Sunday, November 25, 2007

ΑΦΙΕΡΩΜΑ-ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Αγιο Ορος:Εκει που τα λογια ειναι οσα πρεπει και σοφα,εκει που ο χρονος μοιαζει να εχει σταματησει στα πολυ παλια χρονια.Εκει που η πιστη ειναι διαχυτη,εκει που η αγαλλίαση σου διαπερναει την καρδια και γαληνευει την ψυχη.Εκει που οι Θειες και μελωδικες ψαλμωδιες των Αγιορειτων Πατερων γεμιζουν τον αερα,σε συνδυασμο με το υπεροχο αρωμα του θυμιατου ευωδιές Θειες.Αγιο Ορος.Εκει που ασκητευουν μοναχοι κατω απο αντιξοες συνθηκες,μεσα σε σπηλαια χωρις ηλεκτρικο καν.Μονο με πιστη στον Θεο και προσευχη και νηστεια,καθως και μελετη των Γραφων και αλλων Ιερων βιβλιων.Ερχομενος κανεις με το καραβακι και κοντευοντας στο Αγιον Ορος αισθανεται ηδη την κατανυξη αυτου του Αγιου τοπου να τον πλημμυρίζει.Βαδιζοντας στα στενα του μονοπατια συναντα κανεις πολλα Ξωκλησσια αφιερωμενα σε διαφορους Αγιους.Πολλα ασκητηρια προσσεγιζονται μοναχα κατεβαινοντας αποκρυμνα μονοπατια με την βοηθεια αλυσιδων και απο κατω σου να χασκει ο γκρεμος.Ας"μεταφερθουμε"τωρα για λιγο στο Αγιο Ορος να νοιωσουμε και εμεις αυτη την Θεια κατανυξη: ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 1: ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 2: ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ-ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ(ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ): ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ-ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ(ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ): ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ-ΨΑΛΜΟΣ 113: AΓΙΟΝ ΟΡΟΣ-ΨΑΛΜΟΣ 50: ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ-ΟΙ ΑΙΝΟΙ: ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ-ΧΕΡΟΥΒΙΚΑ-ΗΧΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ 1: ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ-ΧΕΡΟΥΒΙΚΑ-ΗΧΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΠΛΑΓΙΟΣ 2:

7 comments:

anemos said...

Κατανηξη… αγιοσυνη.
Πιστη… ελλαδα.
Με γύρισες σε περασμένες εποχές…
Πράγματι αξίζει να το επισκεφτεί ο κόσμος..
Όσο για την μονή σφιγμένου απλά πληροφοριακά..ειναι το μόνο μοναστήρι που δεν δέχτηκε χρήματα από την ΕΟΚ. Και για αυτό το κινάγανε.

Ερώτηση προς τα μοναστήρια που δεχτήκαν χρήματα από την ΕΟΚ...
Τώρα που θα έρθει το τσιπακι… εσείς τι θα κάνετε από την στιγμή που αν δεν βάλετε τσιπακι τα μοναστήρια σας θα περάσουν σε πολυεθνικές εταιρίες τράπεζες..
Και εσείς που θα βάλετε το τσεπάκι θα είναι άχρηστο το μοναστήρι και για εσάς..
Πούλησαν το Άγιο Όρος!....¨((((

BUTTERFLY said...

ΛΟΙΠΟΝ, ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ, ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ,ΤΟ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΙΛΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΤΟ "ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΔΕΝ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΕ" ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ" ΑΠΟ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ. ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ, ΟΥΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ "ΣΚΥΛΑΣ", "ΡΟΚΑΣ" ΚΤΛ. ΑΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ, ΣΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ Η ΤΙ ΣΤΥΛ ΕΙΝΑΙ. ΑΠΟ ΑΡΧΟΝΤΟΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΛΑΤΙΝ...

BUTTERFLY said...

Κωστα σ'έυχαριστω που μεσα απο το μπλογκ σου μπορεσα να μαθω για τη Λυδια!Ειναι εκπληκτικο, εχω μεινει αναυδη! Οποτε μπορεσεις ασε μου στο μπλογκ μου οδηγιες πως μπορω να βαλω κι εγω καποια αλλα μπλογκ να φαινονται μεσα.

KitsosMitsos said...

Εσωτερική αναζήτηση να φανταστώ;

Haris said...

Ιωάννη, αυτό που είπες (Κατανηξη… αγιοσυνη.
Πιστη… ελλαδα.) είναι η μεγαλύτερη αντίφαση στην ιστορία του ανθρώπου.

Και Κώστα, παρά τις καλές σου προθέσεις (είμαι σίγουρος) χριστούγεννα έρχονται, όχι πάσχα. Για την λειτουργία λέω που έβαλες να παίζει. Χριστός γεννάτε έπρεπε να λέει, και όχι θανάτον θάνατο πατήσας...

kwstask said...

Καλησπερα σε ολους σας! Ιωαννη στην Ελλαδα του σημερα ορισμενοι ανθρωποι θα ηταν ικανοι να πουλησουν και την μανα τους.@Κιτσομιτσουμ οχι,απλα ψαχνοντας για κατι αλλο στο γιουτουμπ επεσα πανω σε καποια βιντεακια για το Αγιον Ορος και αποφασισα να κανω το αφιερωμα.@Χαρη εχεις δικιο,αλλα στο esnips δεν βρηκα κατι σχετικο.Θα το κοιταξω παλι.

anemos said...

Ο/Η Haris είπε...
Ιωάννη, αυτό που είπες (Κατανηξη… αγιοσυνη.
Πιστη… ελλαδα.) είναι η μεγαλύτερη αντίφαση στην ιστορία του ανθρώπου.

---------
pragmati etsei katantise..
ma kai afto isos dioti eimaste mono paratirites..
aloste an imaste ellines akoma einai dioti riksane to aimatous gia aftin tin anthropini antifasi.
..
parepiptontos ta video an kai pasxalina ..
emena me teriazoun apolita....
ma ektos apo psalmous exoun kai kapia minimata....ta opia emena mou arese na ta ksana akouo kai as erxonte xristougena..gia afton ton pasxalino skopo genithike aloste...
kwstak pernaw sixna kai ta vlepw ..kai ta akouw.
na eisai panta kala aderfe.