Sunday, September 30, 2007

AΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ

Σημερα ειπα να κανω ενα αφιερωμα στο Νεο Κυμα.Ναι στο Νεο Κυμα,που την ρομαντικη εποχη του 1965-1970(Μετα ηρθε η χουντα)μεσουρανουσε στις μπουατ της πλακας και οχι μονο.(Με μια γρηγορη ματια στο ιντερνετ,ειδα οτι υπαρχουν μπουατ στην Καλλιθεα,στη Θεσσαλονικη, ακομα και στα Γιαννενα!)Το Νεο Κυμα που απάρτιζαν,μεταξυ αλλων οι:Καιτη Χωματα,Μιχαλης Βιολαρης,Ποπη Αστεριαδη,Γιωργος Ζωγραφος,Γιαννης Πουλοπουλος,Λακης Παππας,Σουλα Μπιρμπιλη,Δημητρης Ζευγας,Κωστας Καραλης,Αρλετα κ.α.Αλλα τα πολλα λογια ειναι φτωχια. Απολαυστε και θυμηθείτε ρομαντικες στιγμες,αναποληστε καλοκαιρινα ηλιοβασιλεματα αγκαλια με το ταιρι σας.....: Η μεγαλη Ποπη Αστεριαδη LIVE στο Πλατω: Θα'θελα να'χα-Φραγκοκλησσια(Γ.Πουλοπουλος-Πασχαλης)(Στο πιανο ο Μιμης Πλεσσας): Θα πιω αποψε το φεγγαρι(Γιαννης Πουλοπουλος): Σαν με κοιτας(Απο την ταινια:Εκεινο το καλοκαιρι με τους Ελενα Ναθαναηλ-Λακη Κομνηνο): Μια αγαπη για το καλοκαιρι(Σε β' εκτελεση απο την Γιωτα Νεγκα.Παραμενει υπεροχο.) Μαυρομαλλουσα κοπελια(Μιχαλης Βιολαρης-Καιτη Χωματα):

5 comments:

KitsosMitsos said...

Όμορφα τραγούδια μιας διαφορετικής εποχής. Αναδύουν μία αγνότητα. Ούτως ή άλλως, με αρκετά από αυτά μεγαλώσαμε, έστω και εμμέσως.

If...ιγένεια said...

Αναμνήσεις...

Anonymous said...

Τι θαυμασια τραγουδια....τα τραγουδια που λατρευα ν'ακουω στα εφηβικα μου χρονια...
καλώς σε βρηκα :)

dyosmaraki said...

Ομορφο το αφιέρωμά σου. Ελαφρά τραγούδια που επένδυσαν τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και κράτησαν συντροφιά στους εφήβους εκείνης της εποχής και όχι μόνο......

sewed up.? said...

όμορφο αφιέρωμα κώστα!
χάθηκα στο ρέθυμνο!!!
κ δεν έχω ιντερνετ ακόμα....:(
σιγά σιγά...