Thursday, August 2, 2007

AΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πελλοπονησος,Θεσσαλια,Ηπειρος,Εβρος,Κρητη,Λοιπα Νησια Αιγαιου,Ποντος,Μ.Ασια,Κυπρος(Κι ας κατεχουν παρανομα οι Τουρκοσκυλοι τα τρια τελευταια!)κλπ....Ελλαδα,Ελλαδιτσα,Ελλαδαρα!!!Η πανεμορφη Ελλαδα μας!!!Το blog σημερα αφιερωνεται στα τραγουδια των πατριδων της Ελλαδας:Πελλοπονησος: Πελλοπονησος-Τσαμικος: Πελλοπονησος-Συρτος-αρβανιτικος(Ερμηνεια:Παναγιωτης Λαλεζας): Πελλοπονησος:Καλαματιανος(Ερμηνεια:Η μεγαλη Φιλιω Πυργακη-Κλαρινο:Παν.Πλαστηρας): Ποντος-Κοτζαμπασιν(Ερμηνεια:Πετρος Γαιτανος-Λυρα+Τραγουδι:Γιωργος Καλιοντζιδης) Ποντος-Κοτζαμπασιν(Ερμηνεια:Νικος Ξανθοπουλος)+Τικ Τρομαχτον: Ποντος-Σερρα-Κοτσαριν(Ερμηνεια:Λαζαρος τριανταφυλλιδης): Ηπειρος-Μη με κοιτας στα ματια-Χρηστος Νταγκαλας: Ηπειρος-Με γελασαν οι ομορφες-Χρηστος Νταγκαλας: Αμοργος-Μαντιναδα: Ικαρια-Χρονια και χρονια τριγυρνω(Γ.παριος-τραγουδι): Παρος-Τσιριγωτικο: Κρητη-Πεντοζαλης(Αν δεν κανω λαθος)+αλλοι χοροι: Κρητη-Μαντιναδες-Μανολης Κονταρος: Κρητη-Νικος Ξυλουρης: Κρητη-Μαντιναδες-Γιωργος Ζερβακης: Το αφιερωμα αυτο εγινε για να θυμομαστε οτι ειμαστε Ελληνες και πως εχουμε μια πατριδα και δεν πρεπει να την θυμομαστε καθε Πασχα και Καλοκαιρι μονο!Επισης για να θυμηθουμε πως εχουμε και παραδοσιακη μουσικη!(Ενταξει,καλοι οι Scorpions αλλα να θυμομαστε και την δικη μας μουσικη κληρονομια και οχι μονο:Βανδη,Βισση κλπ.....!) ΥΣΤ:Αυριο φευγω για διακοπες,αλλα ποτε-ποτε θα ποσταρω(Υπαρχουν και ιντερνετ καφε). Να προσεχετε και να'στε ολοι καλα!Θα μου λειψετε!Καλο καλοκαιρι σε ολους!Τις καλυτερες ευχες μου!.....

6 comments:

KitsosMitsos said...

Ενδιαφέρουσα συνέχεια στα αφιερώματα, παρόλο που είναι "βαριά" για τα δικά μου γούστα. Εν τούτοις, δεν μπορεί κανείς παρά να αναγνωρίζει τη συμβολή της παράδοσης στη διαμόρφωση συνείδησης, με την καλή έννοια πάντα.

kwstask said...

Καλησπερα φιλε μου κιτσομιτσουμ.Ειναι οντως λιγο "βαρια"αλλα εχουμε πατριδα με βαρια ιστορια η αν θελεις,κανοντας και λιγο χιουμορ:εχουμε πατριδα με βαρια αρχ...α!χι,χι,χι!!Απο αυριο θα ποσταρω λιγο ποιο αραια λογω διακοπων.Παρολ'αυτα δεν θα σας αφησω τελοιως μονους-μονες...(Ας ειν'καλα το ιντερνετ καφε).Προς ΟΛΟΥΣ:Θα μου λειψετε!Να'στε καλα και να προσεχετε! Καλο καλοκαιρι σε ολους-οι Καλυτερες ευχες μου να σας συνοδευουν....!

KitsosMitsos said...

Προς τα πού οδεύεις αγαπητέ; Καλά να περάσεις όπου κι αν πας. Να γυρίσουμε όλοι για να συνεχίσουμε τις ιντερνετικές περιηγήσεις μας.

kwstask said...

Αρχικα 3ημερο στην Αρτεμιδα αττικης(εξοχικο)μετα μια εβδομαδα στο χωριο(εξω απο την Αμαλιαδα)(Να δω που θα βρω ιντερνετ καφε εκει....),και μετα αν συμπεσει η αδεια με τον κολλητο 4-5 μερες Σπετσες-Υδρα.Καλο,ε?

KitsosMitsos said...

Μια χαρά σε βρίσκω. Και όσο για το ίντερνετ καφέ, ε και αν δε βρεις, δε χάθηκε και ο κόσμος. Ας κάνουμε αποτοξίνωση και από αυτό, για λίγο βέβαια.

trying escape the truth said...

Kales diakopes fatsa k apo oti vlepo exeis pollous k kalous proorismous (me i xoris internet cafe koita na peraseis oso pio kala ginetai!)