Wednesday, September 12, 2007

ΑΦΙΕΡΩΜΑ:ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Σημερα αποφασισα να κανω ενα αφιερωμα σε εναν ακομα αγαπημενο:Τον Μιλτο Πασχαλιδη..... Α)Βιογραφικο: Ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης γεννήθηκε το 1968 στην Καλαμάτα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρός ήθελε να μάθει φλογέρα. Η μητέρα του θεώρησε οτι αυτό είναι ένα παιδικό καπρίτσιο και τον έστειλε να μάθει κιθάρα. Τελικά η μητέρα του είχε δίκιο. Ποτέ δεν έμαθε φλογέρα... Κιθάρα διδάχθηκε στο Ελληνικό ωδείο, στη τάξη του Χαράλαμπου Εκμετζόγλου, απο τον Παναγιώτη Ιωάννου.
Το 1986 Πηγαίνει να σπουδάσει μαθηματικός στο Ηράκλειο Κρήτης. Παίρνει το πτυχίο από τύχη και πείσμα το 1992. Ύστερα το κάνει κορνίζα στο σαλόνι. Το 1993 αποφασίζει να παρακολουθήσει μεταπτυχιακό κύκλο μαθημάτων φιλοσοφίας στο Πανεπηστήμιο του Ρεθύμνου. Ο κύκλος κλείνει το 1995.
Πρώτη του δισκογραφική παρουσία οι "Χαΐνηδες". Δισκογραφούν μαζί τον πρώτο ομώνυμο δίσκο (1991) στον οποίο έχει τον ρόλο του βασικού τραγουδιστή. Το 1993 συμμετέχει στη δημιουργία του παραδοσιακού μουσικού εργαστηρίου "Νεάρχου Πάραπλους" καθώς και στον ομώνυμο δίσκο.
Το 1995 ηχογραφεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, το "παραμύθι με λυπημένο τέλος" σε παραγωγή Μάνου Ξυδούς. Στίχοι και μουσική υπογράφονται απο τον ίδιο και τρία τραγούδια απο τον Θοδωρή Παυλάκο. Συμμετέχουν σε δύο τραγούδια οι Πυξ - Λαξ.
Aκολουθεί ένα διάστημα συνεργασιών. Συμμετέχει σε συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου, τραγουδάει στο "Χάραμα" με την Δήμητρα Γαλάνη, συνεργάζεται δισκογραφικά με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Βαγγέλη Γερμανό, την Καλλιόπη Βέττα, τον Θανάση Γκαϊφύλλια, την Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.α.

Παράλληλα συνεχίζει να φτιάχνει καινούργια τραγούδια και το 1998, σε παραγωγή Ηλία Μπενέτου, ηχογραφεί το δεύτερο προσωπικό του δίσκο, τις "κακές συνήθειες". Ένα τραγούδι ερμηνεύει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Το χειμώνα του 1999 τραγουδάει στο "Άλσος" με τον Δημήτρη Μητροπάνο. Το επόμενο καλοκαίρι οργώνει τα γήπεδα της επικράτειας παρέα με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Τον Απρίλιο του 2001 κυκλοφορεί ο τρίτος προσωπικός του δίσκος, με τίτλο "βυθισμένες άγκυρες", σε παραγωγή Ηλία Μπενέτου και ενορχήστρωση Νίκου Γραψά. Ο επόμενος χειμώνας τον βρίσκει στην Σφεντόνα με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και έπειτα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.
Τον Οκτώβριο του 2003 και με τίτλο "η μόνη μου πατρίδα είναι ο χρόνος" κυκλοφορεί και ο τέταρτος δίσκος του, με μια συμμετοχή του Σωκράτη Μάλαμα. Ο δίσκος είναι και αυτός με παραγωγό τον Ηλία Μπενέτο και ενορχηστρωτή τον Γιώργο Μπουσούνη.
Και τωρα απολαυστε τον: Αγυριστο κεφαλι: Αιντε θυμα,αιντε ψωνιο(Η μπαλαντα του κυρ-Μενιου): Ederlezi(Γιουγκοσλαβικο.Αυτο το καταλαβαινεται κι απο τα λογια του Μιλτου Πασχαλιδη)+Φωτια μου: Η ζωη των αλλων(Στο πιανο ο Θανος Μικρουτσικος): Ακομα σ'αγαπω(Ντουετο με την Πεμη Ζουνη): Βοριας φυσαει τα λογια μου:

6 comments:

Skouliki said...

καλησπεραααααα

πολυ καλο το αφιερωμα σου

kwstask said...

Ευχαριστω μπλογκοσκουλικο.Να σαι καλα.Αν πατησεις το play στο la muzika μου θα ακουσεις αλλο ενα τραγουδι με Μιλτο Πασχαλιδη.

Τζεφέρης Πέτρος said...

καλησπέρα και απο δω "γείτονα" ! Πολυ όμορφο το αφιέρωμα . Ηρθα να ρίξω μια ματια ..θα μείνω μου φαινεται :):)

kwstask said...

Να μεινεις οσο θελεις.Εισοδος ελευθερη,εξοδος 5€!Χι,χι,χι!Πλακα κανω!

Skouliki said...

μια καλησπερα σχεδον καλημερα

patsiouri said...

"Ο κύριος Αριστείδης..."
Είναι από τα σχετικά άγνωστά του αλλά είναι κομματάρα...
Μπράβο σου!