Sunday, March 8, 2009

Ο ΜΑΚΗΣ....Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΑΚΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ.

Αυτος ειναι ο Μακης.Αυτη η φατσουλα παραλιγο θα γινοταν το γευμα ενος αλλοδαπου λαθρομεταναστη!Τοπος:Μεταξουργειο-Λεωφορος Καβαλας,υψος Σαρακακη.Ποτε:Τεταρτη 4/3/2009,ωρα 16:15.Πριν πω τι και πως,να κανω μια μικρη παρενθεση.Εγω ανηκω σε μια ομαδα εθελοντων,η οποια εχει ενα γκρουπ στο facebook.Την Ενωση Ενεργων Φιλοζωων: http://www.facebook.com/group.php?gid=30287077142)Σε αυτο το γκρουπ ανηκει και μια κοπελα,η οποια την Τεταρτη 4/3/2009 πηγαινοντας για την Γεωπονικη,ειδε στον δρομο εναν αλλοδαπο(ο οποιος αρχικως ειχε αναφερθει ως Πακιστανος) ο οποιος ειχε δεμενο με ενα καλωδιο εναν σκυλακο(Μακης)και τον εσερνε.Ο Μακης δε,τον γαβγιζε και τον δαγκωνε. Η κοπελα τον ρωτησε:Που τον πας τον σκυλο?Και εκεινος της ειπε:Φαι,φαι! Αμεσως τον αρπαζει να μη φυγει και ειδοποιει καποια κοπελα απο την Ενωση Ενεργων Φιλοζωων.Λιγα λεπτα αργοτερα με παιρνει τηλεφωνο και μου λεει για το θεμα μια κοπελα απο το γκρουπ.Φευγω αμεσως(17:00) για το σημειο με προθεση να πλακωσω στο ξυλο τον αλλοδαπο.17:30,ειμαι κοντα στο σημειο.Σε 20 λεπτακια(17:50)εχω φτασει εξω απο τον Σαρακακη με μεγαλη ορεξη να δειρω,αλλα στο μεταξυ ειχε φτασει πριν απο εμενα η αστυνομια-ως συνηθως με τεραστια καθυστερηση(ειδοποιηθηκε στις 16:15-αμεσως δηλαδη,με το που εγινε το περιστατικο και ηρθε στις 17:45.Σχεδον δυο ωρες μετα!)-οποτε δυστηχως δεν μπορεσα να δειρω τον αλλοδαπο,ο οποιος τελικα ηταν Ρουμανος. Στις 18:05 φευγει με περιπολικο για το Α.Τ Κολωνου.Εκει μετεβησαν και τα υπολοιπα παιδια. Εγω παρεμεινα στον Σαρακακη περιμενοντας μια κοπελα απο την Ενωση να παραλαβει τον Μακη.Απο τηλεφωνικη επικοινωνια μου εμαθα οτι δεν εχει χαρτια και θα απελαθει,ομως επειδη η Ρουμανια ειναι στην Ε.Ε δεν γινετε να απελαθει και ως εκ τουτου υπαρχει η σκεψη να ασκησουμε μυνηση εναντιον του Ρουμανου.Ο Μακης εχει μεταφερθει σε πανσιον στην Κερατεα προσωρινα και βλεπουμε.Αν καποιος θα ηθελε να τον υιοθετησει,ας με παρει στο 694 688 5240 να τον ενημερωσω. Επισης αν καποιος θελει να βοηθησει τα αδεσποτα ζωακια ας μπει στο γκρουπ της Ενωσης: http://www.facebook.com/group.php?gid=30287077142 και ας μιλησει με καποιον αντμιν η αν προτιμαει ας επικοινωνησει μαζι μου στο 694 688 5240-Kwstask

11 comments:

Anonymous said...

Κρίμα που δε πρόλαβες να τον δείρεις. Δεν ήξερα πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τρέφονται με ζώα. !!! Είμαι σίγουρος πως ήταν ο τελευταίος που έχει απομείνει. Θα τον έδερνες και θα ησυχάζαμε.

Anonymous said...

Αλλά μόλις θυμήθηκα ενα ντοκυμανταίρ που έδειχνε πριν λίγες μέρες η κρατική τηλεόραση. Έδειχνε κάποιους ανθρώπους απο την Ινδία που ανήκουν στις κατώτερες κάστες και μην έχοντας ούτε καν γη να καλλιεργήσουν , κυνηγούσαν και έπιαναν ποντίκια τα οποία και στη συνέχεια έψηναν για λίγο πάνω απο μια μικρή φωτιά και τα έτρωγαν.
Έχουν μείνει και άλλοι δηλαδή.
Προτείνω να "πεταχτούμε" μέχρι την Ινδία και να πάμε να τους πλακώσουμε στο ξύλο να μάθουν άλλη φορά να μην τρέφονται με τα ποντικάκια.

Anonymous said...

Κάποιος που είχε ζήσει τη κατοχή του 40 , περιέγραφε σε μια εκπομπή δύο σκηνές που είχαν χαρχτεί στη μνήμη του οσον αφορά τους ανθρώπους που πέθαιναν απο τη πείνα τότε.

α) Ένας γερμανός στρατιώτης βγήκε στο δρόμο και , όντας μεθυσμένος , άρχισε να ξερνάει. Τρέχει κάποιος που είχε τη "τύχη" να είναι κοντά και έπεσε στο δρόμο και έτρωγε τον εμετό του στρατιώτη.

β)Κάποιος άλλος πάλι πέταξε στα σκουπίδια το σώμα της μητέρας του ,απο πείνα και αυτή, προκειμένου να μπορέσει να κρατήσει το δελτίο της και να εξασφαλίσει για τον εαυτό του μια μερίδα φαγητό παραπάνω.

kwstask said...

Ανωνυμε απο οτι καταλαβα,τα σχολια σου ειναι ειρωνικα.Εχεις μεν δικιο,αλλα τοτε ηταν κατοχη.Ακομα κι εσυ θα μπορουσες να εχεις φαγωθει...Και φυσικα δεν εννοω τις περιοχες οπου η πεινα θεριζει.Ειμαι νοημονας ανθρωπος και καταλαβαινω οτι σε περιοχες/περιοδους πεινας μπορει κανεις να φαει οτιδηποτε προκειμενου να επιβιωσει.Ομως στην Ελλαδα του 2009 δεν νομιζω πως τειθετε ζητημα πεινας.Ακομα και στο συσσητιο της εκλησσιας να πηγαινε,δεν θα του αρνιοντουσαν μια μπουκια φαι.Εξαλλου δεν ειναι απαραιτητο να φαει κρεας σωνει και καλα.Αν πειναει μπορει να φαει φρουτα η λαχανικα η ακομα και ψωμακι.Δεν υπαρχει κατι η καποιος που να μας υποχρεωνει να φαμε κρεας,αν δεν εχουμε χρηματα.Υπαρχουν απειρες τροφες που μπορουμε να φαμε.Υπαρχουν ανθρωποι που ψαχνουν στα σκουπιδια για φαγητο,ομως ποτε δε διαννοηθηκαν να φανε σκυλο η γατα. Ισα-ισα που πολλοι αστεγοι εχουν για παρεα τους ενα σκυλακο,μερικοι δε και παραπανω απο εναν.(Και για του λογου το αληθες σε προκαλω να κανεις μια βολτα ενα βραδακι στην Κλαυθμωνος η το Πεδιο του Αρεως,να το διαπηστωσεις και μονος/μονη σου.)..Νομιζω απαντησα επαρκως στα σχολια σου.

Anonymous said...

Οκ τα πετ σοπ απο αυριο να γινουν μαντρι σοπ και να εκτρεφουμε πλεον σκυλια γατια και καναρινια για να τα φαμε... Ο "κυριος" που ήθελε να φάει το Μακη λέγεται απολίτιστος σε ΑΥΤΗ τη χώρα και όχι πεινασμένος! Δόξα το Θεό με 50 λεπτά ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ παίρνεις μακαρόνια. Μη μου πεις οτι δεν εχει ουτε 50 λεπτα!!! Αν θέλει να τρώει σκύλους να πάει στη χώρα του. Αν πάμε εμείς στην Αίγυπτο και τρώμε γουρούνια ξέρεις τι θα γίνει? Θα μου πεις ειναι η θρησκεια τους...η αγάπη δεν ειναι θρησκεία?

kwstask said...

Ανωνυμε σημερινε,εχεις δικιο και σιγουρα ειχε 50 λεπτα,γιατι ηταν τυφλα στο μεθυσι.Για ποτο ειχε λεφτα,για φαι δεν ειχε?? ΥΣΤ:Μια χαρη:Γραφτε και ενα ονομα στα σχολια σας για να ξερω ποιος ειναι ποιος.Κυκλοφορουν κι αλλοι ανωνυμοι.Γραφτε ενα ονομα κι ας ειναι και ψευτικο.Δεν εχει σημασια.Τυπικο ειναι.

kwstask said...

Ανωνυμε σημερινε,να συμπληρωσω οτι ετσι και παμε στην Αιγυπτο και φαμε γουρουνακι,θα μας κοψουν τον πισινο με δυο λογια.....Επισης αν παμε στην ινδια και οχι να φαμε αλλα απλα να βρισουμε ενα βοειδες,μια αγελαδα πχ,θα μας εκτελεσουν!

Anonymous said...

σορρυ παραλειψη!!!! Ηθελα τοσο να απαντησω που μεχρι και ονομα ξεχασα να βαλω,
σημερινη ανωνυμη :p

kwstask said...

Καλως ορισες στο μπλογκακι μου Χρυσανθη.Ειχα καταλαβει οτι εισαι αλλος ανωνυμος εσυ κι αλλος ο πρωτος,απλα ειπα να βαζετε και ενα ονομα,για να ξερω ποιος ειναι ποιος..Να'σαι καλα και ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση.

patsiouri said...

Προτιμώ να πεθάνω με φριχτούς ΄πόνους παρά να φάω ποτέ σκύλο.
Η σκυλίτσα μου κάθεται δίπλα μου αυτή τη στιγμή, την κοιτάζω και ανατριχιάζω...
Για να είμαστε και δίκαιοι όμως, κι'εμείς τρώμε κρέας και ειδικά τα ελληνικά σφαγεία είναι μπουρδέλα.
Κάποιοι δεν τηρούν το νόμο ούτε γι'αστείο και αρκετοί σφάζουν χωρίς να είναι επαγγελματίες.
Με αποτέλεσμα το ζώο να σφαδάζει πολλή ώρα πριν πεθάνει.
Θέλω αξιοπρεπή θάνατο για όλα τα ζώα.
Με έναν πόνο, πώς το λένε.
Δεν έχω αμφιβολία πως ο Μάκης θα υπέφερε πολύ στα χέρια του κωλορουμάνου πριν να ξεψυχήσει.
Αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο, όχι αν θα φάει σκύλο ή 'όχι.
Και ναι, αν ήταν λιώμα, προφανώς είχε λεφτά να πάρει κι'ένα κουλούρι ο παπάρας.
Μπράβο στο κορίτσι.
Απορώ πως δεν τον έδειρε επί τόπου.
Οι υπόλοιποι περαστικοί αλήθεια πως αντέδρασαν?

kwstask said...

Patsioyraki μια και ρωτας:Απο οτι εμαθα απο τα παιδια στο Σαρακακη,ενας περαστικος που εμαθε τι εγινε τον πλακωσε στο ξυλο.