Saturday, May 23, 2009

ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!!!ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΑΠΟ ΔΕΝΤΡΑ ΣΚΥΛΙΑ!!!

Ναι,ναι.Καλα διαβαζετε!Οι Κρητικοι ξαναχτυπουν!!!Κρεμασαν 4 σκυλια μαζι απο ενα δεντρο κι αλλο ενα απο ενα αλλο δεντρο παραδιπλα,στην Σητεια!!Παρακατω ακολουθει το θεμα οπως το εχει καταγραψει το www.argoschannel.com: Ένα συγκλονιστικό , ΒΙΝΤΕΟ , εικόνες που πρσβάλλουν το ΄΄ανθρώπινο είδος. Το βίντεο έφτασε μόλις χθές στο Agroschannel απο τη φιλοζωική οργάνωση της Σητείας στην Κρήτη . Στις 14 του μήνα τα μέλη της ομάδας δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα μας λέει η Πρόεδρος κ. Παπαδάκη Μαρία , και πήγαν σε ένα αγρόκτημα ένα χιλιόμετρο έξω απο τη πόλη . Το θέαμα φρικτό , 4 σκυλιά σκυλιά κρεμασμένα , σε μια ελιά, και ένα ακόμη σκυλί ΄΄κρεμασμένο΄΄ απέναντι .Αποφασίσαμε να δείξουμε τις εικόνες χωρίς επεξεργασία γιατί αυτό είναι ΄΄ανθρώπινο έργο΄΄. Εικόνες που σοκάρουν και ντροπιάζουν την λέξη άνθρωπος . Οι κτηνίατροι που πήγαν στο σημαίο είπαν οτι τα τέσσερα σκυλιά κρεμάστηκαν με τέτοιο τρόπο που αρχικά πατούσαν στο έδαφος και άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά απο 8 ώρες . Η αστυνομία έκανε μήνυση κατα αγνώστων ενω τα μέλη της Οργάνωσης κάνουν έκκληση μέσω του Agroschannel όποιος γνωρίζει οτιδήποτε μπορεί να ενημερώσει τη φιλοζωϊκή οργάνωση αλλά και το Αστυνομικό τμήμα.ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ . ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ.ΠΡΟΣΟΧΗ!ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ!!! ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΣΚΥΛΙΑ.ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ: ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΩΛΟΝΗΣΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!ΜΠΟΥΚΟΤΑΡΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!!!ΜΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΨΥΧΗ ΕΚΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!!

Friday, May 22, 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΓΟΥΝΑΡΗ


O τραγουδιστής με τη βελούδινη φωνή, Νίκος Γούναρης, γεννήθηκε στη Ζαγορά του Πηλίου το 1915 και μεσουράνησε τη δεκαετία του 1950 στο ελληνικό πεντάγραμμο, είτε σόλο, είτε σε συνεργασία με το Τρίο Μπελκάντο. Υπηρέτησε με συνέπεια το λεγόμενο ελαφρό τραγούδι, αυτό που πολλοί Έλληνες αποκαλούν «Ευρωπαϊκό».

Η δεκαετία του '50 χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη κόντρα του λαϊκού και ελαφρού τραγουδιού, το οποίο ταίριαζε απόλυτα με την προσπάθεια της Ελλάδας να γίνει επιτέλους Ευρώπη, μετά τον αδελφοκτόνο εμφύλιο πόλεμο. Ο Γούναρης ήταν ο κύριος εκφραστής αυτού του είδους. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Τσιτσάνη: «Όσο υπάρχει Γούναρης δεν μπορεί το λαϊκό να σηκώσει κεφάλι». Το λαϊκό τραγούδι θα πάρει, βεβαίως, τη ρεβάνς πολύ σύντομα, τη δεκαετία του '60 και θα κυριαρχήσει ολοκληρωτικά τα επόμενα χρόνια.

Ο Νίκος Γούναρης πρωτοεμφανίστηκε το 1936 και αναδείχθηκε στην Κατοχή, παράλληλα με τη συμμετοχή του στην Αντίσταση. Προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στον αγώνα της απελευθέρωσης και για τις πράξεις του τιμήθηκε με το Αριστείο της Εθνικής Αντίστασης.

Μεγάλες επιτυχίες του υπήρξαν τα τραγούδια: «Αυτός ο άλλος», «Ένα βράδυ που 'βρεχε», «Σκαλί σκαλί θα κατεβώ» και «Άρχισαν τα όργανα».

Πέθανε στις 5 Μαΐου του 1965, χτυπημένος από την επάρατη νόσο. Β'ΜΕΡΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ: ΓΥΡΝΑ ΠΑΛΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ-ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ/ΤΡΙΟ ΜΠΕΛΚΑΝΤΟ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ-ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ: ΑΛΛΑΧ-ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ: ΚΑΙΡΟ-ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ: ΑΓΙΕ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΗ ΛΥΚΑΒΗΤΕ ΜΟΥ-ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ: ΚΑΙ ΘΑ ΠΝΙΓΟΜΑΙ ΣΤΟ ΚΛΑΜΑ-ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ: ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ'ΒΡΕΧΕ-ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ: ΠΟΥ ΝΑ'ΣΑΙ ΤΩΡΑ-ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ:

Tuesday, May 19, 2009

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ!!


Οικογενειακη τραγωδια ειχαμε στις 4 περιπου,το μεσημερι,στην Καλλιθεα,Στην οδο Σολωνος 44οταν 44χρονος σκοτωσε την 27χρονη γυναικα(υπαξιωματικος του Π.Ναυτικου) του με μαχαιρι(οπως λεει η αστυνομια την κατεσφαξε!)μετα απο καυγα και επεσε στο κενο απο την ταρατσα 6οροφης πολυκατοικιας αγκαλια με τα δυο του παιδια,ηλικιας 2 και 3 ετων αντιστοιχα.Τα αιτια της τραγωδιας παραμενουν αγνωστα.Αλλοι κανουν λογο για εγκλημα ζηλιας και αλλη για εγκλημα λογω οικονομικων χρεων.Ο δραστης ειναι νεκρος,οπως και το ενα του παιδι,ηλικιας 2 ετων. Το αλλο,ηλικιας 3 ετων μεταφερθηκε με ασθενοφορο του ΕΚΑΒ,στο Νοσοκομειο Παιδων Αγια Σοφια σε κρισιμη κατασταση,οπου οι γιατροι δινουν μαχη για να το κρατησουν στην ζωη. Ο 44χρονος ειχε απολυθει προσφατα απο την εργασια του και τα χρεη ειχαν πνιξει την οικογενεια.Ο δραστης ειχε αφησει σημειωμα οπου ζηταει,ο ιδιος και τα παιδια του να ταφουν στο χωριο του,την Φλοκα Ηλειας και η συζηγος του στον τοπο κατοικιας της μητερας της,στην Λαμια... Στο σημειο της τραγωδιας εσπευσαν αμεσα περιπολικα της αμεσης δρασης,αυτοκινητα της ασφαλειας Καλλιθεας και ασθενοφορο του ΕΚΑΒ.

Sunday, May 17, 2009

ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΑΚΙ ΣΤΟ ΜΕΤΣ-ΦΩΤΟΑΦΙΕΡΩΜΑ

Σαββατο απογευματακι ειχα ορεξη για βολτουλα.Ετσι ανηφορησα προς το Μετς.Με τον φακο της φωτογραφικης μου μηχανης αποθανατισα μερικα απο τα ποιο ωραια σημεια του Μετς.Ιδου λοιπον:Καταπρασινο πλακοστρωτο στο Μετς:
Πανεμορφο σπιτακι με κατακοκκινα κεραμιδια στην καρδια της Αθηνας.Στο Μετς.
Το ιδιο με το παρακατω,νεοκλασσικο απο αλλη αποψη μαζι με τον κηπο του:
Νεοκλασσικο δυορωφο(προσεξτε το αγαλματακι στο κοιλωμα):
Γραφικο μπαλκονακι:
Γραφικο σοκακι:
Καταπρασινο διορωφο νεοκλασσικο κτιριο: Λοιπον,πως σας φανηκε??

Tuesday, May 12, 2009

12/5/1992-12/5/2009:17 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΓΚΑΤΣΟ


Σαν σημερα,στις 12/5/1992"εφυγε"απο την ζωη ο μεγαλος ποιητης και στιχουργος Νικος Γκατσος.Το kinwniawramiden τιμωντας τη μνημη του,του κανει ενα αφιερωμα. Α'ΜΕΡΟΣ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Ο Νίκος Γκάτσος γεννήθηκε το 1911 στα Χάνια Φραγκόβρυσης (κάτω Ασέα) της Αρκαδίας, όπου και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Τις γυμνασιακές του σπουδές έκανε στην Τρίπολη, όπου γνώρισε τα λογοτεχνικά βιβλία, αλλά και τις μεθόδους αυτοδιδασκαλίας ξένων γλωσσών. Στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα όπου φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήξερε ήδη αρκετά καλά αγγλικά και γαλλικά και είχε μελετήσει τον Παλαμά, τον Σολωμό, το δημοτικό τραγούδι, όπως και τις νεωτεριστικές τάσεις στην ευρωπαϊκή ποίηση.

Στην Αθήνα, όπου εγκαταταστάθηκε με την οικογένειά του, άρχισε να έρχεται σε επαφή με τους λογοτεχνικούς κύκλους της εποχής. Πρωτοδημοσίευσε ποιήματά του, μικρά σε έκταση και με κλασικό ύφος, στα περιοδικά "Νέα Εστία" το 1931 και "Ρυθμός" το 1933. Την ίδια περίοδο έγραψε κριτικά σημειώματα στα περιοδικά "Μακεδονικές Ημέρες", "Ρυθμός" και "Τα Νέα Γράμματα" (για τον ποιητή Κωστή Μπαστιά, την ποιήτρια Μυρτιδιώτισσα και τον Θ. Καστανάκη αντίστοιχα).

Το 1943 εξέδωσε από τις εκδόσεις "Αετός" (σε 308 αντίτυπα) το βιβλίο του "Αμοργός" με το ομώνυμο ποίημα, που έμελε να σημαδέψει τη σύγχρονη ελληνική ποίηση. Αυτό ήταν και το μοναδικό βιβλίο του. Το έργο, που αποτελείται από μόνον 20 μόνον σελίδες,εκφράζει τις διαθέσεις της νεότερης ποίησης και θεωρείται σαν κορυφαίο ποιητικό έργο του ελληνικού υπερρεαλισμού. Στην πρώτη κυκλοφορία του μάλιστα προκάλεσε δυσμενείς κριτικές και αντιδράσεις, αλλά πολύ σύντομα,το 1947, το κλίμα αντιστράφηκε και η "Αμοργός"με τις ευμενείς ελληνικές και ξένες κριτικές κατατάχτηκε στην κορυφή της ελληνικής ποίησης. Η "Αμοργός" επανεκδόθηκε το 1963, το 1969 και το 1987. Από τότε ο ποιητής εδημοσίευσε μόνον τρία ακόμη ποιήματα: το "Ελεγείο" (1946, "Φιλολογικά Χρονικά"), το "Ο Ιππότης και ο Θάνατος" ( 1947, "Μικρό Τετράδιο") και το "Τραγούδι του παλιού καιρού" (1963, "Ο Ταχυδρόμος"), αφιερωμένο στο Γ. Σεφέρη. Έγραψε επίσης πολλές μελέτες και σχόλια πάνω στην ποίηση.

Με το τέλος του πολέμου ο Ν. Γκάτσος συνεργάστηκε με την "Αγγλοελληνική Επιθεώρηση" ως μεταφραστής και με το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας ως ραδιοσκηνοθέτης, για βιοποριστικούς λόγους. Παράλληλα άρχισε να γράφει στίχους πάνω στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, ανοίγοντας έτσι μια λαμπρή θητεία στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Αργότερα θα συνεργαζόταν και με άλλους αξιόλογους συνθέτες, όπως με τον Θεοδωράκη και τον Ξαρχάκο.

Ο Ν. Γκάτσος, εκμεταλευόμενος την εκφραστική του δεινότητα, ασχολήθηκε διεξοδικά με τη μετάφραση έργων, κύρια για λογαριασμό του Εθνικού Θεάτρου, του Θεάτρου Τέχνης και του Λαϊκού Θεάτρου. Πολλές μεταφράσεις του θα παραμείνουν έκτοτε κλασικές με πρώτη αυτή του "Ματωμένου Γάμου". Μετέφρασε πολλούς συγγραφείς και συγκεκριμένα από τα ισπανικά τους Λόρκα, Λοπε δε Βέγα και Ραμόν δελ Βάλιε-Ινκλάν,από τα γαλλικά, τον Ζενέ και από τα αγγλικά τον Τ. Ουιλλιαμς, Ε. Ο΄Νηλ, Α.Μακ Λης, Σων Ο΄Κέιζυ, Αύγουστο Στρίντμπεργκ, Κρίστοφερ Φράυ και άλλους. Το 1944 μετέφρασε ("Φιλολογικά Χρονικά") το ποίημα "Νυχτερινό Τραγούδι" του Λόρκα. Μετέφρασε επίσης τα έργα: "Ματωμένος Γάμος" (1948), "Το σπίτι της Μπερνάντα Αλμπα" (1945) του Φ. Λόρκα, "Ο πατέρας" του Στρίνμπεργκ (1962) και "Ταξίδι μακριάς ημέρας μέσα στη νύχτα" του Ο' Νηλ (1965). Ολα τα έργα αυτά ανεβάστηκαν από το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης. Συνεργάστηκε επίσης με τα περιοδικά "Νέα Εστία", "Τράμ", "Μακεδονικές Ημέρες", "Μικρό Τετράδιο", "Τα Νέα Γράμματα", "Φιλολογικά Χρονικά", "Ρυθμός" και "Καλλιτεχνικά Νέα". Επίσης, σε συνεργασία του με την ελληνική ραδιοφωνία, σκηνοθέτησε διάφορα θεατρικά έργα.

Μεγάλη προσφορά έχει ο ποιητής σαν στιχουργός στο ελληνικό τραγούδι, στο οποίο αφιερώθηκε σε μεγάλο βαθμό μετά την "Αμοργό". Συνεργάστηκε στενά με κορυφαίους Ελληνες συνθέτες. Στίχους του μελοποίησαν οι Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης, Στ. Ξαρχάκος, Δ. Μούτσης, Λ. Κελαηδόνης, Χ. Χάλαρης κ.α. σε κορυφαίες δημιουργίες και επιτυχίες ("Αθανασία", "Της γής το χρυσάφι", "Ρεμπέτικο", "Αρχιπέλαγος", "Πήρες το μεγάλο δρόμο", "Πορνογραφία", "Λαϊκή Αγορά", "Η μικρή Ραλλού", "Μια γλώσσα μια πατρίδα", "Αν θυμηθείς τ' όνειρό μου", "Η νύχτα", "Στο Σείριο υπάρχουνε παιδιά","Αντικατοπτρισμοί", "Τα κατά Μάρκον", "America America" κ.α.). Ιδιαίτερη σχέση και συνεργασία ανέπτυξε ο ποιητής με τον Μ. Χατζιδάκι και μάλιστα για μεγάλο διάστημα μέχρι και το θανατό του ήταν επίλεκτο μέλος της ομάδας Xατζιδάκι, Eλύτη, Tσαρούχη, Mποσταντζόγλου και Αργυράκη.

Με της υψηλής ποιότητας και μεστή ποίησή του, ο Ν. Γκάτσος καθιερώθηκε σαν κορυφαίος στιχουργός της ελληνικής έντεχνης μουσικής. Χαρακτηριστικά, αξέχαστοι θα μείνουν οι στίχοι του, που μελοποιήθηκαν από τον Μ. Χατζηδάκη, από το "Ματωμένο Γάμο", "Χάρτινο το Φεγγαράκι" και "Πάει ο καιρός":

"Πάει ο καιρός πάει ο καιρός
που ήταν ο κόσμος δροσερός
και καθ' αυγή ξεκινούσε μια πληγή
για να ποτίσει όλη τη γη..."

Μάλιστα, το γεμάτο νόημα αυτό τραγούδι, απαγορεύτηκε από τη δικτατορία. Μετά την πτώση της, το 1974, ο ποιητής όμως θα απαντήσει:

"Ήρθε ο καιρός ήρθε ο καιρός
πάνου στου κόσμου την πληγή
ήρθε ο καιρός ήρθε ο καιρός
να ξαναχτίσετε τη γη..."

Ο Ν. Γκάτσος πέθανε στις 12 Μαϊου 1992 και τάφηκε στην Ασέα. Θα μείνει για πάντα σαν ο κατ' εξοχήν εκφραστής του ελληνικού ποιητικού υπερρεαλισμού και σαν μια εξέχουσα μορφή του ελληνικού ποιοτικού τραγουδιού. Β'ΜΕΡΟΣ-ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ:
Από την "Αμοργό"


.....Τι να μου κάμει η σταλαγματιά που λάμπει στο μέτωπο σου;
Το ξέρω πάνω στα χείλια σου έγραψε ο κεραυνός τ' όνομα του
Το ξέρω μέσα στα μάτια σου έχτισε ένας αητός τη φωλιά του
Μα εδώ στην όχτη την υγρή μόνο ένας δρόμος υπάρχει
Μόνο ένας δρόμος απατηλός και πρέπει να τον περάσεις
Πρέπει στο αίμα να βουτηχτείς πριν ο καιρός σε προφτάσει
Και να διαβείς αντίπερα να ξαναβρείς τους συντρόφους σου
Άνθη πουλιά ελάφια
Να βρείς μιαν άλλη θάλασσα μιαν άλλη απαλοσύνη
Να πιάσεις από τα λουριά του Αχιλλέα τ' άλογα
Αντί να κάθεσαι βουβή τον ποταμό να μαλώνεις
Τον ποταμό να λιθοβολείς όπως η μάνα του Κίτσου.
Γιατί κι εσύ θα' χεις χαθεί κι η ομορφιά σου θα' χει γεράσει.
Μέσα στους κλώνους μιας λυγαριάς βλέπω το παιδικό σου πουκάμισο να στεγνώνει
Πάρ' το σημαία της ζωής να σαβανώσεις τον θάνατο
Κι ας μη λυγίσει η καρδιά σου
Κι ας μην κυλήσει το δάκρυ σου πάνω στην αδυσώπητη τούτη γη
Όπως εκύλησε μια φορά στην παγωμένη ερημιά το δάκρυ του πιγκουίνου
Δεν ωφελεί το παράπονο
Ίδια παντού θα' ναι η ζωή με το σουραύλι των φιδιών στη χώρα των φαντασμάτων
Με το τραγούδι των ληστών στα δάση των αρωμάτων
Με το μαχαίρι ενός καημού στα μάγουλα της ελπίδας
Με το μαράζι μιας άνοιξης στα φυλλοκάρδια του γκιώνη
Φτάνει ένα αλέτρι να βρεθεί κι ένα δρεπάνι κοφτερό σ' ένα χαρούμενο χέρι
Φτάνει ν' ανθίσει μόνο
Λίγο σιτάρι για τις γιορτές λίγο κρασί για τη θύμηση λίγο νερό για τη σκόνη.....


...Πόσο πολύ σε αγάπησα εγώ μονάχα το ξέρω
Εγώ που κάποτε σ' άγγιξα με τα μάτια της πούλιας
Και με τη χαίτη του φεγγαριού σ' αγκάλιασα και χορέψαμε μες στους
καλοκαιριάτικους κάμπους
Πάνω στη θερισμένη καλαμιά και φάγαμε μαζί το κομμένο τριφύλλι
Μαύρη μεγάλη θάλασσα με τόσα βότσαλα τριγύρω στο λαιμό
τόσα χρωματιστά πετράδια στα μαλλιά σου.....

Μερικoί στίχοι του

Αυτή ήταν η ζωή μας

Λίγα δένδρα λίγα σπίτια κι ένας άδειος ουρανός
είταν όλος μας ο κόσμος είταν όλο μας το βιός.
Το κανάτι στο πρεβάζι το πηγάδι στην αυλή
το κουράγιο της μητέρας του πατέρα η συμβουλή

Αυτή ήταν η ζωή μας κι όχι άλλη
μικρή και ταπεινή μα και μεγάλη
κι αν κάποτε μας πίκρανε - χαλάλι!

Με το κρύο με το χιόνι με το δάκρυ στην καρδιά
Το ψωμάκι μετρημένο το προσφάϊ λιγοστό
και στη γη την πρώτη μάνα το μεγάλο ευχαριστώ

Αυτή ήταν η ζωή μας κι όχι άλλη
μικρή και ταπεινή μα και μεγάλη
κι αν κάποτε μας πίκρανε - χαλάλι!


Ασε τον καιρό

Ασε τον καιρό
να γίνει χάδι δροσερό
πάνω στη πληγή σου.
Ασε να φανεί
στην άδεια θάλασσα πανί
κι ύστερα θυμήσου.

Θυμήσου κείνο το πρωί
που μες του κόσμου τη βοή
άνοιξες δρόμο στη ζωή
και χάθηκες
και χάθηκες.

Ασε τα παιδιά
που 'χουν σπίθα στην καρδιά
να 'ρθουνε κοντά σου.
Ασε τη φωτιά
να σου χαϊδεύει τη ματιά
κι ύστερα στοχάσου.

Στοχάσου κείνο το πρωί
που μες του κόσμου τη βοή
άνοιξες δρόμο στη ζωή
και χάθηκες
και χάθηκες. Γ'ΜΕΡΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ: ΚΕΜΑΛ(ΜΟΥΣΙΚΗ:ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ,ΣΤΙΧΟΙ:ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ,ΕΡΜΗΝΕΙΑ:ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΟΥΜΕΝΗ): ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ(ΜΟΥΣΙΚΗ:ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ,ΣΤΙΧΟΙ:ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ,ΕΡΜΗΝΕΙΑ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ): Ο ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΗΣ(ΜΟΥΣΙΚΗ:ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΑΛΑΡΗΣ,ΣΤΙΧΟΙ:ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ,ΕΡΜΗΝΕΙΑ:Δ.ΓΑΛΑΝΗ): Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΙ(ΜΟΥΣΙΚΗ:ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ,ΣΤΙΧΟΙ:ΝΙΚ.ΓΚΑΤΣΟΣ,ΕΡΜΗΝΕΙΑ:Β.ΛΕΚΚΑΣ): ΕΒΑΛΕ Ο ΘΕΟΣ ΣΗΜΑΔΙ(ΜΟΥΣΙΚΗ:ΣΤ.ΞΑΡΧΑΚΟΣ,ΣΤΙΧΟΙ:ΝΙΚ.ΓΚΑΤΣΟΣ,ΕΡΜΗΝΕΙΑ:ΝΙΚ.ΞΥΛΟΥΡΗΣ): ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ(ΜΟΥΣΙΚΗ:ΣΤ.ΞΑΡΧΑΚΟΣ,ΣΤΙΧΟΙ:ΝΙΚ.ΓΚΑΤΣΟΣ,ΕΡΜΗΝΕΙΑ:ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ): ΧΑΡΤΙΝΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ(ΜΟΥΣΙΚΗ:Μ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ,ΣΤΙΧΟΙ:Ν.ΓΚΑΤΣΟΣ,ΕΡΜΗΝΕΙΑ:ΠΟΠΗ ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ): ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΙΑ(ΜΟΥΣΙΚΗ:Μ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ,ΣΤΙΧΟΙ:Ν.ΓΚΑΤΣΟΣ,ΕΡΜΗΝΕΙΑ:Μ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ): ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ(ΜΟΥΣΙΚΗ:Μ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΙΣ,ΣΤΙΧΟΙ:Ν.ΓΚΑΤΣΟΣ,ΕΡΜΗΝΕΙΑ:Μ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ): ΜΑΝΑ ΜΟΥ,ΜΑΝΑ(ΜΟΥΣΙΚΗ:ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΑΛΑΡΗΣ,ΣΤΙΧΟΙ:Ν.ΓΚΑΤΣΟΣ,ΕΡΜΗΝΕΙΑ:ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ): ΣΕ'ΒΛΕΠΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ(ΜΟΥΣΙΚΗ:ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΤΣΗΣ,ΣΤΙΧΟΙ:Ν.ΓΚΑΤΣΟΣ,ΕΡΜΗΝΕΙΑ:ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ): ΑΝ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ(ΜΟΥΣΙΚΗ:Μ.ΘΕΩΔΟΡΑΚΗΣ,ΣΤΙΧΟΙ:Ν.ΓΚΑΤΣΟΣ,ΕΡΜΗΝΕΙΑ:ΓΙΟΒΑΝΝΑ): ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ(ΜΟΥΣΙΚΗ:Μ.ΘΕΩΔΟΡΑΚΗΣ,ΣΤΙΧΟΙ:Ν.ΓΚΑΤΣΟΣ,ΕΡΜΗΝΕΙΑ:ΓΡ.ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ):

Sunday, May 10, 2009

"ΕΦΥΓΕ"Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Δυστηχως,αργα χτες το βραδυ"εφυγε"απο κοντα μας ο μεγαλος δασκαλος,ο Ευγενιος Σπαθαρης.Καλο ταξιδι δασκαλε και ελαφρυ το χωμα που θα σε σκεπασει...Το kinwniawramiden σαν ελαχιστο φορο τιμης,πραγματοποιει ενα αφιερωμα εις μνημη του: Α'ΜΕΡΟΣ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Ο Ευγένιος Σπαθάρης του Σωτηρίου, ψυχή του Καραγκιόζη και γενικότερα του θεάτρου Σκιών γεννήθηκε στην Κηφισιά τον Ιανουάριο του 1924.

Μετά τις σπουδές του άρχισε να ασχολείται με τη ζωγραφική και ιδιαίτερα με τους ήρωες του θεάτρου σκιών, από τους πρωτοπόρους του οποίου, ήταν ο πατέρας του. Ξεκίνησε την πορεία του δίνοντας ο ίδιος παραστάσεις αρχικά στη διάρκεια της κατοχής, σε θέατρα της Αθήνας, σε Πρεσβείες, στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη κ.α. Από τότε έδωσε πληθώρα παραστάσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, συμμετέχοντας σε διεθνή φεστιβάλ και συνέδρια ειδικά για το θέατρο σκιών.

Παρουσίασε πολλά έργα με ήρωα τον Καραγκιόζη, και με ηθοποιούς, στο Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος, στο «Ελληνικό Χορόδραμα», στο Θέατρο Χατζώκου, (Θεσσαλονίκη), στο Θέατρο Συντεχνίας κ.α. με τις παραστάσεις

«Το ταξίδι», «Το καταραμένο φίδι», «Ο δικτάτωρας», «Ο Αλέκος με τα κυδώνια» κ.α. Κυκλοφόρησε περίπου 15 έργα σε δίσκους και το 1980 άρχιζε να παίζει στη τηλεόραση.

Ο Ευγένιος Σπαθάρης ήταν μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Ινστιτούτου Παγκοσμίου Θεάτρου (της ΟΥΝΕΣΚΟ ενώ έκανε περιοδείες σε πολλές χώρες. Αλλά και ως ζωγράφος έλαβε μέρος σε πολλές εκθέσεις ατομικές και ομαδικές στην Αθήνα, Ζυρίχη, Παρίσι και Νέα Υόρκη.

Τιμήθηκε με Βραβείο Ρώμης (1962), με το Α' Μετάλλιο του Πρίγκιπα του Μοντ, Α' Βραβείο Πολωνίας (1978), Α' Μετάλλιο Τοσκανίνι (Ιταλία) το 1978 κ.ά. Τέλος το 2007 τιμήθηκε ιδιαίτερα από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού για την μεγάλη του προσφορά στο καλλιτεχνικό αυτό είδος για το οποίο του αναγνωρίστηκε ο τίτλος του μεγάλου δασκάλου.

Το 1991 ιδρύθηκε το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο λειτουργεί συστηματικά από το 1996, με στόχο την προβολή του θεάτρου σκιών και του καραγκιόζη. Αξιοσημείωτη είναι η συνεργασία του με το Διονύση Σαββόπουλο.

Ζωγραφικά λαϊκά έργα του παρουσιάστηκαν σε γκαλερί της Αθήνας ενώ ταξίδεψε τον καραγκιόζη στα πέρατα του κόσμου και απέσπασε πολλές διακρίσεις. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο ΚΑΤ μετά από ατύχημα που του προκάλεσε πολλαπλά κατάγματα. Β'ΜΕΡΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ:ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ(Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΑΥΙΔ ΝΑΧΜΙΑ)-1 ΜΕΡΟΣ: ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ(Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΑΥΙΔ ΝΑΧΜΙΑ)-2 ΜΕΡΟΣ: ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ(Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΑΥΙΔ ΝΑΧΜΙΑ)- 3 ΜΕΡΟΣ: ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ(Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΑΥΙΔ ΝΑΧΜΙΑ)-4 ΜΕΡΟΣ: ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ(Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΑΥΙΔ ΝΑΧΜΙΑ)-5 ΜΕΡΟΣ: ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ(Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΑΥΙΔ ΝΑΧΜΙΑ)-6 ΜΕΡΟΣ: ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ(Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΑΥΙΔ ΝΑΧΜΙΑ)-ΜΕΡΟΣ 7: ΣΑΝ ΕΠΙΛΟΓΟ:Καλο ταξιδι δασκαλε...Μεγαλωσα με τις παραστασεις σου,εστω και μεσα απο τη συχνοτητα της ΕΡΤ1,και μου χαρισες απειρες στιγμες γελιου αλλα και συγκινησης. Θα ζεις για παντα στις καρδιες μας,δασκαλε...ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!!ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ:Η ΣΩΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΣΠΑΘΑΡΗ,ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙ ΣΕ ΛΑΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ,ΣΤΙΣ 4 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ...ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΕΥΘΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ...ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΑΣΚΑΛΕ....ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!.....

Thursday, May 7, 2009

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΣΠΑΘΑΡΗ...


UPDATE 8/5/2009:Οι γιατροι λενε οτι δεν υπαρχει πλεον καμια ελπιδα για τον μεγαλο δασκαλο,τον Ευγενιο Σπαθαρη και πως αν τις επομενες μερες δεν σημειωσει θεαματικη βελτιωση θα τον αποσυνδεσουν και ο μεγαλος δασκαλος θα φυγει για παντα για την γειτονια των αγγελων.Μακαρι να τον βοηθησει ο Θεος και να τα καταφερει..Δυσκολες ωρες περναει ο μεγαλος μας δασκαλος του θεατρου σκιων,ο Ευγενιος Σπαθαρης,ο οποιος νοσηλευεται στην Μοναδα Εντατικης Θεραπειας του ΚΑΤ-δυστηχως-κλινικα νεκρος οπως λενε οι γιατροι οι οποιοι ελπιζουν πλεον σε ενα θαυμα... Ο μεγαλος μας δασκαλος,επεσε απο τις σκαλες στο ινστιτουτο Γκαιτε οπου ειχε μεταβει για να παραστει σε εκδηλωση στην οποια ηταν το τιμωμενο προσωπο.Αμεσως ειδοποιήθηκε ασθενοφορο του ΕΚΑΒ το οποιο μετεφερε τον Ευγενιο Σπαθαρη στο ΚΑΤ,οπου και εισηχθει εσπευσμενα στη Μοναδα Εντατικης Θεραπειας καθως διαπιστωθηκε αιματωμα στον εγκεφαλο και συντριπτικα καταγματα σε ολο του το κορμι.Δυστηχως ο μεγαλος μας δασκαλος νοσηλευεται κλινικα νεκρος και οι γιατροι ελπιζουν σε ενα θαυμα...Το kinwniawramiden αισθανεται την αναγκη να απευθηνει δυο λογια στον Ευγενιο Σπαθαρη:Δασκαλε κανε κουραγιο και με το καλο να βγεις νικητης απο αυτην τη σκληρη μαχη.Μακαρι να συνελθεις και να εισαι και παλι κοντα μας.... ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΣΠΑΘΑΡΗ: ΤΟ ΑΛ ΤΣΑΝΤΗΡΙ ΝΙΟΥΖ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΣΠΑΘΑΡΗ-1ΜΕΡΟΣ: ΤΟ ΑΛ ΤΣΑΝΤΗΡΙ ΝΙΟΥΖ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΣΠΑΘΑΡΗ-2 ΜΕΡΟΣ: Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΜΙΔΗ(Ο ΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ-ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ-ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΣΠΑΘΑΡΗΣ):

Tuesday, May 5, 2009

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟ,ΣΠΥΡΟ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ.

Στην Παθολογικη κλινικη του Λαικου Νοσοκομειου νοσηλευεται απο χθες ο μεγαλος μας ηθοποιος,Σπυρος Καλογηρου σε κρισιμη κατασταση.Ο μεγαλος μας ηθοποιος ενιωσε-οπως λεει η σηζυγος του και επισης ηθοποιος,Ευαγγελια Σαμιωτακη στην εφημεριδα Espresso-πονο στο ματι.Αμεσως εκεινη καλεσε οφθαλμιατρο ο οποιος εξετασε τον Σπυρο Καλογηρου και ειπε οτι ειναι μια απλη μολυνση και εδωσε κολλυρια.Ομως απο οτι λενε οι γιατροι του νοσοκομειου,προκειτε για μολυνση στον εγκεφαλο απο ερπη.Ο ερπης στην αρχη δε φαινεται,αλλα προκαλει πονο.Ο Σπυρος καλογηρου δεν εχει καμια επικοινωνια με το περιβαλλον απο εχθες και δινει μαχη για τη ζωη του.Οι γιατροι περιμενουν να περασουν τα 2 επομενα 24ωρα ωστε να μπορουν να εκτιμησουν την κατασταση με σιγουρια.Το kinwniawramiden ευχεται περαστικα και γρηγορη αναρρωση στον μεγαλο μας ηθοποιο και θυμαται στιγμες απο ταινιες του: ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ"ΛΟΛΑ": ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΝΑΤΑΣΣΑ-Ο ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ: ΚΑΤΕΡΙΝΙΩ-ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ:

Monday, May 4, 2009

ΚΤΗΝΟΣ ΒΙΑΖΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΕΠΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ!!

Ο ΕΙΚΟΣΑΧΡΟΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ Brandon Vongthongthrip BIAZE EΠΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ OREGON ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗ Η ΣΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ!

ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ ΠΑΛΙ, ΕΓΩ ΤΟ "ΑΦΕΛΕΣ" ΠΤΗΝΟ, ΘΑ ΒΙΑΖΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΙΤ ΜΠΟΥΛ ΤΟΝ "ΑΝΘΡΩΠΟ"; ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ! ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΚΤΗΝΟΣ!

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!ΠΗΓΗ: trupokarudos.blogspot.com Εγω βεβαια θα προτινα και αλλη μια ποινη για αυτον:Στειρωση με γκιλοτινα(κοινως να του τον κοψουν)!!!

ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ-ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΝΕΚΡΑ!!!


Νεκρά περιστέρια -τουλάχιστον 100- στο άλσος Ευελπίδων αντίκρισαν χθες νωρίς το απόγευμα, έκπληκτοι και σοκαρισμένοι, κάτοικοι της περιοχής. Διασκορπισμένα παντού σε όλη την έκταση που βρίσκεται μπροστά από τη Β' είσοδο των δικαστηρίων. Αλλού ένα, αλλού 2 και αλλού 3 μαζί, ακουμπώντας το ένα δίπλα στο άλλο.

Πολλά αναπάντητα «γιατί» για τα πάνω από 100 νεκρά περιστέρια στο άλσος Ευελπίδων
Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι ίσως λίγο πριν ξεψυχήσουν τα ανυποψίαστα αυτά πλάσματα, ζήτησε το ένα τη βοήθεια του άλλου. Ποιος θα δικάσει άραγε τον υπεύθυνο ή τους υπεύθυνους της μαζικής εξόντωσης αυτών των ακίνδυνων και αθόρυβων πλασμάτων, που δεν πείραξαν ποτέ κανέναν;

«Τέτοιο φρικιαστικό θέαμα δεν έχω αντικρίσει στο άλσος δέκα χρόνια τώρα, που βγάζω εδώ τον σκύλο μου βόλτα πρωί - απόγευμα - βράδυ. Εχουν αγριέψει τα πράγματα και τι μας περιμένει ακόμα· όποιος το έκανε αυτό είναι ένα κτήνος. Ποιον πείραζαν τα κακόμοιρα;», είπε στην «Ε» μια κάτοικος της περιοχής, συνταξιούχος, που βρέθηκε με τον σκύλο της στο άλσος λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα. Σημείωσε μάλιστα ότι «στις 10 το πρωί που είχα ξαναέρθει με τον σκύλο μου, τα περιστέρια ήταν ζωντανά».

Η 24χρονη Σοφία Μανδηλαρά, που μένει απέναντι από το άλσος, είδε τα νεκρά περιστέρια περνώντας μπροστά από το άλσος, γύρω στις 4 το απόγευμα. «Ο πατέρας μου τηλεφώνησε στο 100, ήρθε η Αστυνομία και μας είπαν ότι θα ερευνήσουν το θέμα. Μας είπαν ακόμα να τηλεφωνήσουμε στη φιλοζωική εταιρεία, κάτι που θα έκαναν και εκείνοι». Η κ. Μανδηλαρά τόνισε στην «Ε» ότι «μπορεί να είναι η πρώτη φορά που βρήκαμε νεκρά περιστέρια, αλλά στην πίσω πλευρά του άλσους δεν είναι λίγες οι φορές που έχω δει ύποπτα λουκάνικα-φόλες για τα αδέσποτα σκυλιά που εμείς οι κάτοικοι τα μαζεύουμε».

Πεθαμένα περιστέρια βρέθηκαν και απέναντι από την κεντρική είσοδο των δικαστηρίων (πρώην Σχολή Ευελπίδων). Ιδιαίτερα δυνατή ήταν εκεί η εικόνα ενός ζωντανού περιστεριού πάνω από ένα νεκρό περιστέρι. «Από τις 2.30 το μεσημέρι δεν έχει φύγει ούτε για μια στιγμή, γυρίζει ανήσυχο πάνω από το νεκρό περιστέρι· θα είναι το ταίρι του και τα ζώα έχουν αισθήματα», είπε στην «Ε» η 48χρονη Αννα Βρούτση, κάτοικος της περιοχής και σερβιτόρα στην καφετέρια μπροστά από τον τόπο του εγκλήματος, τονίζοντας και εκείνη ότι «νεκρά περιστέρια 12 χρόνια που εργάζομαι στην καφετέρια δεν έχω ξαναδεί». ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,ΝΑΥ.ΚΑΡ