάη, είναι μέρα ορόσημο για τους αγώνες του εργάτη.

Οι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο στις αρχές Μάη του 1886, έγιναν ύστερα από επιτυχημένες διεκδικήσεις των εργατών στον Καναδά το 1872.

Δύο χρόνια νωρίτερα, το 1884, πάρθηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργασίας η απόφαση να γίνουν την πρώτη Μάη του 1886 απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις στο Σικάγο, το μεγαλύτερο τότε βιομηχανικό κέντρο των ΗΠΑ. Αίτημα η μείωση των ωρών εργασίας και σύνθημα "Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο".

Εκείνη τη μέρα, 1η Μαΐου του 1886, 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις απεργίες που γίνονταν σε όλη την χώρα, και πάνω από 80.000 στο Σικάγο. Αυτό το Σάββατο του 1886, μια εργάσιμη μέρα, οι εργάτες, ξεκίνησαν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους για να διαδηλώσουν ειρηνικά στο χώρο της συγκέντρωσης στην πλατεία Haymarket.

Στη γύρω περιοχή, είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από 1350 άτομα, οπλισμένα με οπλοπολυβόλα οι οποίοι περίμεναν το σύνθημα για να δράσουν.

Κι ενώ το πλήθος παρακολουθούσε τις ομιλίες, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, διατάσσει να διαλυθεί η συγκέντρωση. Μια βόμβα έσκασε μέσα στο πλήθος, και αστυνομικοί μαζί με μπράβους αρχίζουν να χτυπούν τους συγκεντρωμένους χωρίς καμιά διάκριση.
Πρωτομαγιά στην Ελλάδα

Το 1892 έγινε η πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα, από τον Σοσιαλιστικό Σύλλογο του Καλλέργη. Το 1893, 2000 διαδήλωσαν ζητώντας οχτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων. Το 1894, γίνεται μια μεγάλη συγκέντρωση με τα ίδια αιτήματα που λήγει με 10 συλλήψεις και τον Αύγουστο ακολουθεί σύλληψη του σοσιαλιστή Σταύρου Καλλέργη.

Το 1936 έχουμε τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης. Τα γεγονότα ξεκίνησαν γύρω στο Φεβρουάριο, με κατάληψη ενός εργοστασίου ύστερα από την απόρριψη των αιτημάτων των εργατών και συνεχίστηκε με συμπαράσταση καπνεργατών από άλλα εργοστάσια. Εναντίον τους χρησιμοποιήθηκε τόσο η αστυνομία όσο και ο στρατός. Δεν υπήρχε κεντρική συγκέντρωση, αλλά μικρές συγκεντρώσεις με ομιλητές σε διάφορα μέρη της πόλης. Σε μια συγκέντρωση στη διασταύρωση Εγνατίας και Βενιζέλου, χωροφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν 7-8 εργάτες. Σ' αυτό το σημείο έχει στηθεί το μνημείο του καπνεργάτη. Με πυροβολισμούς προσπάθησαν να διαλύσουν και τις άλλες συγκεντρώσεις και συνολικά είχαμε τουλάχιστον 12 νεκρούς και 300 τραυματίες. Οι δολοφονίες των εργατών ήταν η έμπνευση του Ρίτσου για τον "Επιτάφιο".

Το 1944 ο κατοχικός στρατός των Γερμανών, εκτέλεσε 200 Έλληνες αγωνιστές στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ο Νίκος Μαριακάκης, ένας απ' τους 200, έγραψε στο σημείωμα που άφησε: "Καλύτερα να πεθαίνει κανείς στον αγώνα για τη λευτεριά, παρά να ζει σκλάβος".

Το Μάη του 1963, δολοφονήθηκε ο βουλευτής της ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης. Δεν ήταν Πρωτομαγιά, αλλά 22 Μαΐου. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης μιλούσε σε συγκέντρωση των "Φίλων της Ειρήνης" για την παγκόσμια ύφεση όταν δέχτηκε επίθεση από άγνωστους με ρόπαλα. Έξω απ' την αίθουσα ο Λαμπράκης χτυπήθηκε από τρίκυκλο και τελικά εξέπνευσε στις 27 Μαΐου. Ο Λαμπράκης είχε συμμετοχή σε ειρηνιστικές πορείες τον Απρίλιο του 1963 στην Αθήνα, κι ήταν απ' τα κεντρικά πρόσωπα στην εκδήλωση για την Πρωτομαγιά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Το 1976, πάλι πρώτη Μαΐου, είχαμε το θάνατο του Αλέκου Παναγούλη σε τροχαίο. Ο Αλέκος Παναγούλης έχει μείνει στην ιστορία σαν σύμβολο της αντίστασης κατά της χούντας για την απόπειρα δολοφονίας ενάντια στον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο, με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού , τον Αύγουστο του 1968. Είχε συλληφθεί άμεσα και είχε τελειώσει την απολογία του με τη φράση "Δεν υπάρχει, κύριοι στρατοδίκαι, ωραιότερο κύκνειο άσμα για κάθε αγωνιστή, από τον επιθανάτιο ρόγχο μπροστά στα πολυβόλα του εκτελεστικού αποσπάσματος της τυραννίας". Η παγκόσμια κατακραυγή της δίκης απέτρεψε την εκτέλεση του Παναγούλη. Στη φυλακή βασανίστηκε μέχρι την απελευθέρωσή του. Η αμνηστία που έδωσε ο Παπαδόπουλος τον Αύγουστο του 1973 κάλυπτε και τον Αλέκο Παναγούλη. Η συγκυρία του θανάτου του Παναγούλη σε τροχαίο χαρακτηρίζεται από πολλούς ιδιαίτερα ύποπτη, επειδή μόλις λίγο καιρό πριν το θάνατό του, είχε φέρει στη δημοσιότητα στοιχεία από τα μυστικά αρχεία της ΕΣΑ. ΜΕΡΟΣ'Β-ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ: ΕΚΑΝΕ ΚΡΥΟ-ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ(ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ)-ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1974: ΗΛΙΕ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ(ΜΑΝΟΥ ΛΟΙΖΟΥ)-ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1974: ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ-ΜΑΝΟΣ ΛΟΙΖΟΣ(ΜΑΝΟΥ ΛΟΙΖΟΥ)-ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1974: ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ ΛΟΓΙΑ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΑΡΓΑΝΟΥΡΑΚΗΣ-ΛΙΖΕΤΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ-ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ(ΣΤΙΧΟΙ-ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ,ΜΟΥΣΙΚΗ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ)-ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1974: ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ-ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ-ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1974: ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΑΡΓΑΝΟΥΡΑΚΗΣ(ΜΟΥΣΙΚΗ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ)-ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1974: ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΣΕΚΤΑ-ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ(ΜΟΥΣΙΚΗ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ)-ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1974: ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Η ΕΛΛΑΣ-ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ(ΜΟΥΣΙΚΗ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ)-ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1974: Ο ΑΝΤΡΕΑΣ(ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΑΝΤΡΕΑ ΛΕΝΤΑΚΗ)-ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ(ΜΟΥΣΙΚΗ-ΣΤΙΧΟΙ:ΜΙΚΗΣ ΘΕΩΔΟΡΑΚΗΣ)-ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1974: ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ(ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ,ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ ΣΧΟΛΗ,ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ)-ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ(ΣΤΙΧΟΙ-ΜΟΥΣΙΚΗ:ΜΙΚΗΣ ΘΕΩΔΟΡΑΚΗΣ)ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1974: ΠΟΤ-ΠΟΥΡΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ-ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ 1974: ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ-ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ-ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ(ΑΠΟ ΤΟ mauthausen-δισκος ηχογραφημενος στον Καναδα,την περιοδο που στην Ελλαδα κυριαρχουσε η χουντα): Ζ-ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ(ΣΤΙΧΟΙ-ΜΟΥΣΙΚΗ:ΜΙΚΗΣ ΘΕΩΔΟΡΑΚΗΣ)-ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 1974: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΛΙΕ,ΚΑΛΗΜΕΡΑ-ΠΑΓΩΣΕ Η ΤΣΙΜΙΝΙΕΡΑ-ΜΑΝΟΣ ΛΟΙΖΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ-ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Κλεινοντας,μονο δυο λογια:ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ!!!