Tuesday, December 4, 2007

SOS!METAΛΛΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ! ! !


Α'ΜΕΡΟΣ-MAC DONALTS-KFC:Κατα ποσο αυτα που φτανουν στα πιατα μας ειναι υγιεινα και κυριως κατα ποσο ειναι κρεας Βοδινου (Οπως υποστιριζουν τα Mac Donalts) και κοτοπουλο (Οπως υποστιριζουν τα Kfc )? Oι απαντησεις ειναι παρακατω και σοκαρουν....: Αν νομίζεις ότι αυτό που τρως στα McDonald's είναι «κιμάς σόγια» ή κρέας
αλόγου, αφού διαβάσεις αυτά που ακολουθούν, θα ευχόσουν να είχες φάει τον
υγιεινό «κιμά σόγιας» και το μη τοξικό κρέας αλόγου.

Σύμφωνα με πηγές εξουσιοδοτημένες από το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, προέκυψε πρόσφατα, ότι
το κρέας που χρησιμοποιούν τα McDonald's για τα Χάμπουργκερ, προέρχεται από
τεράστια «ζώα», χωρίς πόδια και κέρατα , τα οποία τρέφονται μέσω
συνδεδεμένων σωλήνων στα στομάχια τους και που στην πραγματικότητα δεν έχουν κόκαλα, αλλά μικρούς χόνδρους που δεν αναπτύσσονται ποτέ. Όποιοι τα έχουν δει, διαβεβαιώνουν ότι είναι πολύ αντιπαθή πράγματα, διότι πέρα από το ότι
παραμένουν ακίνητα για όλη τους τη «ζωή», δεν έχουν μάτια, ούτε ουρά και
σχεδόν δεν έχουν τρίχωμα (!), στην πραγματικότητα τα κεφάλια τους έχουν το
μέγεθος της μπάλας του τένις και το μόνο που διαφαίνεται είναι αυτό που τους
έχει μείνει για «στόμα». Η γενετική παραποίηση την οποία έχουν υποστεί, τα
έχει μετατρέψει σε άψυχα αντικείμενα με τρομακτική ζελατινώδη εμφάνιση.

Όταν η κυβέρνηση προσπάθησε να τους αναγκάσει να αποσύρουν τις
ανακοινώσεις τους που λένε ότι τα χάμπουργκερ τους έχουν βάση βοδινό κρέας,
δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι στα λατινικά «βάση βοοειδών» σημαίνει ΠΡΑΓΜΑ,
και ότι παράγουν κρέας ΠΡΑΓΜΑ, οπότε ναι, μπορούν να λένε ότι το κρέας που
χρησιμοποιούν έχει ΒΑΣΗ ΒΟΟΕΙΔΩΝ. Παρόλο που το επιχείρημά τους δεν στέκει
και είναι αρκετά δόλιο, η Οικονομική δύναμη είπε ότι το προσυπογράφει, αφού
δωροδοκήθηκαν πολλοί άνθρωποι, σε διαφορετικές θέσεις, σε πολύ υψηλά
κυβερνητικά κλιμάκια. Για αυτό το λόγο, η McDonalds έχει την πολυτέλεια να
ανακοινώνει ότι αυτό που βάζουν στα χάμπουργκερ είναι 100% κρέας που έχει
ΒΑΣΗ ΒΟΟΕΙΔΗ, δηλαδή κρέας «ΠΡΑΓΜΑ», εκείνων των πραγμάτων που ξέρουν ότι αφήνουν να μεγαλώνουν σε ψευδό-στάβλους και με Διαδικασίες αμφιβόλου ηθικής.
Αλλά ΠΟΤΕ δε θα δείτε να υπάρχει καμία επεξήγηση ή ανακοίνωση όπου τα
McDonald's να λένε ότι το κρέας που χρησιμοποιούν είναι «Βοοειδών», που
είναι η κατάλληλη ονομασία για τον γενικό καθορισμό των ταύρων και των
αγελάδων.

Το χειρότερο από όλα αυτά, δεν είναι ότι τα McDonalds χρησιμοποιούν τη
γενετική παραποίηση για να διατηρήσουν μεγαλύτερη την παραγωγή, αλλά ότι
αυτό το κρέας, έχει έμμεσες επιπτώσεις στην υγεία. Οι ουσίες και οι τοξίνες
που αναπτύσσουν τα «ΠΡΑΓΜΑΤΑ» που εκτρέφουν τα McDonald's, προκαλούν με το
πέρασμα του χρόνου μη αναστρέψιμες ζημιές στην υγεία.

Αν νομίζατε ότι αυτό το κάνουν μόνο τα McDonalds, πρέπει να ξέρετε ότι τα
χάμπουργκερ των McNuggets και των McPollo, γίνονται από τα περισσεύματα της
παραγωγής των KFC (παρακάτω θα διαβάσετε το σημείωμα σχετικά με τα KFC, και
θα μάθετε την ποιότητα «φαγητού» που μας πουλάνε).

Τα πρώτα αποτελέσματα λοιπόν, φαίνονται την επομένη που έχετε φάει
χάμπουργκερ των McDonald's. Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, υφίστανται δυσπεψία και
κολίτιδα. Αρχικά φαινόταν ότι αυτά τα συμπτώματα δεν ήταν ύποπτα αλλά με το
πέρασμα του χρόνου, η ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των έμμεσων επιπτώσεων είναι ευδιάκριτη. Είναι ένα φαινόμενο παρεμφερές με αυτό του AIDS, εφόσον επωάζεται και παραμένει κρυμμένο για πολλά χρόνια, μέχρι τη στιγμή που λίγο λίγο φανερώνει τις κακοήθεις επιπτώσεις του.
Παρόλο που δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, σε μέρη όπως τον Καναδά, την Αυστραλία και φυσικά τις ΗΠΑ, έχει γνωστοποιηθεί από επιστήμονες ειδικευμένους στο αντικείμενο, ότι η νόσος του Αλτσχαϊμερ σχετίζεται με την κατανάλωση χάμπουργκερ των McDonald's, όπως και άλλες ασθένειες των οποίων η προέλευση δε σχετίζεται με άλλες αιτίες.

Όπως διαπιστώνετε, όλα αυτά είναι εξαιρετικά δυσάρεστα, και για αυτό το
λόγο, είναι πολύ σημαντικό όλοι να μάθουν, τι ποιότητα «φαγητού» μας
προσφέρουν σε αυτά τα μέρη. Δεν θα επιτρέψουμε να μας πουλάνε κάτι που δεν
είναι αυτό που λένε. Μόνο με την πίεση θα μπορέσουμε να προκαλέσουμε να
χρησιμοποιούν τα McDonald's αληθινό κρέας βοδινού και όχι κρέας «ΠΡΑΓΜΑ».

Και το KENTUCKY; Τα KFC έχουν εδώ και χρόνια ξεφύγει από την παράδοση.
Πολλοί είναι οι άνθρωποι που τρώνε στα KFC με θρησκευτική ευλάβεια. Δεν
ξέρουν όμως τι πραγματικά τρώνε. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης έρευνας για
τα KFC που έγινε στο πανεπιστήμιο του Νέου Χαμσαϊρ, ανακαλύφθηκαν ορισμένα
ενοχλητικά γεγονότα. Πρώτα από όλα παρατηρήθηκε ότι η εταιρεία άλλαξε το
όνομά της. Από Kentucky Fried Chicken (Τηγανιτά Κοτόπουλα Κεντάκι) έγινε
KFC. Μπορεί κάποιοι να πουν, Ε και;

Αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν λόγω του τρόπου παρασκευής «FRIED» (τηγανιτά).
Δεν είναι όμως αυτό. Ο λόγος που μετονομάστηκε σε KFC είναι γιατί δεν
μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «CHICKEN». Γιατί; Τα KFC δε χρησιμοποιούν
«αληθινά κοτόπουλα». Χρησιμοποιούν γενετικά παραποιημένους οργανισμούς.

Αυτά που αποκαλούν «κοτόπουλα» διατηρούνται ζωντανά μέσω διασωληνώσεων στο σώμα τους που διοχετεύουν αίμα και θρεπτικές ουσίες στη δομή τους. Δεν έχουν ράμφη, φτερά ούτε πόδια. Η δομή τους έχει περιοριστεί δραματικά ώστε να
περιέχει μόνο κρέας. Αυτό είναι πολύ καλό για τα KFC εφόσον δεν έχουν μεγάλο
κόστος παραγωγής. Δεν χρειάζεται να τα ξεπουπουλιάζουν, ή να αφαιρούν ράμφος ούτε πόδια.

Η κυβέρνηση τους υπέδειξε να αλλάξουν όλα τα μενού τους έτσι ώστε να μην αναφέρεται πουθενά η λέξη «κοτόπουλο». Αν προσέξετε θα το
παρατηρήσετε. Ακούστε και τις διαφημίσεις τους. Εγγυώμαι ότι δε θα δείτε ή
θα ακούσετε τη λέξη «κοτόπουλο». Είναι ένα θέμα αρκετά ενοχλητικό. Ελπίζω οι
άνθρωποι να αρχίσουν να το συνειδητοποιούν και να το μεταφέρουν και σε
άλλους.
Πηγη: http://www.blackstate.gr/metalagmena.htm Και παμε παρακατω...Σε αυτα που φτανουν στο πιατο μας,ακομη και στο σπιτι μας! Β'ΜΕΡΟΣ-ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΑ ΠΙΑΤΑ ΜΑΣ! Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα: Κίνδυνος ή όχι για την υγεία του ανθρώπου;

Γενετικά μεταλλαγμένος οργανισμός είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ο οποίος δημιουργήθηκε τεχνητά αλλοιώνοντας τη γενετική του ταυτότητα με την προσθήκη ή και με την αφαίρεση γονιδίων που προέρχονται από οργανισμούς που ανήκουν σε εντελώς διαφορετικά είδη.
Ποιος όμως ο σκοπός της απελευθέρωσης γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στο περιβάλλον μέσα από την καλλιέργεια τους. Είναι μια απλά εμπορική κίνηση ή μια λύση στην καταπολέμηση της πείνας και μια προσπάθεια για την προστασία των καλλιεργειών;
Ο άνθρωπος έχει επέμβει στον γενετικό κώδικα των προϊόντων αυτών με σκοπό τη μεγιστοποίηση της παραγωγής τους. Βέβαια αποβλέπει και στη μεγιστοποίηση της αντοχής τους σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και στην παραγωγή καλύτερων ποικιλιών φυτών. Λέγεται ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον υπερπληθυσμό στον πλανήτη μας. Παράλληλα όμως υπάρχουν και οι πιθανοί κίνδυνοι με κυριότερους: την πιθανότητα ανάπτυξης αλλεργιών, την αλλοίωση της φυσικής χλωρίδας με μη προβλέψιμες συνέπειες, την μείωση της βιοποικιλιότητας, την πιθανή επανεμφάνιση ξεχασμένων ασθενειών, αλλά και την συγκέντρωση της παραγωγής στα χέρια λίγων πολυεθνικών εις βάρος του αγροτικού λαού.
Πολλές απόψεις έχουν ακουστεί αλλά λίγα στοιχεία από κλινικά αποτελέσματα έχουν δημοσιευθεί και αυτά ασαφή. Οπότε κανείς δεν μπορεί να πει κατηγορηματικά και με απόλυτη βεβαιότητα ότι οι εφαρμογές της βιοτεχνολογίας αποτελούν βελτίωση ή απειλή για τη ποιότητα ζωής, γιατί πρόκειται για μια κατάσταση εν εξελίξει.
Η αναμφισβήτητη κοινωνική αντίδραση τουλάχιστον στην Ευρώπη, θα ήταν ενδεχομένως μικρότερη αν μπορούσε να τεκμηριωθεί ότι το πρόβλημα της ασθένειας των "τρελών αγελάδων" θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχε χρησιμοποιηθεί γενετική βιοτεχνολογία για την παραγωγή ζωοτροφών στη θέση της "κανιβαλικής" ανακύκλωσης.
Γεγονός είναι όμως ότι τα "επιτεύγματα" της γενετικής μηχανικής και της βιοτεχνολογίας εξελίσσονται ερήμην των καταναλωτών που βρίσκονται μπροστά σε ένα φαινόμενο με απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες συνέπειες, χωρίς να μπορεί να σχηματίσει αντικειμενική γνώμη.
Τα πρώτα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ το1983 και αυτά ήταν δενδρύλλια καπνού που ήταν ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Από τότε η επιστήμη της βιοτεχνολογίας έχει δημιουργήσει πολλά μεταλλαγμένα, όπως:
# Kαλαμπόκι και σόγια που θα χρησιμοποιούνται για την παραγωγή λαδιού με λιγότερα κορεσμένα λίπη.
# Πατάτες με χαμηλά λιπαρά και μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο που θα απορροφούν λιγότερο λάδι στο τηγάνισμα.
# Ρύζι με μεγάλη περιεκτικότητα σε λυσίνη.
# Φρούτα και λαχανικά με υψηλά επίπεδα βιταμινών C,E καθώς και B-καροτίνης (συστατικά που συμβάλουν προληπτικά στην καταπολέμηση χρόνιων ασθενειών).
# Φυτά ανθεκτικά στα καταστροφικά έντομα και ζιζάνια.
# Φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία.
# Γευστικότατες ντομάτες όλο τον χρόνο που έχουν φυσιολογική γεύση και άρωμα.
Στην Ελλάδα το πρώτο μεταλλαγμένο προϊόν που πήρε άδεια για πειραματική καλλιέργεια ήταν ντομάτα της εταιρείας Zeneca που είχε υποστεί τροποποίηση για επιβράδυνση της ωρίμανσης. Μετά ακολούθησε η άδεια για καλλιέργεια μεταλλαγμένου βαμβακιού της εταιρείας Monsanto που εμφανίζει εντομοκτόνο δράση και αντοχή σε ζιζανιοκτόνο της ίδιας εταιρείας. Μετά το βαμβάκι ήταν η σειρά του μεταλλαγμένου καλαμποκιού της εταιρείας Χελλασίντ για λογαριασμό της AgrEvo. Στη συνέχεια έχουμε τα μεταλλαγμένα ζαχαρότευτλα που έχουν υποστεί τροποποίηση ώστε να παρουσιάζεται αυξημένη αντοχή σε ζιζανιοκτόνα συγκεκριμένων εταιρειών.
Τα μεταλλαγμένα προϊόντα λοιπόν, αργά και σταθερά, "τρυπώνουν" στη διατροφή μας. Αγαπημένα μας προϊόντα όπως σοκολάτες, μπισκότα, σνακ, σάντουιτς, γλυκά, πίτες, παιδικές τροφές κλπ μπορεί να περιέχουν μεταλλαγμένη σόγια ή καλαμπόκι ως βασικά συστατικά ή πρόσθετα (π.χ. λεκιθίνη, γλυκόζη, αμυλοσιρόπια, ζελατίνη, φρουκτόζη κλπ).
Σύντομα λοιπόν θα δούμε στο τραπέζι μας:
Κρέας με ανθρώπινο γονίδιο. Το γενετικά τροποποιημένο πρόβατο με το όνομα "Tracy" περιέχει στο γενετικό του κώδικα το ανθρώπινο γονίδιο που παράγει την ουσία άλφα-1-Αντιθρεψίνη.Το γενετικά τροποποιημένο γουρούνι με ανθρώπινες αυξητικές ορμόνες, γίνεται γιγάντιο, το κρέας του περιέχει λιγότερο λίπος, πάσχει όμως από την εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Γάλα αγελάδας με ανθρώπινο γονίδιο. Μεταβιβάζοντας στον γενετικό κώδικα βοδιού το ανθρώπινο γονίδιο που παράγει την πρωτεΐνη "λακτοφερίνη" η οποία περιέχεται στο μητρικό γάλα, το γάλα των αγελάδων που γονιμοποιήθηκαν από το βόδι αυτό, περιέχουν στο γάλα τους αυτή την πρωτεΐνη.
Κοτόπουλο με γονίδια μοσχαριού. Είναι κοτόπουλο γενετικά τροποποιημένο ώστε να παράγει την αυξητική ορμόνη των μοσχαριών, να γίνεται μεγαλύτερο και να περιέχει λιγότερο λίπος.
Σπαράγγι με γονίδια αρουραίου Με τη χρήση γονιδίου αρουραίου το σπαράγγι γίνεται ανθεκτικό στα ζιζανιοκτόνα.
Ντομάτες με γονίδια ψαριού. Τροποποιημένες, οι ντομάτες γίνονται ανθεκτικές στο κρύο ώστε να μπορούν να καλλιεργηθούν και στις βόρειες χώρες.
Πατάτες με γονίδια σκορπιού. Οι πατάτες εμπλουτίζονται με τα γονίδια του σκορπιού που παράγουν το δηλητήριο του, ώστε να γίνονται πιο ανθεκτικά στα διάφορα έντομα. Το δηλητήριο θα βρίσκεται, φυσικά, και στις πατάτες.
Λάχανο με γονίδια βακτηρίων .Το λάχανο εμπλουτίζεται με τα γονίδια του δηλητηριώδους Bacillus Thuringensis που το προστατεύουν από τις κάμπιες.
Κάπου εδώ εύλογα γεννιέται το ερώτημα:Τελικά τι είναι ακίνδυνο και τι πρέπει να τρώμε; Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι δικαίωμα όλων να γνωρίζουν αν ένα τρόφιμο είναι ή όχι γενετικά τροποποιημένο. Ίσως η επιστροφή σε παραδοσιακότερες μορφές διατροφής, να βοηθούσε. Ένας βασικός κανόνας παραμένει η μικρότερη κατανάλωση κρέατος, η μεγαλύτερη ποικιλία στα τρόφιμα. Και αυτα ειναι μονο λιγα...Για να δουμε τωρα τους κινδυνους απο τα μεταλλαγμενα,αλλα και το τι-συνοπτικα-μπορουμε να κανουμε εμεις....: Η Μεταλλαγμένη απειλή

l Παρέμβαση Γενετικής Μηχανικής στο DNA

2 Γενετική ρύπανση-μεγαλύτερη ΄΄απειλή΄΄ για τη φύση

3 Πίεση για μαζική απελευθέρωση μεταλλαγμένων προϊόντων στη τροφική αλυσίδα.


Οι κίνδυνοι στο περιβάλλον

l Αλλοίωση βιοποικιλότητας

2 Αύξηση φυτοφαρμάκων/ ζιζανιοκτόνων

3 Αύξησης αντοχής ζιζανίων/εντόμων

4 Απελευθέρωση οργανισμών που παραγκωνίζουν φυσικά συγγενικά είδη

5 Απειλή για οικολογική ισορροπία και διατροφική ασφάλεια επόμενων γενεών



Κίνδυνοι για άνθρωπο & ζώα

l Εμφάνιση νέων αλλεργιών

2 Αύξηση ανθεκτικότητας τους σε αντιβιοτικά

3 Τοξική δράση

4 Κατανάλωση τεράστιων ποσοτήτων ζωοτροφών με δυσάρεστα αποτελέσματα στα ζώα που επηρεάζουν τον άνθρωπο.


Μεταλλαγμένα σε διάφορες χώρες

l ΕΛΛΑΔΑ:Δεν υπάρχουν εργαστήρια και μηχανισμοί για αναλύσεις και έλεγχους των τροφίμων που κυκλοφορούν στη χώρα μας

2 ΓΕΡΜΑΝΙΑ:Πειραματικές καλλιέργειες, στήριξη από κυβέρνηση.

3 ΙΤΑΛΙΑ:Έντονη αντίδραση καταναλωτών. Η κυβέρνηση είναι διστακτική-γίνονται πειραματικές καλλιέργειες


Τι μπορείτε να κάνετε εσείς

l Αποκτήστε τρόφιμα απαλλαγμένα από μεταλλαγμένα συστατικά

2 Αλληλογραφήστε με τους βουλευτές

3 Υποστηρίξτε τους μικροκαλλιεργητές και τους άλλους αγρότες

4 Μπείτε στο Δίκτυο Καταναλωτών ενάντιων των μεταλλαγμένων


Οι πιθανές λύσεις

l)Η λύση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας ακυρώνει την απειλή των μεταλλαγμένων. Ταυτόχρονα μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της γεωργίας, αλλά και να συμβάλει αποφασιστικά στην καταπολεμήσει της πείνας Πηγες:http:// www.naturaldiet.gr/metalagmena.htm και http://3lyk-polichn.thess.sch.gr/ergasies/metalagmena.htm

10 comments:

o wasilias tou dasous. said...

agapimene mas kwsta sigoura poloi tha sokaristoune....
ma kai na doume epitelous tin alithia sta matia....

mas ekanan piramatozwa edw stin ellada..
oi plirofories mou lene pos ellhnes is gnosein tous ipograpsane na dothoun oi adies aftes os piramatiko stadio na geinoun edw stin ellada..

akoma kai partides apo akatalili epeksergasmeni zaxari pou einai ipefthini gia tin iparksi ekatontadwn astheniwn dioxetefthike stin agora....se sokolatoviomixanies...

ekanes poli kali doulia kwstak...mexri na etimasw to neo sait....se afinw protw sta post aderfe...na eisai kalla.

opos sta ergastiria tous kremonte afta ta kreata...
etsei kai emeis oi anthropoi eimaste kremasmenoi stous pagkous tou emporiou.


:((((

sinexise kwsta mas.. se exoume anagki proxorame oloi o kathe enas to diko tou litharaki..
kai kserw pos mporoume toulaxiston na kanoume mia akri tou kosmou.. esto ligo kaliteri.....gia ta paidia mas re gamoto.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Χμμ... από εδώ το δικό σου ποστ, από την άλλη το δικό μου... απορώ πώς ζούμε μέχρι τώρα...

Κατά τα άλλα....ΟΛΑ ΚΑΛΑ, για ό,σο....

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

BUTTERFLY said...

Εγω παλι γιατι δε σοκαρομαι??? απορω μονο πως εχει καταντησει ο ανθρωπος να ην ξεχωριζει τιποτα. Ολα αυτα τα φασρφουνταδικα τυπου Mc Donalds, KFC, κτλ εχουν τοσο ελεεινη γευση στα φαγητα τους που ειλικρινα απορω πως καποιοι τα βρισκουν νοστιμα! Μπλιαχ! Οσο για τα μεταλλαγμενα συστατικα σ'αυτα που τρωμε, μην παμε μακρυα. Ειναι δεν ειναι μια 5 ετια απο τοτε που ξεσπασε το σκανδαλο για ΠΑΙΔΙΚΟ γιαουρτι που περιειχε γονιδιο ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΣ! Ειναι λεει καλο για το ανοσοποιητικο! Ξαναμπλιαχ!!!
Αλλα ετσι ειναι, μετα απο λιγο ξεχαστηκε και τωρα που εγινε ευρυτερο το θεμα σοκαριζομαστε και καλα...
Οποιος δεν εχει μνημη δεν εχει μελλον! Γι'αυτο κι εμεις που εχουμε ξεχασει πως ηταν η γευση των φυσικων πραγματων... καλα να παθουμε να τρωμε τις μουφες! και να μας αρεσουν κιολας!!!!

o wasilias tou dasous. said...

an to skeftis kai diaforetika....
den exei kai o kosmos epiloges dioti akoma kai to psomi pou trome einai apo alevri metalagmeno.
:((((

patsiouri said...

Τα KFC δεν έκλεισαν????

ioannis said...

parakolouthontas tin antidrasi tou kosmou epanw se afto to post..

paratirisa tin metalagmeni paidia pou mas dwsane agapimene mas kwsta...
telika afto pou katafere o xitler den to katafere kaneis allos ektos apo tous maswnistes dialextous tou dikou tous theou..
na vlepei o anthropos tin katastrofi tou anthropinou genous me apathia.


((((

ioannis said...
This comment has been removed by the author.
KitsosMitsos said...

Το θέμα είναι αρκετά ενδιαφέρον και το έχουμε βρει ήδη μπροστά μας. Μην ξεχνάμε τις τρελές αγελάδες, τις μεταλλαγμένες τροφές που βρίσκονται σε συστατικά προϊόντως της καθημερινής διατροφής μας. Οι συνέπειες ακόμη δεν μπορούν να προβλεφθούν. Καλά κάνεις και το θίγεις.

Από την άλλη όμως, το θέμα με τα KFC και τα McDonald's ανήκουν στους μύθους που κυκλοφορούν στο Ίντερνετ εδώ και μια δεκαετία περίπου. Ασφαλώς και δεν ισχύει κάτι τέτοιο - τα urban legends είναι αρκετά πιστευτά γιατί ακριβώς περιέχουν αληθοφανή στοιχεία.
Βέβαια κανείς δεν ισχυρίζεται ότι αυτά τα κρέατα είναι τα καλύτερα δυνατά. Ίσως και ενάντια σ'αυτό το μύθο τα KFC στην Ελλάδα προμηθεύονται πρώτη ύλη από Έλληνα παραγωγό αποκλειστικά.

Προσέχουμε για να έχουμε, λοιπόν. Η δύναμη είναι στα χέρια μας.

kwstask said...

Kιτσομιτσουμ το οτι ετσι λενε,δε σημαινει οτι το κανουν κι ολας.... Κι εγω μπορω να λεω οτι θελω,αλλα δε σημαινει οτι το κανω κι ολας....Σωστα?ΥΣΤ:Μη μασας το παραμυθι που πασαρουν αυτες οι εταιριες...Σαβουρα σερβιρουν ετσι κι αλλιως....

kwstask said...

Πατσιουρακι οχι δεν εχουν κλεισει τελειως.Εχουν απλως συρρηκνωθει λιγο. Το καταστημα στο Πασαλιμανι λειτουργει κανονικα....