Wednesday, May 14, 2008

ΘΡΗΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ-ΚΙΝΑ/ΜΙΑΝΜΑΡ

Πριν πω το οτιδηποτε για το συγκεκριμενο αφιερωμα θελω να πω οτι ειχα πει πως θα κανω αφιερωμα στον Πασχαλη Τερζη,το οποιο προσωρινα αναβαλλεται λογω των γεγονοτων στην Κινα και στην Μιανμαρ στην Βιρμανια,οπου επικρατει βαρυ πενθος και θρηνος.Στην Μιανμαρ Οι νεκροί έφτασαν τους 38.491, ενώ 27.838 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι. Στους 1.403 υπολογίζονται οι τραυματίες.

Απαισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις για το μέχρι πού θα φτάσει ο τραγικός απολογισμός, αφού ο ΟΗΕ εκτιμά ότι οι νεκροί μπορεί να φτάσουν τους 100.000 νεκρούς, ενώ ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών Ντάγκλας Αλεξάντερ, κάνει λόγο και για 200.000 νεκρούς, υπολογίζοντας με βάση τις εικόνες των οργανώσεων αρωγής. Εκφράζονται φόβοι και για νέο τυφώνα που μπορεί να χτυπήσει την περιοχή, ενώ η στάση του καθεστώτος της Μιανμάρ, συνεχίζει να δημιουργεί δυσκολίες στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Παρέμβαση του ΟΗΕ

Nέα προτροπή προς το καθεστώς της Μιανμάρ, απεύθυνε σήμερα ο ΟΗΕ, με στόχο την άρση των περιορισμών για να μπορέσει να φτάσει στα θύματα η αναγκαία ξένη βοήθεια που συγκεντρώνεται αλλά δεν μοιράζεται. Δυσοίωνες ήταν οι εκτιμήσεις του επικεφαλής του Οργανισμού και υπεύθυνου για ανθρωπιστικές υποθέσεις, Τζον Χολμς για το πόσοι άνθρωποι στην Μιανμάρ χρειάζονται κατεπείγουσα βοήθεια. Από την χθεσινή εκτίμηση που έκανε λόγο για 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, σήμερα ο αριθμός ανέβηκε στα 2,5 εκατομμύρια.
Στην Κινα,περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι στα ερείπια μετά το μεγάλο σεισμό που έπληξε τη νοτιοδυτική Κίνα, μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης.'Αλλοι 14.000 άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι, πράγμα που σημαίνει ότι ο ανακοινωθείς απολογισμός περί σχεδόν 15.000 νεκρών -οι περισσότεροι στην επαρχία Σιτσουάν-είναι πιθανό να αυξηθεί σημαντικά, καθώς τα σωστικά συνεργεία φθάνουν στις περιοχές που έχουν πληγεί χειρότερα από το σεισμό της Δευτέρας, που είχε μέγεθος 7,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Κρατικά κινεζικά ΜΜΕ μετέδωσαν σήμερα ότι τουλάχιστον 7.700 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην μικρή πόλη Γινγκσιού. Μόλις 2.300 κάτοικοι της πόλης επέζησαν της καταστροφικής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε τη Δευτέρα, φέρεται να δήλωσε ο Χε Μπιάο, αξιωματούχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα. Η πόλη είχε, πριν το σεισμό, πληθυσμό 10.000 κατοίκων. Τουλάχιστον 1.000 από τους επιζώντες είναι τραυματίες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι Κινεζικές αρχές καταβάλουν κοπιώδεις προσπάθειες να εντείνουν τις έρευνες για επιζώντες, καθώς αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λόγω των κλειστών δρόμων και της συνεχούς βροχόπτωσης. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εκτιμάται ότι θάφτηκαν στα συντρίμμια κτιρίων που διέλυσε ο ισχυρότερος σεισμός στην περιοχή τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Η καταστροφή στην περιοχή γύρω από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είναι τεράστια, με ολόκληρες πλαγιές να έχουν καταρρεύσει, αυτοκινητόδρομους να έχουν κομματιαστεί και χιλιάδες κτίρια ισοπεδωμένα.

Σωστικά συνεργεία ανασύρουν διαρκώς σορούς και πολυτραυματίες από τα συντρίμμια σχολείων, εργοστασίων, νοσοκομείων και σπιτιών. Σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι σωστικές προσπάθειες, η κυβέρνηση ανέπτυξε άλλους 30.000 στρατιώτες, φθάνοντας συνολικά τους 54.000, στη ζώνη της καταστροφής, και ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε ρίψεις εφοδίων με αλεξίπτωτα και πτήσεις ελικοπτέρων για την διανομή ειδών πρώτης ανάγκης που ακυρώθηκαν χθες λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Ο Θεος μας τιμωρει γιατι εχουμε φυγει απο τον δρομο του και κανουμε οτι κατεβασει η κουτρα μας.Γιατι τα'χουμε καταστρεψει ολα:Δαση,θαλλασες,βουνα και το χειροτερο ειναι οτι δεν κανουμε πισω!Συνεχιζουμε ακαθεκτοι!Μολυνουμε ασυστολα θαλασσες με τις πετρελαιοκηλιδες και οχι μονο,καταστρεφουμε το ζωικο της βασιλειο με το υπερβολικο και παρανομο-πολλες φορες-ψαρεμα,καιμε τα δαση μαζι με τα ζωα τους και μετα χτιζουμε βιλαρες με αδεια αναψυκτηριου-γκουχ(σποντα ηταν αυτο)-πανω στα καμμενα βουνα.Ριχνουμε λυμματα και οχι μονο σε ποταμια και λιμνες.Πεταμε ογκωδη σκουπιδια σε ακαλυπτους χωρους,ειτε αυτοι ειναι δαση,ειτε παραλιες,ακομα και θαλλασες.Ετσι ειναι.Εμεις καταστρεφουμε την φυση και εκεινη εμας.Και ειναι φυσικο γιατι ειμαστε αλυσιδα....

2 comments:

BUTTERFLY said...

Μα ειναι δυνατον; Ο λαος να πεθαινει και αυτοι να φερνουν εμποδια στην ανθρωπιστικη βοηθεια; Αυτο ειναι ηγεσια; Ολα για το χρημα λοιπον και την εξουσια! Αξιοι της μοιρας μας ειμαστε και θα τιμωρηθουμε για την αλαζονεια μας ΟΛΟΙ!

kwstask said...

Καλησπερα bytterfly.Δυστηχως ειναι χουντα και μαλιστα απο τις χειροτερες που εχει γνωρισει η ανθρωποτητα,αν οχι η χειροτερη.Εκεινοι να ειναι καλα και ο λαος ας παει να κοψει το κεφαλι του.