Friday, July 18, 2008

ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Το kinwniawramiden2 αποφασισε οτι πρεπει να παει επιτελους διακοπες και ετσι κατεβαζει ρολλα. Κλειστον λογω διακοπων λοιπον απο σημερα 18/7/2008 εως Δευτερα 04/08/2008.Να παιρνατε καλα και να προσεχετε τους εαυτους σας!Καλα μπανια και με προσοχη!Η θαλασσα κρυβει και κινδυνους:Αχινους,τσουχτρες....ΥΣΤ:Θα μου λειψετε βρε!Φιλια και την αγαπη μου!ΥΣΤ 2: Οταν γυρισω θα αναρτηθει post με φωτο απο τις διακοπες μου.

Tuesday, July 15, 2008

ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ!ΣΚΥΛΙΑ ΓΙΑ ΣΚΙΑΧΤΡΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΦΗ!!!


Η κτηνωδία… στην Ικαρία κάνει «βόλτα» στο Διαδίκτυο, με φωτογραφίες που ίσως πλήξουν τον τουρισμό του νησιού! Δεκάδες σκυλιά δεμένα σε βαρέλια, ξύλινα παραπήγματα ακόμη και… μέσα σε σπηλιές, εκτεθειμένα στη ζέστη, παίζουν το ρόλο του «φύλακα» για τα κοπάδια αιγοπροβάτων της περιοχής.

Η απάνθρωπη αυτή παράταξη των δύστυχων ζώων πραγματοποιείται κατά μήκος των δρόμων του Αγίου Κηρύκου, των Ραχών και του Καρκινάγριου. Σε απομακρυσμένους χωματόδρομους διψασμένα και πεινασμένα τετράποδα ξημεροβραδιάζονται κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά... Τρέφονται με ξεροκόμματα και αν τύχει και συναντήσουν έναν περαστικό, εκλιπαρούν για βοήθεια.
Σύμφωνα με καταγγελίες των φιλόζωων του νησιού, η απάνθρωπη αυτή τακτική είναι παράδοση των κτηνοτρόφων της Ικαρίας. Τα άτυχα σκυλιά χρησιμοποιούνται σαν φόβητρο για τις γίδες όταν εκείνες απομακρύνονται από το κοπάδι ή καταστρέφουν με τη βοσκή τους τα γύρω κτήματα. Κάθε χρόνο πολλά ζώα, λόγω των αντίξοων συνθηκών, αφήνουν την τελευταία τους πνοή στους έρημους δρόμους. Ωστόσο, αυτό δεν προβληματίζει τους «ιδιοκτήτες» τους, καθώς σε διάστημα λίγων ημερών τη θέση τους παίρνουν κουτάβια, το μέλλον των οποίων είναι προδιαγεγραμμένο.

«Δεκάδες ζώα δεν ζουν ούτε χρόνο, μέσα σε άθλιες συνθήκες και οι δήμαρχοι του νησιού σφυρίζουν αδιάφορα χρόνια τώρα. Μετά από καταγγελίες και ενημέρωση της Εισαγγελίας Σάμου, αποφάσισαν πέρυσι τον Αύγουστο να κάνουν σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ραχών, παρουσία του δημάρχου κ. Καρούτσου, του εκπρόσωπου της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Σάμου κ. Θεοδωράκη, καθώς και του προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ικαρίας κ. Βατούγιου», λέει στην «Espresso» η κυρία Κλειώ Αποστολάκη, φιλόζωη του νησιού.

Οπως αναφέρει το έγγραφο που εστάλη στη Νομαρχία αλλά και στην Εισαγγελία της Σάμου, μετά τη σύσκεψη-παρωδία, όπως τη χαρακτηρίζουν οι φιλόζωοι του νησιού, συμφωνήθηκε από τους παρευρισκόμενους να διασφαλιστεί η ευζωία των σκύλων που χρησιμοποιούνται ως... σκιάχτρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες, εδώ και ένα χρόνο δεν έχει γίνει τίποτα... «Τα ζώα είναι ακόμη εκεί και υποφέρουν. Αποφεύγω να περνάω από αυτούς τους δρόμους γιατί σπαράζει η καρδιά μου» αναφέρει η κυρία Αποστολάκη, επισημαίνοντας ότι οι δήμαρχοι της Ικαρίας διατηρούν φιλικές σχέσεις με τους κτηνοτρόφους, καθώς στις δημοτικές εκλογές εξασφαλίζουν το 20% των ψήφων τους. Τώρα, το θέμα βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας της Σάμου.
Απο εφημεριδα Espresso.Αλλα το θεμα ειναι παλιο...Αρκετα παλιο: ΣΚΑΙ27/5/2007:Περισσότεροι από 30 σκύλοι στην Ικαρία από τη στιγμή που γεννιούνται μέχρι τη στιγμή που πεθαίνουν αναγκάζονται να παραμένουν δεμένοι, καθώς τα αφεντικά τους να αφήνουν στα χωράφια, προκειμένου να τα προστατεύουν από τα αιγοπρόβατα, που -όπως λένε-,καταστρέφουν τις σοδειές τους.
Σπάνια τα πλησιάζει κάποιος, παρά μόνο το αφεντικό τους για να τους πετάξει ένα ξεροκόμματο.

Βασανίζουν σκύλους
Με βροχή, κρύο, η αφόρητη ζέστη, τα άτυχα τετράποδα παραμένουν δεμένα στην άκρη του δρόμου μέχρι τελικής πτώσεως.

Το μαρτύριό τους τελειώνει μόνο όταν αφήνουν την τελευταία τους πνοή.
Αλλά και πάλι, το μαρτύριο κάποιου άλλου σκύλου αρχίζει. Συχνά ένα κουτάβι τοποθετείται στη θέση του ξεψυχισμένου ζώου, μέχρι να έχει και αυτό την ίδια μοίρα. Aν αυτα συμβαινουν στην Ελλαδα του σημερα επειδη μερικοι μπουρτζοβλαχοι νομιζουν οτι μονο αυτοι εχουν δικαιωμα στην ζωη,τοτε εγω ντρεπομαι που ειμαι Ελληνας!Κι ο παππους μου εχει σκυλους στο χωριο αλλα και φαγητο τους βαζει και νερο.Δεν τα αφηνει δεμενα συνεχεια.Τα λυνει για να κανουν βολτα,την αναγκη τους και να ξεμουδιασουν λιγο και μετα τα ξαναδενει.Αλλα παντα με νερο.Φαγητο τους βαζει 2-3 φορες την μερα(ειναι κυνηγοσκυλα και δεν κανει να τρωνε πολυ για να ειναι ευκινητα για το κυνηγι).

Wednesday, July 9, 2008

ΕΙΔΗΣΗ-ΣΟΚ:ΕΠΑΘΕ ΛΕΠΤΟΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ!!!


Ναι,ναι.Οπως το ακουτε η μαλλον διαβαζετε.Ειναι αληθεια αλλα κανενα καναλι δεν θα το πει επειδη ο θειος μου δεν ειναι επωνυμος.Ο θειος μου πριν λιγες μερες αγορασε απο περιπτερο εμφιαλωμενο νερο της μαρκας"ΑΥΡΑ"και λιγες ωρες αφου το καταναλωσε μεταφερθηκε ευσπεσμενα στο Τζανειο Γενικο Νοσοκομειο Πειραια και εισηχθη στη μοναδα εντατικης θεραπειας,οπου και εξακολουθει να δινει σκληρη μαχη για τη ζωη του!!!Οπως διαπιστωθηκε μετα απο εξετασεις που εγιναν στον θειο μου,ο οποιος ενημερωσε τους γιατρους οτι το μονο που ειχε καταναλωσει ηταν ενα εμφιαλωμενο νερο"ΑΥΡΑ",διαπιστωθηκε οτι πασχει απο λεπτοσπειρωση(Ασθενια της οποιας φορεις ειναι τα ποντικια)και κατοπιν εξετασης του χωρου αποθηκευσης της εταιριας"ΑΥΡΑ" η οποια ειναι μελος της πολυεθνικης THE COKE-COLA COMPANY,διαπιστωθηκε οτι ποντικια ειχαν κατουρησει πανω στις παλετες με τα εμφιαλωμενα νερα τα οποια μολυνθηκαν απο την ασθενεια μεσω των ουρων των ποντικιων, αλλα ωστοσο διατεθηκαν κανονικοτατα στην αγορα!Ο θειος μου εξαιτιας εγκληματικης αμελειας αλλα και ασυνειδησιας των υπευθηνων της εταιριας αυτη την στιγμη χαροπαλευει στην μοναδα εντατικης θεραπειας του Τζανειου!Η καθε μερα που περναει ειναι κρησιμη για τη ζωη του γιατι η ασθενεια εχει χτυπησει πολλα ζωτικα οργανα οπως τα νεφρα του,το στομαχι του κ.α. Κουραγιο θειε και γρηγορα να γυρισεις κοντα μας γερος και δυνατος!

Saturday, July 5, 2008

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΟΡΕΣΤΗ ΜΑΚΡΗ


Αφιερωμα στον ηθοποιο Ορεστη Μακρη,που επαιξε τον αυστηρο πατερα,τον μεθυστακα,τον φτωχο λατερνατζη και σε αμετρητες ταινιες δραματικες και κωμωδίες και μας χαρισε πολλες στιγμες γελιου αλλα και συγκινησης.Αφιερωμα σε εναν πραγματικα μεγαλο ηθοποιο,που τιμησε με το παραπανω το επαγγελμα του και που ποτε δεν εδωσε αφορμες για κακα σχολια,για εκεινον και την οικογενεια του. Α'ΜΕΡΟΣ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Δυστυχώς, λίγα πράγματα είναι γνωστά για την ζωή τού,αδιαμφισβήτητα, μεγάλου ηθοποιού Ορέστη Μακρή.Γνωρίζουμε ότι γεννήθηκε στην Χαλκίδα, στην Εύβοια, το 1899.Είχε πολύ καλή φωνή, και αυτό το αποδεικνύει το ότι πριν ασχοληθεί με την ηθοποιία, ήταν τενόρος της οπερέτας. Η
καριέρα του ως τενόρος, ξεκίνησε στην Νικομήδεια της Μικράς Ασίας. Στην Νικομήδεια είχε βρεθεί, το 1921, ως φαντάρος της 11ης μεραρχίας. Εκεί, λοιπόν, στο μέτωπο τραγούδησε μπροστά σε ακροατήριο για πρώτη φορά, ο Ορέστης Μακρής.
Τέσσερα χρόνια μετά, το 1925, θα εμφανιστεί στην Κρήτη με τον θίασο της Ροζαλίας Νίκα και πάλι ως τραγουδιστής. Το 1932 θα εγκαταλείψει την οπερέτα και θα αρχίσει να παίζει στο θέατρο, κυρίως σε παραστάσεις επιθεώρησης. Η πολύ καλή φωνή που διέθετε αλλά και το πηγαίο ταλέντο του στην ηθοποιία, τον βοήθησαν να δημιουργήσει τον
θεατρικό τύπο του «Μπεκρή». Έναν τύπο που μετέφερε το 1950 στην κινηματογραφική ταινία «Ο μεθύστακας». Ο ρόλος αυτός τον έκανε ευρύτερα γνωστό στο κοινό. Ακόμα και
σήμερα, οι Έλληνες για να πούμε ότι κάποιος είναι μπεκρής τον ονομάζουμε «Ορέστη Μακρή».
Η πρώτη ταινία που έπαιξε, ήταν η «Ο μάγος της Αθήνας»το 1931. Εμφανίστηκε συνολικά σε 35 ταινίες και άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια του στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου. Η κινηματογραφική του καριέρα τελείωσε το 1968, με την ταινία «Ένα κορίτσι αλλιώτικο».Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε στην Αθήνα,
μέσα στην φτώχεια. Έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων στις 30 Ιανουαρίου του 1975. Το όνομα του έχει δωθεί σε ένα κινηματογράφο της Χαλκίδας, της πόλης που γεννήθηκε
ο αγαπημένος μας "μπεκρής".Ο Ορεστης Μακρης τιμηθηκε με το Ταγμα του Φοινικα.Στις 30 Ιανουαριου 1975 εφυγε απο την ζωη και κηδευτηκε σε οικογενειακο ταφο στο Α'Νεκροταφειο.


ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ ΜΑΚΡΗ

Ο μάγος της Αθήνας (1931)
Ο μεθύστακας (1950) .... Χαράλαμπος
Ο γρουσούζης (1952) .... Αγαθοκλής
Το κορίτσι της γειτονιάς (1954) .... Στάμος
Η κάλπικη λίρα (1955) .... Βασίλης Μαυρίδης
Καταδικασμένη κι απ' το παιδί της (1955) .... Παύλος
Το φιντανάκι (1955) .... Αντώνης
Η αρπαγή της Πεσεφόνης (1956) .... πρόεδρος Κατωχωρίου
Η θεία απ΄ το Σικάγο (1957) .... Χαρίλαος Μπάρδας
Της νύχτας τα καμώματα (1957) .... Σωτήρης
Το αμαξάκι (1957) .... Ανέστης
Η κυρά μας η μαμή (1958) .... Λυκούργος Μπέκος
Μια λατέρνα, μια ζωή (1958) .... Κοσμάς
Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο (1959) .... γυμναστής Γκίκας
Ο Θύμιος τα 'κανε θάλασσα (1959) .... Βρασίδας Μόραλης
Στουρνάρα 288 (1960) .... Μπάμπης
Η Χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλίκαρα (1960) .... Καίσαρ Αλεξάνδρου
Της μιας δραχμής τα γιασεμιά (1960) .... παππούς
Έξω οι κλέφτες (1961) .... Τιμολέων Αδάμαντας
Οικογένεια Παπαδοπούλου (1961) .... Νίκος Καρύδογλου
Ο καλός μας άγγελος (1961) .... Διαμαντής Ναρλής
Το μεροκάματο του πόνου (1963) .... Βαγγέλης
Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του (1964) .... Αριστείδης Δελαπόρτας
Αδικημένη (1964) .... Νικόλας Ανδρέου
Ζητιάνος μιας αγάπης (1964) .... Σπύρος
Κάθε καημός και δάκρυ (1964)
Πόνεσα πολύ για σένα (1964) .... Χαρίδημος
Με πόνο και με δάκρυα (1965) .... Βασίλης Καψομίχαλος
Οι καταφρονεμένοι (1965) .... Σταμάτης
Ένα κορίτσι αλλιώτικο απ' τ' άλλα (1968) Β'ΜΕΡΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ:Η ΚΑΛΠΙΚΗ ΛΙΡΑ-ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ: ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΤΑ ΓΙΑΣΕΜΙΑ-ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ/ΤΖΕΝΗ ΒΑΝΟΥ: ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΚΡΑΣΙ-ΕΡΜΗΝΕΙΑ:ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ: ΑΣΕ ΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΙΩ-ΕΡΜΗΝΕΙΑ:ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ: Η ΚΥΡΑ ΜΑΣ Η ΜΑΜΗ: Η ΘΕΙΑ ΑΠ'ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ-ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ:

Wednesday, July 2, 2008

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαφημισεις.Εχουν κατακλύσει την ζωη μας,μεσα απο την τηλεοραση,το ραδιο και τα εντυπα(περιοδικα και εφημεριδες).Ομως ας θυμηθουμε μερικες παλιες και επιτυχημενες διαφημισεις: SERENATA-1983/ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ: LILA PAUSE-198?/ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: FIESTA FRAPPE-198?/ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ: FOYNTOYNIA-1980/ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ: ΔΕΛΤΑ-1980/ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ-1980: ΘΕΙΑ ΟΛΓΑ-ΜΕΣΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ 1960 ΜΕ 1974: ΜΙΣΚΟ-1980/ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΒΙΛΙΚΑΣ: ΓΑΛΑ ΑΓΝΟ-ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ: HENNIGER-1980: