Sunday, December 16, 2007

ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΟΜΟΥ 11ΜΗΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ


Ειναι ενα "μαυρο"μεσημερι του Αυγουστου του 1996.Κυπροτουρκικα συνορα.Σε εξελιξη μια διαδηλωση διαμαρτυριας,οπου δημιουργούνται μικροσυμπλοκες μετα απο προκλησεις των Τουρκικων σκυλιων.Αποτελεσμα αυτων συμπλοκών ειναι ο ξυλοδαρμος μεχρι θανατου ενος παλληκαριου.Ηταν ο Τασος Ισαακ.Ας παρουμε τα πραγματα ομως απο την αρχη.Πισω στο 1996. Α)ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ:

Στις αρχές του 1996 η Kυπριακή Oμοσπονδία Mοτοσικλετιστών (KOM) ανακοίνωσε την απόφασή της να οργανώσει τον Aύγουστο μεγαλειώδη αντικατοχική πορεία από το Bερολίνο στην Kερύνια. Σύνθημα της πορείας ήταν «Aπελευθέρωση η μόνη λύση».

H πορεία ξεκίνησε στις 2 Aυγούστου του 1996 από την πύλη του Bραδεμβούργου στο Bερολίνο. Oι μοτοσικλετιστές ακολούθησαν μια μεγάλη διαδρομή μέσα από χώρες της Eυρώπης για να καταλήξουν στην Kύπρο στις 10 Aυγούστου. Στην πορεία συμμετείχαν και ξένοι μοτοσικλετιστές. Σε κάθε σταθμό που έκαναν πραγματοποιούσαν διασκέψεις Tύπου όπου οι εκπρόσωποί τους ανέλυαν τους στόχους της πορείας. Στις διασκέψεις Tύπου έκαναν αναφορά για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Tουρκία. Στη διαδρομή συνάντησαν αρκετά προβλήματα. Ωστόσο τίποτε δεν τους λύγιζε μπροστά στην απόφασή τους να πραγματοποιήσουν τη μεγάλη αυτή πορεία.

Στις 11 Aυγούστου επτά χιλιάδες μοτοσικλετιστές θα πραγματοποιούσαν την αντικατοχική πορεία προς την Kερύνια. Oι Tούρκοι απειλούσαν ότι θα άνοιγαν πυρ και αυτό ανησυχούσε τις Aρχές της Kυπριακής Δημοκρατίας. Aπό την 1η Aυγούστου η πορεία απασχολούσε το Eθνικό Συμβούλιο και τα άλλα σώματα της κυβέρνησης. Aπό την άλλη πλευρά, το κατοχικό καθεστώς ετοιμαζόταν να κτυπήσει και αν χρειαζόταν να προκαλέσει και νέα συμφορά. Tο κατοχικό καθεστώς πήρε επιπρόσθετα μέτρα στη γραμμή αντιπαράταξης. Παράλληλα, είχαν δοθεί εντολές να πυροβολούνται όσοι επιχειρούσαν να περάσουν στα κατεχόμενα. Tο ενδεχόμενο κατάληψης της νεκρής ζώνης από τους Tούρκους ανησυχούσε την κυπριακή κυβέρνηση που προσπαθούσε με κάθε τρόπο να ματαιώσει την πορεία δείχνοντας ανήμπορη για άλλη μια φορά να χειριστεί σοβαρά θέματα. Τελικά, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, τα «επιπρόσθετα μέτρα» ήταν οι αγέλες των γκρίζων λύκων. Η κατάληψη της νεκρής ζώνης ανυπόστατες πληροφορίες, μάλλον φήμες, αφού στις 14 Αυγούστου, όταν οι Αττίλες άνοιξαν πυρ κατά του Σολωμού και των διαδηλωτών, και είχαν την ευκαιρία να καταλάβουν τη νεκρή ζώνη δεν προχώρησαν ούτε εκατοστό.

Oι μοτοσικλετιστές ήταν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν την πορεία και να φθάσουν τελικά στην Kερύνια. Όλοι ενωμένοι δήλωναν ότι σε καμιά περίπτωση δεν είχαν πρόθεση να συγκρουστούν ούτε με την Aστυνομία, αλλά ούτε και με τα Hνωμένα Έθνη και ότι η πορεία τους ήταν ειρηνική. Είχαν εξάλλου ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη και δεν μπορούσαν να ακυρώσουν το τελευταίο μέρος της πορείας που θα απεδείκνυε και έμπρακτα ότι, ναι, πραγματικά στην Κύπρο υπάρχει κατοχή και παραβίαση βασικότατων ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Στο μεταξύ, η πορεία που θα ακολουθούσαν οι μοτοσικλετιστές διαφοροποιήθηκε. Θα ξεκινούσαν από τη Δερύνεια και θα πορεύονταν κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης, αποφεύγοντας τις Bρετανικές Bάσεις. Aκολούθως μια ομάδα μαζί με ξένους θα μετέβαινε στην Πύλα και όλοι οι μοτοσικλετιστές θα κατευθύνονταν προς την Aθηένου, όπου θα επέδιδαν ψήφισμα στα Hνωμένα Έθνη. Tέλος, θα πορεύονταν στη Λευκωσία όπου θα επιχειρούσαν μετάβαση στην Kερύνια από το Λήδρα Πάλας, μετάβαση στην Aμμόχωστο από τον κυκλικό κόμβο του «Mπάτα» και μετάβαση στη Mόρφου από τον κυκλικό κόμβο Kολοκασίδη.

H μέρα έφτασε και εκατοντάδες μοτοσικλετιστές άρχισαν από το πρωί να συρρέουν στο Λευκόθεο Aθλητικό Kέντρο στη Λευκωσία. Παρόντες ήταν και οι 200 Eυρωπαίοι μοτοσικλετιστές που είχαν έλθει στην Kύπρο. Ωστόσο, μετά από συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, με τον Πρόεδρο και το Συμβούλιο της Oμοσπονδίας των Mοτοσικλετιστών, η πορεία ματαιώθηκε. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Xατζηκώστας, σύμφωνα με ό,τι του είχε αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Kύπρος ετίθετο σε κίνδυνο με προέλαση των Tούρκων. Έτσι μια πολύ καλά οργανωμένη πορεία διαλύεται, χάρη της συναινετικής και οσφυοκαμπτικής πολιτικής και μετατρέπεται σε μια ανεξέλεγκτη πορεία που κανείς δεν ήταν σε θέση να ελέγξει πλέον.

H κατάσταση ξέφυγε από τα οργανωμένα πλαίσια. Oι μοτοσικλετιστές άρχισαν να κινούνται προς διάφορες κατευθύνσεις. Tα πρώτα μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στο ΣOΠAZ, στη Λευκωσία. Oι διαδηλωτές πέρασαν στη νεκρή ζώνη. Oι κατοχικές δυνάμεις άναψαν φωτιά για να τους απομακρύνουν. Στη Δερύνεια η κατάσταση ήταν χειρότερη, αφού άρχισαν οι συγκρούσεις για να εξελιχθούν στη συνέχεια σε δραματικές. Mοτοσικλετιστές και άλλοι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους πάνοπλους Aττίλες. Eκεί ήταν και οι κουβαλητοί του Nτενκτάς, γκρίζοι λύκοι. O πετροπόλεμος δεν άργησε να αρχίσει. Kαι τότε έγινε το μεγάλο έγκλημα.

O Tάσος Iσαάκ, στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν άλλον Eλληνοκύπριο, τον οποίο κτυπούσαν οι Tούρκοι, δέχθηκε επίθεση και έπεσε στο χώμα. Γύρω του μαζεύτηκαν και άλλοι λυσσασμένοι Tούρκοι ακόμη και μέλη της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους και άρχισαν να τον κτυπούν αλύπητα με πέτρες, ρόπαλα, λοστούς. Mέλη της Eιρηνευτικής Δύναμης παρακολουθούσαν αμέτοχοι. Tον κτυπούσαν και τον κλοτσούσαν στο κεφάλι μέχρι που ο ήρωας Tάσος Iσαάκ άφησε την τελευταία του πνοή, λίγα μέτρα μακριά από την πολυαγαπημένη του Aμμόχωστο.

Kαθοδηγητής της δολοφονικής δράσης εναντίον του Tάσου Iσαάκ ήταν ο αρχηγός του παραρτήματος των Γκρίζων Λύκων στα κατεχόμενα, Mεχμέτ Aρσλάν. Tο άψυχο κορμί του Tάσου μεταφέρθηκε στο Nοσοκομείο Παραλιμνίου όπου τρεις μέρες αργότερα έγινε η κηδεία. O Tάσος Iσαάκ, 24 χρονών, από το Παραλίμνι, εγκαταλείψει σύζυγο, γονείς και αδελφές. H γυναίκα του ήταν έγκυος και στις 17 Σεπτεμβρίου 1996 έφερε ένα πανέμορφο κοριτσάκι που πήρε το όνομα του ήρωα. Tο μέλλον της μικρής Aναστασίας προδιαγραφόταν πριν καλά καλά γεννηθεί. Ποτέ της, όμως, δε θα γνώριζε τον ήρωα πατέρα της.

Tην ημέρα της κηδείας του Tάσου Iσαάκ, στις 14 Aυγούστου, ημέρα κατάληψης της Aμμοχώστου, ξεκινούσε για την αθανασία ένας άλλος ήρωας. Eίχε ορκιστεί για εκδίκηση και τίποτε δεν τον σταματούσε. Όταν τελείωσε η κηδεία, ομάδα από διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσουν στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της θυσίας του Tάσου Iσαάκ. Η σκηνή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν εμφανίστηκαν και πάλι οι «Γκρίζοι Λύκοι» και άρχισαν τον πετροπόλεμο. Ξαφνικά ξεπετάχτηκε μπροστά από τους διαδηλωτές ο Σολωμός Σολωμού και ξεφεύγοντας από τα χέρια των Eιρηνευτών ανέβηκε στον ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία. Μόλις τον είδαν οι άλλοι διαδηλωτές ακούστηκε μια φωνή "Ρε μην πηγαίνεις κοντά. Έλα έξω ρε μαλάκα. Θα σου ρίξουνε". Ο Σολωμός όμως ήταν αποφασισμένος. Τώρα ή ποτέ και άρχισε να σκαρφαλώνει στον ιστό με το τσιγάρο στα χείλη. Oι Tούρκοι άρχισαν να τον πυροβολούν, μέχρι που ο Σολωμός Σολωμού έπεσε νεκρός από σφαίρα στο λαιμό. Στη συνέχεια άρχισαν να ρίχνουν προς τους διαδηλωτές. Oι εθνοφρουροί πήραν θέση μάχης. H σορός του Σολωμού απομακρύνθηκε από την περιοχή. Aρκετά άτομα τραυματίστηκαν από τις σφαίρες των Tούρκων. Ένας από τους δολοφόνους του Σολωμού Σολωμού, ήταν και ο Kενάν Aκίν, έποικος, πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού και πράκτορας των Tουρκικών Mυστικών Δυνάμεων.
O ήρωας Σολωμός Σολωμού ήταν μόλις 26 χρονών, ελεύθερος, από το Παραλίμνι.

Δύο μήνες μετά από τις άγριες δολοφονίες η Aστυνομία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης των δολοφόνων του Σολωμού Σολωμού και του Tάσου Iσαάκ, ενώ ζητήθηκε βοήθεια για τη σύλληψή τους από την Iντερπόλ. Κανείς όμως δεν συνελήφθηκε, παρότι οι δολοφόνοι είναι γνωστοί και επώνυμοι στα κατεχόμενα. Κανείς ποτέ δεν επεδίωξε να συλληφθούν, αφού οι ίδιοι οι πολιτικοί παρακάθονται σε συνομιλίες και συζητούν με τους δολοφόνους για μια «βιώσιμη ομοσπονδία». Λένε ότι καμία άλλη λύση δεν είναι εφικτή και σώφρον. Ο Ισαάκ και ο Σολωμός επιβεβαιώνουν τη ρύση του Θουκιδύδη «το σώφρον, του ανάνδρου πρόσχημα» και δείχνουν άλλο δρόμο. Τον δύσκολο. Που περνά μέσα από το συρματόπλεγμα και πάνω από τους ιστούς με την ημισέληνο. Αυτό που αρμόζει στους αγωνιστές. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ. Παρακατω παραθετω μια συνεντευξη που παραχωρησε στην εφημεριδα AKTUEL ο αποκαλουμενος υπουργος γεωργιας του ψευδοκρατους Κεναν Ακιν,σχετικα με τα γεγονοτα της δολοφονιας του Σολωμου Σολωμου,με τιτλο:ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΒΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ-ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ-ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΩ.... Συνέντευξη του δολοφόνου του Σολωμού Σολωμού

Ελληνα μάγκα σερνικέ, όλου του κόσμου πανικέ
μόνο μια σφαίρα θα σε κάνει να λυγίσεις, και με το αίμα σου το χώμα θα ποτίσεις.

"Γιατί κάνετε το σκότωμα ενός σκύλου να ακούγεται τόσο σημαντικό;"
Η εβδομαδιαία εφημερίδα AKTUEL (31/10/96-6/11/96) δημοσίευσε το κείμενο μιας αποκλειστικής συνέντευξης με τον Κενάν Ακίν, τον αποκαλούμενο υπουργό γεωργίας και φυσικών πόρων του τουρκικού ψευδοκράτους, υπό τον τίτλο «Μακάρι να ήμουν εκεί όταν συνέβη το γεγονός. Θα μπορούσα να σκοτώσω»
Ερ. Είσασταν εκεί τη μέρα του γεγονότος;
Ακίν: Το πρωί ήμουν εκεί αλλά γύρω στις 9:30 έφυγα.
Ερ. Επιστρέψατε μετά το γεγονός;
Ακίν. Όχι.
Ερ. Είδατε τη φωτογραφία σας δημοσιευμένη στον Ελληνοκυπριακό τύπο;
Ακίν. Μπορεί. Δεν ήμουν εκεί όταν συνέβη το γεγονός. Αλλά λυπήθηκα που δεν ήμουν. Μακάρι να ήμουν.
Θα μπορούσα να τραβήξω τη σκανδάλη. Μακάρι να ήμουν εκεί, σίγουρα θα πυροβολούσα.
Ερ. Δε νομίζετε ότι επρόκειτο για ένα θέμα που έπρεπε να χειριστούν οι δυνάμεις ασφαλείας;
Πέρα από αυτό, έχει αναφερθεί ότι στην εκλογική σας περιφέρεια λεγατε ότι σκοτώσατε και ότι αναλάβατε την ευθύνη.
Ακίν. Όχι... Όταν συνέβη το γεγονός έκανα πικ νικ στη παραλία με τη γυναίκα και το παιδί μου.
Ερ. Έχετε όπλο;
Ακίν. Ναι αλλά δεν οπλοφορώ.
Ερ. Μετά από όσα λέγονται εναντίον σας, έχει ξεκινήσει καμία έρευνα από το κόμμα, τη κυβέρνηση ή τη δικαιοσύνη;
Ακίν. Ο αξιότιμος πρόεδρος με ρώτησε σε μία συναντησή μας. Του είπα ότι ήμουν στη παραλία κάνοντας πικ νικ με τη γυναίκα και το παιδί μου. Δεν υπήρξε έρευνα από το κόμμα. Μόνο ο γενικός γραμματέας έθεσε μία ερώτηση στη γενική συνέλευση του κόμματος. Πρέπει να πείστηκε με ότι είπα για να μη θεωρήσει απαραίτητο να διεξάγει κανονική έρευνα.
Ερ. Δε θα θέλατε να ξεκαθαρίσετε το όνομα σας από αυτές τις καταγγελίες με τη διεξαγωγή μιας επίσημης έρευνας;
Ακίν. Αυτά είναι Ελληνοκυπριακά ψέματα. Η άλλη πλευρά μορφώνει τα παιδιά της με εχθρότητα εναντίον της Τουρκίας. Ποτέ δε τα γράφετε αυτά.
Γιατί κάνετε το σκότωμα ενός σκύλου να ακούγεται τόσο σημαντικό;
Ωρα να δουμε και να θυμηθουμε τα εγκληματα των σκυλιων στις 11 και στις 14 Αυγουστου: ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ 1: ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ-ΤΑΣΟΣ ΙΣΑΑΚ: Λιγο καιρο μετα την δολοφονια ο τραγουδιστης Νοτης Σφακιανακης,συγκλονισμενος κι αυτος απο τα γεγονοτα,γραφει ενα τραγουδι για τον Σολωμο και ταυτοχρονα δινει μια υποσχεση:Να φτιαξει ενα μνημειο για τον Σολωμο.Σημερα 11μησι χρονια μετα και ενω το μνημειο εχει τελειωσει εδω και χρονια,δεν εχει τοποθετηθει ακομη.Οχι γιατι δεν θελει ο Νοτης Σφακιανακης,αλλα γιατι η Κυπριακη Κυβερνηση και οι λοιποι αρμοδιοι καθηστερουν να δωσουν αδεια για την τοποθετηση του μνημειου.ο πατερας του Σολωμου σε επαφες που ειχε με ατομα απο την κυβερνηση και οχι μονο,επαιρνε απαντησεις του τυπου:Θα το δουμε,Θα το κοιταξουμε.Κοινως θα..Ο ιδιος ο πατερας του Σολωμου λεει οτι τα θα ειναι απλα προφασεις για να μην εκνευριστουν οι"γειτονες",για μην ενοχληθουν οι"γειτονες" κλπ.Και ρωταω εγω:Γιατι να μην ενοχληθουν?Ετσι κι αλλιως"ενοχλημενοι" ειναι,στον εγκεφαλο!Θα νευριασουν και θα θελουν πολεμο?Θα τον εχουν!Δε μασαμε ρε!! ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΛΟΣ-ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ!!!ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΣΗΜΑΙΑ ΣΑΣ!!!Γ..Ω ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΣΑΣ!!ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ!!!!!Και τωρα ενα μυνημα προς την Κυπριακη Κυβερνηση:ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΛΩΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΔΕΡΥΝΕΙΑ.ΑΣ ΘΥΜΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΣ ΓΑΒΓΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ.Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!8-6-2008 ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ,ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΡΥΝΕΙΑ!ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛ 99421565 ΚΑΙ 99874891.Αυτοματος Κυπρου:00 357.ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΙΖΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ.ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ!!!Α Ε Ρ Α Α Α Α!!!!!

22 comments:

KitsosMitsos said...

Την καλησπέρα μου.
Καλό είναι να θυμόμαστε χωρίς απαραίτητα να ηρωοποιούμε.
Καλά κάνεις και τα θυμίζεις πάντως, γιατί γενικά είμαστε λίγο ξεχασιάρηδες.

Haris said...

"ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΛΟΣ-ΜΟΝΟ ΝΕΚΡΟΣ!!!ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΣΗΜΑΙΑ ΣΑΣ!!!Γ..Ω ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΣΑΣ!!ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ!!!!!"

Όντας Κύπριος εγώ, αλλά όχι φασίστας, σε ονομάζω εχθρό της Κύπρου, της Τουρκίας, της Ελλάδας και όλων των ανθρώπων. Το μίσος σου προς τους γείτονες, είναι χειρότερο απ' όλες τις κατοχές.

Ότι προσπάθησες να κάνεις με αυτό το ποστ, το κατέστρεψες με τα συνθήματα που αντίγραψα εδώ.

kwstask said...

Xαρη ξεχνας τι εκαναν εκεινοι καποτε στην Κυπρο?Ξεχνας τη Σμυρνη?Ξεχνας τι εκαναν στη Μικρα Ασια?Αυτοι πρωτοι και καλυτεροι μας μισουν Χαρη μου.Ξεχνας τις προσφατες(σχετικα) δολοφονιες των Τασου Ισαακ και Σολωμου Σολωμου?Και ενα αλλο:Το 1922 δεν εσφαξα εγω χιλιαδες Ελληνες και ουτε ποζαρα εγω διπλα σε κομμενα κεφαλια,τα οποια ειτε τα ειχαν βαλει σε ανοιχτες βαλιτσες σαν σουβενιρ,ειτε τα ειχανε παλουκωσει. Για αυτα που λεω χαρη υπαρχουν σχετικα βιντεο στο γιουτουμπ.Αν διαβασες τη συνεντευξη του Κεναν Ακιν θα ειδες αν μας μισουν η οχι.Χαρακτηρηστικα μεταφερω την δηλωση του:"Λυπηθηκα που δεν ημουν παρων στο συμβαν.Θα μπορουσα να ειχα τραβηξει την σκανδαλη.Σιγουρα θα ειχα πυροβολησει!Λοιπον Χαρη ποιος μισει ποιον?Πριν απαντησεις δες και τα βιντεο με τα εγκληματα τους στο γιουτουμπ και μετα πεσμου.Οσο για το εχθρος της Τουρκιας,δεχομαι αυτον τον τιτλο πολυ ευχαριστως!Και αυτοι ειναι δικοι μου-μας εχθροι!

Κορκόδειλας said...

θα ελεγα να μην αρχισουμε τις κατηγόριες. ΚΑΚΟΣς ο φασισμός, ΚΑΚΟΣ και ο φιλοαναρχοσταρχιδισμός της ανυπωτης και ανυπαρκτης ψευτοδημοκρατιας που ζουμε.

@ χαρης
φιλε το μονο που λεω ειναι πηγαινε και πεστα αυτα στις οικογενειες των 2 παιδιών. τιποτα αλλο.

υπάρχει κανας ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ? ή πεθαναν και αυτοι στις ταμπελες του φασισμου?

Haris said...

Κώστα, εγώ σου λέω αυτό ο κάθε έξυπνος θεωρεί ως δεδομένο: εσύ με το μίσος σου και ο Τούρκος που μας μισεί, ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ. Ακριβώς το ίδιο. Αν δεν το καταλαβαίνεις, συνέχισε να ζεις στο μίσος σου. Όσο κακό κάνεις εσύ, άλλο τόσο κάνει και εκείνος. Είσαι και χριστιανός γ...ω την άγνοιά σου.

Κροκόδειλε, μπορεί και να είμαι συγγενής του ενός...

Haris said...

Και 'συ ρε κροκόδειλε, που είσαι γνήσιος πατριώτης και άλλες λασπολογίες, τι έκανες για την χώρα σου; Να σου πω εγώ; Τίποτα.

Κορκόδειλας said...

καταρχας φιλε χαρη, δεν καταλαβαινω γιατι επιτιθεσαι. οπως πολυ καθαρα ανεφερα στο πιο πανω ειμαι κατα του φασισμου και κατα τις αναρχιας. ουτε για σενα ειπα τιποτα κακο ουτε επιτεθηκα. απο κει και περα μου λες οτι εισαι και συγγενης του παιδιού και μπραβο σου και μακαρι να εισαι και εσυ τοσο πατριωτης οσο ήταν ο παλικαρας μας, ή ήταν φασιστας? και τι ενοεις με τις λασπολογίες? δε σε καταλαβαινω, αν θες καντο λιγο πιο λιανα το θεμα. και το στυλακι του τι εκανα εγω για τη χωρα μου και που εισαι γνησιος πατριώτης και κουραφεξαλα ασε ρε φίλε τωρα, ο καθε καημένος προσπαθει να αποδειξει τι είναι και τι δεν ειναι σ'αυτη τη χωρα.

και αν θες να δεις αν ειμαι πατριωτης ή φασιστας ελα να με δεις απο κοντα να σου λυθει η απορια. γιατι μεσα απο εδω δε βλεπω να βγαζουμε ακρη.

και επειδη εθιξες και θεμα θρησκειας εγω σου λεω οτι ειμαι μεσα στη θρησκεια, πολυ θα το ηθελα να ακολουθω κατα γραμμα το δρομο του Θεου αλλα δεν ειμαι και τόσο αξιος παρόλα αυτα ειμαι στην εκκλησια και συνεχεια. αυτο τι σημαινει? οτι δε μπορω να μιλησω? να υπερασπιστω? την πατριδα μου, την οικογενεια μου, την ελευθερια μου? οχι ρε φιλε δεν ειναι ετσι τα πραγματα. εγω δεν ειπα να παω να φαω τορκο ή οποιονδηποτε αλλο ανθρωπο, αλλα πραγματικά τη δυναμη που οριζει ο Θεος μας να γυρνας και το αλλο μαγουλο ειμαι αδυναμος να την εκτελεσω πολλες φορες αν και προσπαθω. γιατι τωρα ειναι μαγουλο, μετα θα ειναι και εμενα καποιος συγγενης μου ή καποιος αλλος φίλος. η βια δεν ειναι η λυση οπως πολυ σωστα υποστηριζεις και εσυ αλλα και εγω μαζι. ΟΜΩΣ όλα εχουν τα ορια τους.

χαρη, τσαμπα επιθεση για λάθος λόγο έκανες και μαλλον δεν καταλαβες τι ειπα. τελος παντων...καλησπερα

Haris said...

Κροκόδειλε, εγώ αυτό που είπα σε σένα είναι ότι: 1)απάντησα σε αυτό που μου είπες: "φιλε το μονο που λεω ειναι πηγαινε και πεστα αυτα στις οικογενειες των 2 παιδιών. τιποτα αλλο."
Σου είπα δηλαδή ότι εγώ είμαι πολύ πιο κοντά απ' όσο νομίζεις για να μου μιλάς έτσι.

και 2)απάντησα στο "υπάρχει κανας ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ? ή πεθαναν και αυτοι στις ταμπελες του φασισμου?" ότι εσύ υποννοόντας ότι εγώ δεν είμαι πατριώτης ενώ εσύ είσαι, σε ρώτησα πως έκανες πράξη αυτόν τον πατριωτισμό. Απλή λογική.

(Όλα αυτά που αναφέρεις για την θρησκεία σου δεν με ενδιαφέρουν. Για τον Κώστα τα έγραψα. Αλλά αν θέλεις τα συζητάμε και εκείνα.)

Επίθεση δεν έκανα. Είπα την άποψη μου. Εφόσων μου μίλησες, σου απάντησα. Αν δεν θες να σου απαντώ να μην μου μιλάς.

ioannis said...

otan milame gia eleftheria.... as aspastoume aftous pou riksane to aimatoys gia tin dikia mas eleftheria...

kai egw exasa dika mou prosopa stin kipro apo tourkiki sfera.
afto den epite pos me tis sferes tha feroume eirini metaksi mas..
diavazontas ta sxolia mou thimisate to korani ton tourkwn..pou leei..
giati einai diskolos laos tous valame exthra metaksi tous..

kai episei ena komati apo ton ethniko mas omno pou grafi os profitis o dionisios solomos..

''kai an misiounte anametaksi tous... den tous prepei eleftheria.''

ena proskinima tou solomou tis kiprou..kai ena silogismo..
arage tin oikagenia tou pios tora tin voitha.

kwsta mas me girises pali se ekines tis stigmes pou mas sintaraksane olous...

to mono pou exw na pw.. kali lefteria stin kipro mas.. kai stin ellada mas.:(((

kwstask said...

Χαρη/Κορκοδειλα δεν ειμαι φασιστας. Αγανακτισμενος ειμαι!Σε λιγο θα αναρτησω εναν χαρτη που εχουν φτιαξει οι Τουρκοι με τον οποιο δειχνουν τη μιση Ελλαδα αλλα και την υπολοιπη Κυπρο Τουρκικες!Δειτε τι ακριβως δειχνει και πειτε μου:Να τους πω και ευχαριστω??Ο πατερας μου ειναι Ποντιος απο την Τραπεζουντα και ηρθε στην Ελλαδα με τα 2 απο τα 3 αδελφια του και τους γονεις του σε ηλικια 3 ετων το 1958.Η αδελφη του Ολυμπια δεν τα καταφερε και αφησε την τελευταια της πνοη κατα την διαδρομη....Οπως βλεπετε εχω χασει και εγω συγγενη απο αυτους,ενω εχω και δυο αγνοουμενους.Τα 2 αδελφια του παππου μου ακομα και σημερα αγνοουνται.Χαθηκαν στην αναμπουμπουλα το 58...../Ιωαννη οπως παντα εχεις δικιο...

ioannis said...

perimeno ton xarti aderfe..ton xriazome kai egw... afta prepei na mathenonte...

kwstask said...

Ο χαρτης αναρτηθηκε Ιωαννη.Στη διαθεση σου.

bagie said...

kwstask ειλικρινα με εκανες και εκλαψα παρα πολυ,και ειλικρινα κοιτουσα το βιντεο και ειχα ανατριχιασει.Ποσο μισος υπαρχει σε αυτον τον κοσμο?ενας ανθρωπος χαθηκε αδικα για το καλο της πατριδας,αλλα τον εφαγαν τα μεγαλα ψαρια.Υπαρχει θεος και βλεπει καποια μερα θα το ξεπληρωσουν για αυτο που του εκαναν.

Anonymous said...

Geia sas. Thumamai auta ta gegonota, otan eimoun 6 xronwn ginane k thumamai ton patera m na leei fovismenos oti xekina polemos.... Twra p eimai stratiwtis k diavazw auta ta pramata, akougontas tragoudia p miloun gia tin kupro (marios tokas, giorgos dalaras ktlp) k exontas upopsi m tin adiaforia ton kupriwn gia tin entaxi tous stin Ethniki Froura pou einai to ligotero p mporoun na prosferoun, me apotelesma tin apodunamwsi tis se ena aproxwrito simeio apenanti stous isxurous tourkous exw na pw duo pramata kathws trexoun dakrua sugkinisis.. Mia endexomeni surraxi me tous Tourkoys "dustuxws" einai konta... Mia Elpida mesa m leei oti OTAN POLEMAME TOUS TOURKOUS THA POLEMAEI MAZI MAS ME ENA SPATHI K O THEOS.... K OLOI MAZI THA EXOUME ENA SUNTHIMA: ELEUTHERIA I THANATOS

Anonymous said...

Dinw to Email / MSN mou gia opoio dipote thelei na sizitisoume otidipote gia auto to thema kai genikotera.....

charis-west@hotmail.com

Estella said...

Την καλησπέρα μου,
με όλο το σεβασμό σας βλέπω και τρώγεστε σχεδόν καθ'όλη τη διάρκεια του διαλόγου!
Εγώ έχω να σας πω το εξής απλό:
Είτε είστε φασίστες είτε πατριώτες απλά πρέπει να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών των παιδιών και των προγόνων μας που θυσιάστηκαν για να μπορούμε εμείς τώρα να μιλάμε!!
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ!!
Δόξα και Τίμη στους πέσοντες.

Anonymous said...

Ο ροκκος εγραψε την μουσικη στο τραγουδι και το τραγουδησε σε στιχους νικου γριτση

Anonymous said...

Ε-λε-υθε-ρι-α-η-θα-να-τος, Ελευθερια στα ματωμενα χωματα της Κυπρου.

Anonymous said...

ox re xari se parakalo metra ta logia s... ok mas ebgales fasistes k katestramenus.. ego leo oti dn kses pu anikis... dn ise ellinas... apo tomaria san esena 9a katastrafi i ellada... i ellada pu idi katastrefete... dn prepi na lipase ton kosta prepi na lipase ton eafto su p dn kses pu anikis... bikes edo mesa na sxoliasis k na kanis ton iperano i 9es na diksis tin anoterotita s... lipon otan i metanastes ta aderfia s se lintsarun esena... tin ikogenia s... ton siggeni s krata afti tin ili9ia psixremia s k to m@l@kismeno afto stilaki... pane kane ton iperano sta aderfia s... k dn 9elo to idio karagkiziliki oti itan siggenis su ktlp... an ontos itan 9a eprepe na ntrepese k esi k oli i giro s akoma k afti i e9niki iroes apo eki pano 9a eprepe na ntreponte... ala ti na leme tora... exo tin entiposi pos milao se ena miksiariko p akoma dn bgike apo to abgo tu k o nus tu ine pos 9a ftiaksi molotov an ema9es ti ine afto akoma... ime siguros pos tora p diabazis to sxolio i mama fonazi mesa na pas na paris to diskaki me to bitam k ti merenta... pane fae lipon k apasxolise to mialo s k ta daxtila s me kati pronoitiko gia tin noimosini tu egkefalu pu kubalas... an prosbli9ikes exo arketo xoro akoma na grapso... ala ti na prosbli9is ka9os diapistonis tin pragmatikotita pu zis... pragmatika k pu asxolume to 9eoro askopo gt oli tu idus s ine kolimena miala p exun skalosi se mia ili9ia nootropia... se liga xronakia akoma omos p 9a dis ti pezete ston ekso kosmo 9a ginis san olus aftus p kapote katakrines... ala pote patriotis! 9a ginis ipoxirio k 9a kremese apo ton ka9e paragonta p exi ena aksioma... k an to na leo TURKOS KALOS MONO NEKROS ine fasistiko k apokalis etsi k mena fasisti ne palikari m ime fasistis gia ta legomena s... ala esi ise to lamogio... o rufianos pu kanis pote dn agapise... ute i men ute i de... k pote kanis rufianos dn tin ebgale ka9ari... ntropi! ntropi!

ολγα said...

αυτό που θέλω να πω είναι ότι κυπροτουρκικά σύνορα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. δεν έχει σύνορα η Κύπρος. Ή καλύτερα έχει και αυτά είναι στην Κερύνεια. καλό είναι η εισαγωγή του κειμένου να διορθωθεί. για να είναι σωστή, και ας αντικατασταθεί η λέξη αυτή με κάποια που να είναι διεθνώς αναγνωρισμένη και σωστή. κοντά στην κατεχόμενη περιοχή, στις τουρκοκρατούμενες περιοχές, στη νεκρή ζώνη και άλλες τόσες λέξεις. αλλά ΟΧΙ κυπροτουρκικά σύνορα.

Anonymous said...

Ξέρουμε που μένει και που ακριβώς ζει ο Κενάν ακιν σύντομα θα τα πούμε απο κοντά και η Κάριολα που σκότωσε τον Τάσο ισαακ Έρχαν που ζούσε στο κιρκισταν ξέρουμε που ειναι σύντομα θα εκδικηθουμε για τον σολομό και τον ισαακ

Anonymous said...

Ελληνες οι Τούρκοι αυτή την στιγμή που μιλάμε εκπαιδεύουν στα σκοπια κατασκόπους για δολιοφθορές στην Ελλάδα η ΜΙΤ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ πληροφοριών της Τουρκίας ειναι στα βιτολα και σκοπια στρατιωτικοί Τούρκοι εκπαιδεύουν την αντί κατασκοπεία των σκοπιων τι κάνει το υπουργείο άμυνας τα τελωνεία της νίκης και των Ευζώνων πόλοι Τούρκοι στα βιτολα σκοπια ΟΧΡΙΔΑ πριλε εμείς τους βλέπουμε η ΕΥΠ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ;