Tuesday, January 27, 2009

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΤΗΣ POP ΤΟΥ 60,ΜΑΙΚ ΡΟΖΑΚΗΣ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ενας απο τους τελευταιους του ειδους του-της pop του 60-εφυγε απο τη ζωη.Ο λογος για τον ερμηνευτη των charms και αλλων συγκροτηματων,Μαικ Ροζακη..Το kinwniawramiden τιμωντας τη μνημη του αξιολογου ερμηνευτη της pop του 60 κανει ενα αφιερωμα εις μνημη του...Α'ΜΕΡΟΣ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Ο Μαικ Ροζάκης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια και η καριέρα του στη μουσική ξεκίνησε από την Ελβετία. Η άφιξή του στην Αθήνα, στη διάρκεια της δεκαετίας του 60, συνδυάστηκε με τη δημιουργία πολλών διάσημων συγκροτημάτων της ελληνικής ποπ - ροκ σκηνής.

Διετέλεσε τραγουδιστής, συνθέτης και μπασίστας σε μπάντες όπως οι «Τζούνιορς», οι «Τσαρμς», οι «Πλεϊμπόις. Στη διάρκεια της δεκαετίας του 70 ο Ροζάκης, που τότε είχε «αλλάξει» το όνομα Μιχάλης στο περισσότερο σοφιστικέ Μάικ, ακολούθησε σόλο καριέρα κυκλοφορώντας πολλούς δίσκους 45 στροφών, αλλά και δύο άλμπουμ τα: «Μάικ Ροζάκης και οι Πλεϊμπόις» (το 1971) και «Μ. Ροζάκης» (το 1975). Ο Ροζάκης σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο. Εντός του κατάφερε να χτίσει τη φήμη του ταλαντούχου ενορχηστρωτή. Επί μία τετραετία διετέλεσε διευθυντής μουσικών προγραμμάτων της ΕΡΤ και διευθυντής της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής. Διετέλεσε και καθηγητής Θεωρητικών του Εθνικού Ωδείου.

Το 1995 ανέλαβε το τμήμα προετοιμασίας μουσικών σπουδών ΑΕΙ και από το 1996 την τάξη ενορχήστρωσης για τη θεατρική και την κινηματογραφική μουσική. Ο Μάικ Ροζάκης έφυγε σε ηλικία μόλις 62 ετών. Β'ΜΕΡΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ: ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ-ΜΑΙΚ ΡΟΖΑΚΗΣ AND PLAYBOYS: ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΘΑ'ΡΘΕΙΣ-ΜΑΙΚ ΡΟΖΑΚΗΣ AND PLAYBOYS: Ο ΔΙΩΓΜΟΣ-ΜΑΙΚ ΡΟΖΑΚΗΣ AND THE CHARMS(1976-ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ CHARMS): ΑΙΟ-ΑΙΟ-ΜΑΙΚ ΡΟΖΑΚΗΣ AND THE PLAYBOYS: Ο Mαικ Ροζακης Κηδευτηκε σημερα το πρωι.Σαν επιλογο:Καλο ταξιδι Μαικ.Τωρα πια θα εισαι κοντα σε εκεινη για την οποια τραγουδας στο τραγουδι"Διωγμος"... ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Το τραγουδι διωγμος αναφερετε σε αληθινη ιστορια.Ο τραγουδιστης των Charms,ο Μαικ Ροζακης ειχε χασει λιγο καιρο πριν την κοπελα του και εγραψε αυτο το τραγουδι,που απο κοινου συμφωνησαν τα μελη του συκροτηματος να ειναι και το τελευταιο τους.Μετα την ηχογραφηση του τραγουδιου,το συγκροτημα διαλυθηκε και ο Μαικ δεν ξανατραγουδησε....Τωρα σιγουρα θα τραγουδαει για την καλη του,μιας και ειναι και παλι μαζι....

1 comment:

dyosmaraki said...

Να είσαι καλά που έκανες αφιέρωμα για ένα παλιό αλλά πολύ αξιόλογο καλλιτέχνη.
Καλό βράδυ εύχομαι