Monday, May 4, 2009

ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ-ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΝΕΚΡΑ!!!


Νεκρά περιστέρια -τουλάχιστον 100- στο άλσος Ευελπίδων αντίκρισαν χθες νωρίς το απόγευμα, έκπληκτοι και σοκαρισμένοι, κάτοικοι της περιοχής. Διασκορπισμένα παντού σε όλη την έκταση που βρίσκεται μπροστά από τη Β' είσοδο των δικαστηρίων. Αλλού ένα, αλλού 2 και αλλού 3 μαζί, ακουμπώντας το ένα δίπλα στο άλλο.

Πολλά αναπάντητα «γιατί» για τα πάνω από 100 νεκρά περιστέρια στο άλσος Ευελπίδων
Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι ίσως λίγο πριν ξεψυχήσουν τα ανυποψίαστα αυτά πλάσματα, ζήτησε το ένα τη βοήθεια του άλλου. Ποιος θα δικάσει άραγε τον υπεύθυνο ή τους υπεύθυνους της μαζικής εξόντωσης αυτών των ακίνδυνων και αθόρυβων πλασμάτων, που δεν πείραξαν ποτέ κανέναν;

«Τέτοιο φρικιαστικό θέαμα δεν έχω αντικρίσει στο άλσος δέκα χρόνια τώρα, που βγάζω εδώ τον σκύλο μου βόλτα πρωί - απόγευμα - βράδυ. Εχουν αγριέψει τα πράγματα και τι μας περιμένει ακόμα· όποιος το έκανε αυτό είναι ένα κτήνος. Ποιον πείραζαν τα κακόμοιρα;», είπε στην «Ε» μια κάτοικος της περιοχής, συνταξιούχος, που βρέθηκε με τον σκύλο της στο άλσος λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα. Σημείωσε μάλιστα ότι «στις 10 το πρωί που είχα ξαναέρθει με τον σκύλο μου, τα περιστέρια ήταν ζωντανά».

Η 24χρονη Σοφία Μανδηλαρά, που μένει απέναντι από το άλσος, είδε τα νεκρά περιστέρια περνώντας μπροστά από το άλσος, γύρω στις 4 το απόγευμα. «Ο πατέρας μου τηλεφώνησε στο 100, ήρθε η Αστυνομία και μας είπαν ότι θα ερευνήσουν το θέμα. Μας είπαν ακόμα να τηλεφωνήσουμε στη φιλοζωική εταιρεία, κάτι που θα έκαναν και εκείνοι». Η κ. Μανδηλαρά τόνισε στην «Ε» ότι «μπορεί να είναι η πρώτη φορά που βρήκαμε νεκρά περιστέρια, αλλά στην πίσω πλευρά του άλσους δεν είναι λίγες οι φορές που έχω δει ύποπτα λουκάνικα-φόλες για τα αδέσποτα σκυλιά που εμείς οι κάτοικοι τα μαζεύουμε».

Πεθαμένα περιστέρια βρέθηκαν και απέναντι από την κεντρική είσοδο των δικαστηρίων (πρώην Σχολή Ευελπίδων). Ιδιαίτερα δυνατή ήταν εκεί η εικόνα ενός ζωντανού περιστεριού πάνω από ένα νεκρό περιστέρι. «Από τις 2.30 το μεσημέρι δεν έχει φύγει ούτε για μια στιγμή, γυρίζει ανήσυχο πάνω από το νεκρό περιστέρι· θα είναι το ταίρι του και τα ζώα έχουν αισθήματα», είπε στην «Ε» η 48χρονη Αννα Βρούτση, κάτοικος της περιοχής και σερβιτόρα στην καφετέρια μπροστά από τον τόπο του εγκλήματος, τονίζοντας και εκείνη ότι «νεκρά περιστέρια 12 χρόνια που εργάζομαι στην καφετέρια δεν έχω ξαναδεί». ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,ΝΑΥ.ΚΑΡ

No comments: