Tuesday, December 11, 2007

11/12/2007-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Παγκοσμια μερα του παιδιου σημερα, κι ομως στον κοσμο του 21ου αιωνα υπαρχουν παιδια που δεν εχουν ουτε μια μπουκια ψωμι να φανε και εμεις δινουμε κοκκαλα-πολλες φορες-με κομματια κρεας επανω, στα σκυλια μας! Υπαρχουν παιδια που δεν εχουν νερο να πιουνε,την ωρα που εμεις το σπαταλαμε γεμιζοντας την μπανιερα μας η πλενοντας με την μανικα τ ο αυτοκινητο! Υπαρχουν παιδια που μετρας ενα-ενα τα πλευρακια τους ενω εμεις ειμαστε επι το πλειστον παχυσαρκοι! Ντροπη!... Ειναι ντροπη να πεταμε φαγητο ενω υπαρχουν παιδια που πεινανε! Δειτε αυτη τη φωτογραφια,η οποια πραγματικα σοκαρει:


Η φωτογραφία ειναι η βραβευμένη με βραβείο Πούλιτζερ το 1994 η οποία τραβήχτηκε στο Σουδάν στη διάρκεια του λοιμού. Η φωτογραφία απεικονίζει ενα παιδί που χτυπήθηκε από την πείνα το οποίο σέρνεται προς μια βάση σίτησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που βρισκόταν ένα χιλιόμετρο μακριά.

Το όρνιο περιμένει να πεθάνει το παιδί ώστε να το φάει. Η εικόνα αυτή σοκάρισε όλο τον κόσμο. Κανείς δεν γνωρίζει τι απέγινε το παιδί, περιλαμβανομένου και του φωτογράφου ο οποίος έφυγε αμέσως μετά την λήψη της φωτογραφίας.

Τρες μήνες αργότερα αυτοκτόνησε λόγω κατάθλιψης...


Tα ακόλουθα βρέθηκαν στο ημερολόγιό του,

Θεέ μου, υπόσχομαι ότι ποτέ δεν θα σπαταλήσω το φαγητό μου όσο δυσάρεστη γεύση και να έχει και όσο χορτάτος και εάν είμαι. Προσεύχομαι να προστατεύσεις αυτό το μικρό αγόρι να το οδηγήσεις και να το απαλλάξεις από την δυστυχία του. Προσεύχομαι όλοι μας να είμαστε περισσότερο ευαίσθητοι προς τον κόσμο γύρω μας και να μην τυφλωνόμαστε από την δική μας εγωιστική φύση και συμφέροντα.

Ελπίζω αυτή η φωτογραφία να λειτουργεί πάντοτε σαν υπενθύμιση σε όλους μας για το πόσο τυχεροί είμαστε και οτι ποτέ δεν πρέπει να θεωρούμε την τύχη αυτή δεδομένη. Δειτε τωρα τι εγραψε για τα παιδια του τριτου κοσμου μια μαθητρια Δημοτικου σχολειου της Κορινθου: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ακόμα και σήμερα στην πόρτα του 21ου αιώνα υπάρχουν άνθρωποι σε μερικά κράτη του κόσμου πού πεινάνε. Σ’ αυτά τα κράτη η ζωή είναι δύσκολη και ανυπόφορη. Τα τρόφιμα και το νερό ανύπαρκτα. Δεν υπάρχει μέριμνα για την υγεία και την κοινωνική μόρφωση. Δεν υπάρχουν νοσοκομεία, σχολεία κ.λ.π.

Λείπουν απ’ αυτούς τα ρούχα τα παπούτσια και ότι άλλο είναι απαραίτητο για την καθημερινή τους ζωή. Τα μέσα μεταφοράς τραίνα, αεροπλάνα είναι άγνωστα σ’ αυτές τις χώρες.

Είναι οι λεγόμενες τριτοκοσμικές χώρες.

Τα χρήματα που διαθέτουν οι άλλες πολιτισμένες χώρες είναι λιγοστά και οι διάφορες οργανώσεις προσπαθούν με εράνους και άλλα μέσα να βοηθήσουν (γιατροί χωρίς σύνορα κ.α.)έτσι ώστε να σώσουν μερικούς από το θάνατο, τις αρρώστιες και ότι άλλο τραγικό μαστίζει αυτούς τους ανθρώπους.

Για σκεφτείτε ένα παιδάκι από αυτούς τους λαούς και ένα παιδάκι της Ευρώπης , της χώρας μας! Ποια η διαφορά;

Στην Αφρική δεν έχουν τα παιδιά παιχνίδια , δεν έχουν φαγητό, δεν έχουν ρούχα, δεν έχουν φάρμακα, δεν έχουν αυτά που είναι απαραίτητα στη πιο τρυφερή ηλικία της ζωής τους και όχι τα πλούτη που διακρίνουν τα παιδιά της χώρας μας. Ας σκεφτούμε ότι άλλοι λαοί δεν έχουν τέτοια προβλήματα.

Πόσο όμορφη θα ήταν η ζωή σ’ αυτά τα κράτη αν δεν υπήρχε πείνα , δίψα, θάνατος κι ας ελπίσουμε ότι ο Θεός και ο άνθρωπος θα φροντίσει για αυτούς.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΤΑΞΗ Ε'

10ο Δημ. Σχολείο Κορίνθου ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS: Γιατροι Του Κοσμου: http://www.mdmgreece.gr/ Γιατροι Χωρις Συνορα: http://www.msf.gr/
ΒΙΝΤΕΟ: Α)ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ: Β)ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2: Αυτα τα παιδια θα μπορουσαν να ειναι και δικα μας παιδια.Ειναι κριμα και αδικο να πεινανε την ωρα που εμεις ειμαστε παχυσαρκοι οι ποιο πολλοι.Βοηθηστε αυτα τα παιδια για να μπορουν του χρονου να γιορτασουν κι αυτα!....Πως?Α)ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ: Υποστηρίξτε μας!

Χάρη στην οικονομική βοήθεια των υποστηρικτών μας, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μπορούμε να διατηρήσουμε την οικονομική και επιχειρησιακή ανεξαρτησία που μας επιτρέπει να παρέχουμε επείγουσα ιατρική βοήθεια σε θύματα μεγάλων αλλά και σιωπηρών ανθρωπιστικών κρίσεων σε πάνω από 70 χώρες κάθε χρόνο. box

Στην προσπάθειά μας για άμεση ανταπόκριση στην επόμενη κρίση που θα ξεσπάσει κάπου στον πλανήτη, αλλά και για τη συνέχιση των μακροχρόνιων προγραμμάτων μας που εξασφαλίζουν ένα βιώσιμο μέλλον σε χιλιάδες ανθρώπους, έχουμε ανάγκη και τη δική σας υποστήριξη.

Πως μπορείτε να υποστηρίξετε τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα:
Πιστωτικές κάρτες

Winlife - Online δωρεά με ασφάλειαΜπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα winlife της winbank και στη συνέχεια να μας στείλετε τη δωρεά σας μέσω του secure server της τράπεζας.

Μόνο μην ξεχάσετε να μας ενημερώσετε για να μπορέσουμε να σας στείλουμε την απόδειξη και το τριμηνιαίο περιοδικό μας στο τηλ. 210 - 5 200 500, Τμήμα Δωρητών
Γίνετε και εσείς Υποστηρικτής Πρώτης Γραμμής

Για όλους εσάς που στα 15 χρόνια της δράσης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα Ελλάδας μας εμπιστεύεστε, στηρίζοντας μας ηθικά και οικονομικά και δίνοντας στους εθελοντές τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν άμεσα στις μεγάλες ή τις σιωπηρές κρίσεις του πλανήτη, σας καλούμε να έρθετε ακόμη πιο κοντά στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα με το να γίνετε Υποστηρικτές Πρώτης Γραμμής! Διαβάστε περισσότερα
Πιστωτική κάρτα (με ένα τηλεφώνημα)

Μέσω πιστωτικής κάρτας (VISA, Εμποροκάρτα, Mastercard ή DINERS) με ένα απλό τηλεφώνημα στο 210 - 5 200 500 (Τμήμα Δωρητών) μπορείτε να συνεισφέρετε το ποσό που επιθυμείτε.
Τράπεζες

Κάνοντας κατάθεση στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς:Προειδοποίηση
ALPHA BANK: Αρ. Λογ/σμού: 104-002786-014420
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αρ. Λογ/σμού: 435-01-001400-33
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αρ. Λογ/σμού: 080/480847-95
ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Αρ. Λογ/σμού: 83658835
EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Αρ. Λογ/σμού: 0026.0215.41.0100065050
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Αρ. Λογ/σμού: 5011-013626-464

Αν γίνει κατάθεση μέσω τραπέζης, θα πρέπει οπωσδήποτε να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό στο τηλ. 210 - 5 200 500 για να μπορέσουμε να σας στείλουμε την απόδειξη και το τριμηνιαίο περιοδικό μας.
Ελληνικά ταχυδρομεία

Μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων στέλνοντας ταχυπληρωμή ή ταχυδρομική επιταγή στη διεύθυνση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (Ξενίας 15, 115 27, ΑΘΗΝΑ)
SMS 2010

Λογότυπο της WINDOι πελάτες της WIND έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν το έργο μας μέσω της Υπηρεσίας Δωρεάς η οποία λειτουργεί αποστέλλοντας ένα γραπτό μήνυμα SMS με το κείμενο ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ στον αριθμό 2010. Με κάθε μήνυμα σ' αυτό τον αριθμό χρεώνονται 2 Ευρώ (στο λογαριασμό του κινητού τους) τα οποία καταβάλλονται εξ ολοκλήρου στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Επίσης, μπορείτε να δωρίσετε το ίδιο ποσό κάνοντας μια απλή κλήση στον αριθμό 90 1160 20 20 πάλι από κινητό WIND. Η Υπηρεσία Δωρεάς στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους πελάτες της WIND, τόσο τους συνδρομητές με συμβόλαιο, όσο και τους χρήστες της καρτοκινητής τηλεφωνίας. Β)ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: Κάντε μία δωρεά!
Οι Γιατροί του Κόσμου στηρίζονται στις δωρεές ιδιωτών, σε συνδρομές μελών, σε θεσμικούς χρηματοδότες αλλά και σε πόρους εταιριών για να διεξάγουν αποστολές εκεί όπου οι πληθυσμοί βρίσκονται σε κίνδυνο ή εκεί, όπου οι άνθρωποι στερούνται πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες υγείας.

Ακόμα και η πιο μικρή δωρεά σας, είναι για εμάς πολύτιμη για να προσφέρουμε ανθρωπιστική βοήθεια και ιατρική φροντίδα στην Ελλάδα αλλά και στις ξεχασμένες κρίσεις του πλανήτη μας. Για να μετατρέψουμε σε πραγματική βοήθεια τη δική σας πράξη αλληλεγγύης.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:
* Με 10 ευρώ παρέχουμε θεραπεία σε 10 ασθενείς με ελονοσία
* Με 20 ευρώ εμβολιάζουμε ένα παιδί κατά της ηπατίτιδας
* Με 50 ευρώ εξασφαλίζουμε τα φάρμακα ενός έτους για 20 άτομα

*Βοηθήστε μας να είμαστε στο πλευρό τους!*
Για υποστηρικτές Εκτύπωση E-mail

Οι δωρεές ιδιωτών αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της οργάνωσης. Χάρη στην ηθική και οικονομική σας υποστήριξη, μας βοηθάτε να διατηρήσουμε την οικονομική και επιχειρησιακή μας ανεξαρτησία. Ενισχύστε τη δράση μας, βοηθήστε μας να είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που μας χρειάζονται. Με κάθε οικονομική δωρεά θα λαμβάνετε τέσσερις φορές το χρόνο το περιοδικό των ΓτΚ με τα νέα και τις εξελίξεις των προγραμμάτων της οργάνωσης.


* Τράπεζες
Κάνοντας την κατάθεσή σας σε έναν από τους ακόλουθους λογαριασμούς:

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος: 141/29611217
Εμπορική Τράπεζα: 001-29534144
Τράπεζα Κύπρου: 0103688783
Alpha Bank: 199-00-2002-002401
Αγροτική Τράπεζα: 0020 400 307661
Πειραιώς: 5018-005706-640
Eurobank: 00260003010100789826

Μετά την κατάθεση, θα πρέπει οπωσδήποτε να μας ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό στο τηλ. 210-3213150 (Τμήμα Εξυπηρέτησης Δωρητών) ή στο τηλ. 801 1000 100 (με μία αστική χρέωση) για να μπορέσουμε να σας στείλουμε την απόδειξή σας.


* Πιστωτικές κάρτες (με ένα τηλεφώνημα)
Μέσω πιστωτικής κάρτας (Diners, Visa, Mastercard, AmericanExpress) με ένα απλό τηλεφώνημα στο τηλέφωνο 210-3213150 (Τμήμα Εξυπηρέτησης Δωρητών) ή στο τηλ. 801 1000 100 (με μία αστική χρέωση) μπορείτε να συνεισφέρετε το ποσό που επιθυμείτε και να ενισχύσετε τις αποστολές και τα προγράμματα της οργάνωσης.


* Ελληνικά ταχυδρομεία
Μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων στέλνοντας ταχυπληρωμή ή ταχυδρομική επιταγή στη διεύθυνση των Γιατρών του Κόσμου (Σαπφούς 12, 105 53, Αθήνα).


* Στα γραφεία μας
Τα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου σε Αθήνα (Σαπφούς 12, 105 53, Αθήνα) και στη Θεσσαλονίκη (Ίωνος Δραγούμη 65, 546 70), λειτουργούν καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από 9πμ ? 5μμ.
Μπορείτε να μας επισκέπτεσθε και να κάνετε απευθείας τη δωρεά σας λαμβάνοντας άμεσα την απόδειξή σας για ποσά μέχρι 300?.


* Μέσω του δικτύου της Western Union.
Western Union Logo



Το δίκτυο της Western Union είναι πολύ εκτεταμένο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

* SMS

Οι Γιατροί του Κόσμου με την ευγενική υποστήριξη και σε συνεργασία με τον αριθμό πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου 11850 της Mediatel, εγκαινιάζουν ένα νέο τρόπο δωρεάς μέσω της τηλεφωνίας, θέτοντας σε λειτουργία SMS και μία τηλεφωνική γραμμή. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις κλήσεις, να υποστηρίξουν το ανθρωπιστικό έργο της οργάνωσης στην Ελλάδα και στις αναπτυσσόμενες χώρες, εκεί που οι πληθυσμοί μάς έχουν περισσότερο ανάγκη.

Έτσι, από σήμερα μπορείτε να στείλετε τα SMS σας: στο 4545 γράφοντας ΓΤΚ (χρέωση 1,19 ευρώ με ΦΠΑ) στο 4747 γράφοντας ΓΤΚ (χρέωση 2,38 ευρώ με ΦΠΑ) στο 4900 γράφοντας ΓΤΚ (χρέωση 3,5 ευρώ με ΦΠΑ)

Επίσης, για να κάνετε τη δωρεά σας μπορείτε να καλείτε και από σταθερό τηλέφωνο
στο 9011 511 521 (χρέωση 1,19 ευρώ/κλήση με ΦΠΑ)

Ακόμα και η πιο μικρή δωρεά σας είναι πολύτιμη για τους Γιατρούς του Κόσμου καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε πάντα στο πλευρό των πιο ευάλωτων πληθυσμών με φάρμακα και ιατρική φροντίδα. Συγκεκριμένα:

1. Με 1 ευρώ παρέχουμε θεραπεία σε 1 παιδί με ελονοσία
2. Με 2 ευρώ εξασφαλίζουμε την τροφή μίας ημέρας για 4 παιδιά
3. Με 3 ευρώ εξασφαλίζουμε φάρμακα ενός έτους για 1 παιδί

Από τα εκατοντάδες SMS που ανταλλάσουμε καθημερινά όλοι μας, δεν αξίζει να στείλουμε ένα για διαφορετικό σκοπό; Δε θέλει πολύ σκέψη. Πάρτε τώρα το κινητό σας και στείλτε το δικό σας μήνυμα ελπίδας και υποστήριξης. Κάποιοι άνθρωποι θα σας ευγνωμονούν γι' αυτό.

10 comments:

o βασιλιάς του δάσους said...

aftos pou tin alithia den tha kitaksi sta matia..pote kai to prosopo tis den tha gnorisi...
kapote evala fotografies ''skliris pragmatikotitas me paidia...
diamartirithikan kapioi nearoi mloggers pos den prepei teties anartiseis na vazw giati den tis antexoun..siggekrimena tin epetio twn ftoxwn..
otan mpika sta post tous ta themeta ekeineis tis imeras eitan sxetika me to xioumor tou sex..

:(((((

i simerini imera einai i pio pikri kai mavri epetio tis istorias tou paidiou..kala einai na min afieronoume mono mia imera gia afta ta paidia ma olo to einai mas..

oxi mono einai ntropi na exoume tritokosmikes xores..ma kai oso iparxoun i pina se aftes tis xores...
mas eksigi apo tin ali meria i alithia pos kai emeis oi politismenoi kai xortatoi...
den mporesame na ginoume anthroi.

BUTTERFLY said...

Α ρε Κωστα.... παλι δακρυα στα ματια μας, παλι σφιξιμο στο στηθος μας...αλλη μια μερα που θα γυρισουμε στο ζεστο μας σπιτι και θα νιωσουμε τοσο τυχεροι, αλλη μια φορα που θα αναλογιστουμε ΑΥΤΑ τα παιδια...αλλη μια φορα που δεν θα κανουμε τιποτα. Με σκεψεις και με δακρυα ο κοσμος δεν αλλαζει. Μα νιωθουμε ανημποροι και τουτο με τρομαζει!!!

heart n soul said...

καλησπέρα κώστα, σε σας και στην αγαπημένη μου καλλιθέα. έχω μια απορία που μπορεί να είναι και άδικη, αλλά θα τη πω. γιατί ο φωτογράφος δεν κουβάλησε το παιδάκι στη βάση του ΟΗΕ, μόλις ένα χιλιόμετρο απόσταση? δεν βγάζω την ουρά μου απέξω, κι εγώ θεατής παραμένω και συμφωνώ με τον/την BUTTERFLY και τον τρόμο της ανημπόριας, αυτόν τον τρόμο που ίσως έκανε τον φωτογράφο να αυτοκτονήσει αντί να κάνει κάτι. ο Θεός να μας βοηθάει να μην απελπιζόμαστε..

KitsosMitsos said...

Ποτέ δε φταίνε και πάντα την πληρώνουν... Αυτή είναι η αδικία!

o βασιλιάς του δάσους said...

sta alithia re paidia..

den mporo na to xwnepso afto..
to xirotero einai pos afto einai mono to ena pou idame..posa paidakia???

thee mou thelw na kounisw oloi tin gh kai as me poun trelo..
ma me theous kai me demones tha ta valw..
ne eimai amartolos ne tha kaw stin kolasi ne agapaw kai einai amartia ma ..mpipp''to kerato tou anthropou pou ide ,fotografise,kai efige,,em ti na tin kanei tin zwei,ti na to kanw kai as pethane apo lipi...

emeis ore o laos o mikros pou mesa sta mi apo edw kai mi apo ekei mas kanane na vlepoume ton pono kai na ton prospername...
emeis oi ellines exoume kardia pou agapa ton anthropo kai oxi ta ethnoi..
pistepseme kwsta exw na kimithw imeres oloklires..
ma ksero pos tha ton alaksoume ton kosmo olo....
iparxoun anthropoi pou agapane kai ergazwnte gia ta paidia kai ksipnane,,,aderfononte..kai kanoun erga aderfe mou..
signomi pou epenevika ma

ponaaaawwwww.
kai klew.gia tin psixoyla afti,ma kai gia ton animporo gonio tou.

kai emeis perimenoume na aniksi ena fermouar apo ton ourano kai na vgei enas me ena megalo mati kai na mas pei''xero poli theos''
oxi ore..emeis oi anthropoi eimaste ta panta..emeis kiname ta xeria tou theou stin gh..kai emeis tha paroume sta xeria ta inia tou..
emeis oi anthropoi na enothoume..na sosoume prota to karavaki i ellada..kai meta mporoume emeis oi ellhnes na sosoume ta paidakia navagoys..

kwstask said...

@Βασιλια μου εχεις απολυτο δικιο. @Πεταλουδα δυστηχως ειναι περα για περα αληθεια...@heart n soul:Ποιος ξερει...Ισως και ο ιδιος σοκαριστηκε.Αν προσεξες 3 μηνες μετα αυτοκτονησε απο καταθλιψη... @Κιτσομιτσουμ ως συνηθως την πληρωνουν αυτοι που δε φταινε.... @Βασιλια μου στο τελευταιο σου σχολιο τα λογια περιτευουν.Ουδεν σχολιο.

o βασιλιάς του δάσους said...

http://apokalipisenelladi.blogspot.com/

kwsta/

gia rikse mai matia thelw tin apopsi sou.

If...ιγένεια said...

Τα παιδιά.. Το μέλλον.. Έχουμε τόσα να διορθώσουμε..

KitsosMitsos said...

Καλησπέρα. Περαστικά!

bagie said...

Τα παιδια ειναι το μελλον αυτου του κοσμου,ας τα βοηθησουμε,και οχι να τα αφηνουμε να πονανε,και να πεθαινουν,κριμα δεν εχω να πω τοιποτα αλλο.
Κωστα παλι με συγκινησες,παλι τα καταφερες,τι να κανω?ειμαι ευαισθητο ατομο..
Ρωτα και τον βασσιλια μου με ξερει καλυτερα..