Wednesday, April 29, 2009

1 ΜΑΗ-ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Εκτακτως κανω αυτην την αναρτηση απο σημερα γιατι απο αυριο μεσημερι θα απουσιαζω εκτος Αθηνων για το τριημερο και δε θα εχω ιντερνετ.Εργατικη Πρωτομαγια 2009:Ας θυμηθούμε ομως γιατι γιορταζουμε την εργατικη Πρωτομαγια: Την πρώτη Μαΐου γιορτάζεται η μέρα των εργατών. Είναι στην πραγματικότητα η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου. Τον Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Εορτάζεται επίσης και σαν μέρα των λουλουδιών και της Άνοιξης. Η μέρα έχει θεσπιστεί ως αργία και όλες οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.

Η πρώτη του Μάη, είναι μέρα ορόσημο για τους αγώνες του εργάτη.

Οι αιματοβαμμένες εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο στις αρχές Μάη του 1886, έγιναν ύστερα από επιτυχημένες διεκδικήσεις των εργατών στον Καναδά το 1872.

Δύο χρόνια νωρίτερα, το 1884, πάρθηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργασίας η απόφαση να γίνουν την πρώτη Μάη του 1886 απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις στο Σικάγο, το μεγαλύτερο τότε βιομηχανικό κέντρο των ΗΠΑ. Αίτημα η μείωση των ωρών εργασίας και σύνθημα "Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο".

Εκείνη τη μέρα, 1η Μαΐου του 1886, 400.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις απεργίες που γίνονταν σε όλη την χώρα, και πάνω από 80.000 στο Σικάγο. Αυτό το Σάββατο του 1886, μια εργάσιμη μέρα, οι εργάτες, ξεκίνησαν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους για να διαδηλώσουν ειρηνικά στο χώρο της συγκέντρωσης στην πλατεία Haymarket.

Στη γύρω περιοχή, είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από 1350 άτομα, οπλισμένα με οπλοπολυβόλα οι οποίοι περίμεναν το σύνθημα για να δράσουν.

Κι ενώ το πλήθος παρακολουθούσε τις ομιλίες, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, διατάσσει να διαλυθεί η συγκέντρωση. Μια βόμβα έσκασε μέσα στο πλήθος, και αστυνομικοί μαζί με μπράβους αρχίζουν να χτυπούν τους συγκεντρωμένους χωρίς καμιά διάκριση.

Πρωτομαγιά στην Ελλάδα
Το 1892 έγινε η πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα, από τον Σοσιαλιστικό Σύλλογο του Καλλέργη. Το 1893, 2000 διαδήλωσαν ζητώντας οχτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων. Το 1894, γίνεται μια μεγάλη συγκέντρωση με τα ίδια αιτήματα που λήγει με 10 συλλήψεις και τον Αύγουστο ακολουθεί σύλληψη του σοσιαλιστή Σταύρου Καλλέργη.

Το 1936 έχουμε τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης. Τα γεγονότα ξεκίνησαν γύρω στο Φεβρουάριο, με κατάληψη ενός εργοστασίου ύστερα από την απόρριψη των αιτημάτων των εργατών και συνεχίστηκε με συμπαράσταση καπνεργατών από άλλα εργοστάσια. Εναντίον τους χρησιμοποιήθηκε τόσο η αστυνομία όσο και ο στρατός. Δεν υπήρχε κεντρική συγκέντρωση, αλλά μικρές συγκεντρώσεις με ομιλητές σε διάφορα μέρη της πόλης. Σε μια συγκέντρωση στη διασταύρωση Εγνατίας και Βενιζέλου, χωροφύλακες πυροβόλησαν και σκότωσαν 7-8 εργάτες. Σ' αυτό το σημείο έχει στηθεί το μνημείο του καπνεργάτη. Με πυροβολισμούς προσπάθησαν να διαλύσουν και τις άλλες συγκεντρώσεις και συνολικά είχαμε τουλάχιστον 12 νεκρούς και 300 τραυματίες. Οι δολοφονίες των εργατών ήταν η έμπνευση του Ρίτσου για τον "Επιτάφιο".

Το 1944 ο κατοχικός στρατός των Γερμανών, εκτέλεσε 200 Έλληνες αγωνιστές στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ο Νίκος Μαριακάκης, ένας απ' τους 200, έγραψε στο σημείωμα που άφησε: "Καλύτερα να πεθαίνει κανείς στον αγώνα για τη λευτεριά, παρά να ζει σκλάβος".

Το Μάη του 1963, δολοφονήθηκε ο βουλευτής της ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης. Δεν ήταν Πρωτομαγιά, αλλά 22 Μαΐου. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης μιλούσε σε συγκέντρωση των "Φίλων της Ειρήνης" για την παγκόσμια ύφεση όταν δέχτηκε επίθεση από άγνωστους με ρόπαλα. Έξω απ' την αίθουσα ο Λαμπράκης χτυπήθηκε από τρίκυκλο και τελικά εξέπνευσε στις 27 Μαΐου. Ο Λαμπράκης είχε συμμετοχή σε ειρηνιστικές πορείες τον Απρίλιο του 1963 στην Αθήνα, κι ήταν απ' τα κεντρικά πρόσωπα στην εκδήλωση για την Πρωτομαγιά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Το 1976, πάλι πρώτη Μαΐου, είχαμε το θάνατο του Αλέκου Παναγούλη σε τροχαίο. Ο Αλέκος Παναγούλης έχει μείνει στην ιστορία σαν σύμβολο της αντίστασης κατά της χούντας για την απόπειρα δολοφονίας ενάντια στον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο, με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού , τον Αύγουστο του 1968. Είχε συλληφθεί άμεσα και είχε τελειώσει την απολογία του με τη φράση "Δεν υπάρχει, κύριοι στρατοδίκαι, ωραιότερο κύκνειο άσμα για κάθε αγωνιστή, από τον επιθανάτιο ρόγχο μπροστά στα πολυβόλα του εκτελεστικού αποσπάσματος της τυραννίας". Η παγκόσμια κατακραυγή της δίκης απέτρεψε την εκτέλεση του Παναγούλη. Στη φυλακή βασανίστηκε μέχρι την απελευθέρωσή του. Η αμνηστία που έδωσε ο Παπαδόπουλος τον Αύγουστο του 1973 κάλυπτε και τον Αλέκο Παναγούλη. Η συγκυρία του θανάτου του Παναγούλη σε τροχαίο χαρακτηρίζεται από πολλούς ιδιαίτερα ύποπτη, επειδή μόλις λίγο καιρό πριν το θάνατό του, είχε φέρει στη δημοσιότητα στοιχεία από τα μυστικά αρχεία της ΕΣΑ. ΒΙΝΤΕΟ:1 ΜΑΙΟΥ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ(ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ): ΠΑΓΩΣΕ Η ΤΣΙΜΙΝΙΕΡΑ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ(ΜΑΝΟΥ ΛΟΙΖΟΥ-ΦΩΝΤΑ ΛΑΔΗ): Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡ-ΜΕΝΤΙΟΥ-ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ: ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ,Α'ΜΕΡΟΣ-ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ(ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ-ΜΙΚΗ ΘΕΩΔΟΡΑΚΗ): ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ,Β'ΜΕΡΟΣ-ΜΑΙΡΗ ΛΙΝΤΑ(ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ-ΜΙΚΗ ΘΕΩΔΟΡΑΚΗ): ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ,Γ'ΜΕΡΟΣ-ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ/ΜΑΙΡΗ ΛΙΝΤΑ(ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ-ΜΙΚΗ ΘΕΩΔΟΡΑΚΗ): ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ(ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ): ΜΑΛΛΙΑ ΣΓΟΥΡΑ-ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΝΔΗΣ:

Tuesday, April 28, 2009

28/4/1986-28/4/2009:ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ.23 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ!


Ηταν 28/4/1986 οταν εγινε εκεινο το τραγικο δυστύχημα:Η διαρροή ραδιενεργειας απο πυρηνικό σντιδραστηρα στο Τσερνομπιλ...Εκ τοτε εχουν υπαρξει πολλες συνεπειες,καποιες εκ των οποιων,τραγικες.Οπως οι τερατογενεσεις που συμβαινουν ακομα και σημερα...Ας θυμιθουμε ομως τα γεγονοτα εκεινης της αποφραδας-για τον κοσμο-ημερας: Τα ξημερώματα της 26ης Απριλίου 1986, τεχνικοί του πυρηνικού σταθμού «Βλαντίμιρ Ιλιτς Λένιν», στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας, αποπειράθηκαν να κάνουν ένα πείραμα για να ελέγξουν τα συστήματα ασφαλείας.
Στο πλαίσιο αυτού του πειράματος έκλεισαν τα αυτόματα συστήματα ρύθμισης της ισχύος της τέταρτης μονάδας του σταθμού, καθώς και τα συστήματα ασφαλείας, αφήνοντας ωστόσο τον αντιδραστήρα να λειτουργεί με το 7% της ισχύος του.
Στη 1.20 το πρωί η αλυσιδωτή αντίδραση στον αντιδραστήρα της τέταρτης μονάδας προκάλεσε διαδοχικές εκρήξεις, οι οποίες τίναξαν στον αέρα το κάλυμμα του αντιδραστήρα.
Τεράστιες ποσότητες ραδιενεργού υλικού εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα.
Η σοβιετική κυβέρνηση αποπειράθηκε να συγκαλύψει το δυστύχημα, αλλά στις 28 Απριλίου σουηδικοί σταθμοί παρατήρησης άρχισαν να καταγράφουν υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας και απαίτησαν μια εξήγηση.
Η σοβιετική κυβέρνηση τότε παραδέχθηκε ότι υπήρξε ένα «μικρό ατύχημα».

Πέντε ημέρες μετά την καταστροφή, οι ανώτατοι αξιωματούχοι στο Κίεβο, διαβεβαίωναν τους κατοίκους ότι δεν βρίσκονταν σε κίνδυνο και τα παιδιά κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης προκειμένου να λάβουν μέρος στην ετήσια παρέλαση της Πρωτομαγιάς.
Εναν μήνα μετά, το Τσέρνομπιλ απελευθέρωνε καθημερινά ραδιενέργεια. Χρειάστηκαν 7.000 τόνοι μετάλλου και 400.000 κυβικά μέτρα σιδηροπαγούς σκυροδέματος προκειμένου να θαφτούν οι εκατοντάδες τόνοι πυρηνικών καυσίμων και ραδιενεργών συντριμμιών μέσα σε μια σαρκοφάγο.
H ραδιενέργεια που εκλύθηκε στο Τσερνομπίλ είναι τουλάχιστον 200 φορές μεγαλύτερη από την ραδιενέργεια που εκλύθηκε στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αθροιστικά.
Γιατροί και άλλοι επιστήμονες ξεκίνησαν αλλόφρονες να διαγράφουν κύκλους στον χάρτη της Ευρώπης με το Τσέρνομπιλ στο κέντρο.

Στη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, τουλάχιστον 400.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όμως έξι εκατομμύρια ζουν ακόμα στις μολυσμένες ζώνες.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 8,4 εκατομμύρια άνθρωποι στις τρεις αυτές χώρες έχουν εκτεθεί στη ραδιενέργεια και έχει μολυνθεί έκταση 150.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ίση με τη μισή έκταση της Ιταλίας.
Το κόστος του μεγαλύτερου πυρηνικού ατυχήματος στην Ιστορία ξεπέρασε τα 358 δισ. δολάρια, ενώ περίπου 33.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα εξαιτίας των συνεπειών του.

Η καταστροφή του Τσερνομπίλ έχει επιφέρει μία μαζική αύξηση των καρκίνων, κυρίως του θυρεοειδούς, στις τρεις χώρες που επλήγησαν περισσότερο. Μεταξύ των 650.000 εργατών που μετείχαν στις εργασίες καθαρισμού γύρω από τον κεντρικό σταθμό του Τσέρνομπιλ, ο καρκίνος του θυρεοειδούς είναι τέσσερις με πέντε φορές πιο αυξημένος από τα φυσιολογικά επίπεδα.
Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρκίνου του Θυρεοειδούς εκτιμά ότι χιλιάδες παιδιά που έχουν εκτεθεί στη ραδιενέργεια θα εμφανίσουν καρκίνο του θυρεοειδούς στα επόμενα 30 χρόνια.
Η πλήρης καταμέτρηση των θυμάτων του Τσερνόμπιλ δεν μπορεί ποτέ να γίνει, επειδή η ραδιενέργεια διεισδύει αθόρυβα στο ανθρώπινο σώμα και θέλει τον χρόνο της προτού σκοτώσει τα θύματά της. ΒΙΝΤΕΟ:ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ-ΓΡΗΝΠΙΣ: ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ 2-ΠΡΟΣΟΧΗ!ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ!: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ-ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΝΑΝΕ...: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ 2-ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΝΑΝΕ...: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ 3-ΠΡΟΣΟΧΗ!!ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚΑΡΟΥΝ!!: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ 4-ΠΡΟΣΟΧΗ!!ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚΑΡΟΥΝ!!!: Τα λογια σε αυτη την περιπτωση ειναι περιττα...Μονο δυο λεξεις....Ποτε ξανα!....

Saturday, April 25, 2009

ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΑΜΑ ΓΑΤΑ ΜΕ 5 ΜΩΡΑΚΙΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΣΤΗ ΖΗΝΩΝΟΣ!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ!!!Βρεθηκαν χτες σε αφετηρια λεωφορειου στην οδο Ζηνωνος 30,μια μαμα-γατα και 5 μωρακια γατακια με κλειστα ματακια.Τα πηραμε με μια κοπελα γιατι κινδυνευαν εκει που ηταν και φιλοξενουνται για το Σαββατοκυριακο απο κτηνιατρο αλλα απο Δευτερα δεν εχουμε που να τα παμε!Στον δρομο δεν γινετε να ξαναγυρισουν!Εγω δεν μπορω να τα παρω γιατι εχω 2 σκυλαρους και η κοπελα εχει ηδη 6 γατες!!ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!!ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ: 694 688 5240-ΚΩΣΤΑΣ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!

Thursday, April 23, 2009

ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΚΤΗΝΗ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ!ΕΡΙΞΑΝ ΟΞΥ ΣΕ ΣΚΥΛΟ!!!


ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΚΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ Στις 21-4-2009, ούρλιαξε πάλι ο κακόμοιρος ο Προμηθέας. Ούτε 1 έτους δεν είναι και έχει δηλητηριαστεί 2 φορές, έχει χτυπηθεί από αυτοκίνητο, έχει χτυπηθεί από τους κατοίκους της Σκάλας Καλλονής κατ' επανάληψη. Αυτή τη φορά του ρίξανε οξύ στο πρόσωπο. Βρίσκεται στην αγκαλιά της Κιβωτού και ψάχνει απεγνωσμένα για σπίτι, μετά την θεραπεία του. Παρακαλώ, βοηθήστε τον.

Αυτή τη στιγμή φιλοξενείται σε φιλικό petshop, στην Μυτιλήνη (ΤΟ ΓΙΑΤΑΚΙ) γιατί έχει ανάγκη από καθαρό περιβάλλον, περιορισμό, καθημερινή (2 φορές) καθαριότητα των πληγών, και την αντιβίωση του. Αν μπορεί κάποιος να αναλάβει την φιλοξενία του τώρα, ή μετά την θεραπεία του έως ότου βρει σπίτι, θα ήταν υπέροχο!


Για όποιον θέλει και μπορεί να βοηθήσει:
Επικοινωνία
Βασιλεία Μαυραγάννη
E-mail: vasmavra@yahoo.gr
Τηλ. 6937400469 //ΜΠΟΥΚΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΖΩΑΚΙΑ.ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ:ΚΡΗΤΗ,ΛΕΣΒΟΣ,ΠΟΡΟΣ,ΛΕΥΚΑΔΑ,ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ,ΙΚΑΡΙΑ.ΑΝ ΘΥΜΗΘΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ.ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ,Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ!ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!

Tuesday, April 21, 2009

ΕΦΥΓΕ Η ΜΠΕΑΤΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Εφυγε απο την ζωη,χτες το πρωι στις 9 η μεγαλη μας ηθοποιος,Μπεατα Ασημακοπουλου, προδωμενη απο την καρδια της,στο νοσοκομειο που μεταφερθηκε επειτα απο καρδιακη προσβολη.Το kinwniawramiden τιμα την μεγαλη μας ηθοποιο και κανει ενα αφιερωμα εις μνημην της. Α'ΜΕΡΟΣ: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Φοίτησε στη Σχολή του Τάκη Μουζενίδη, με καθηγητές την Ελένη Χαλκούση, τον Γιάννη Φλερύ, την Ελένη Τσουκαλά. Πρωτοεμφανίστηκε στο Θέατρο στο" Δημόσιο Σκάνδαλο" και στον κινηματογράφο το 1955 στην ταινία "Καταδικασμένη κι΄ απ΄ το παιδί της". Ακολούθησε μεγάλη καριέρα στον κινηματογράφο με γνωστές ταινίες όπως" η Καφετζού, ο Λεφτάς , Άλλος για το εκατομμύριο, ο Εμποράκος, Για ποιόν χτυπά η Κουδούνα" και πολλές άλλες. Το 1960 παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Ορέστη Λάσκο και απέκτησαν ένα γιο. Β'ΜΕΡΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ:ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΟΥΔΟΥΝΑ-ΔΙΟΝ.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ,ΜΠΕΑΤΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΠΕΑΤΑ....:

Monday, April 20, 2009

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΣΧΑ!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!ΤΟ kinwniawramiden το γλενταει!!! ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ'ΝΑ ΜΕΡΟΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ: ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ: ΜΕΣ'ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΝΗΣΙΑ-ΕΡΜΗΝΕΙΑ:Η ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ: ΑΜΟΡΓΙΑΝΟ ΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑ-ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ,1985: ΕΓΙΑ ΜΟΛΑ ΓΙΑ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ'ΠΕ ΤΟ ΝΑΙ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ-ΕΛΕΝΗ ΛΕΓΑΚΗ-ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΝΑ'ΣΑΝ ΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ-ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ(ΚΛΑΡΙΝΟ:ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ): Τ'ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ Η ΜΑΝΑ:

Saturday, April 18, 2009

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!-ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ,Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ


Αναστα ο Θεος,κρινων την γην οτι συ κατακληρονομησεις εν πασι τοις εθνεσι...... Δευτε λαβετε φως εκ του ανεσπερου φωτος και δοξασατε Χριστον τον ανασταντα εκ νεκρων... Χριστος ανεστη εκ νεκρων,θανατω θανατον πατησας και τοις εν τοις μνημασι ζωην χαρισαμενος..... Χριστος ανεστη αδελφοι!!Ειθε η ανασταση του Κυριου να φερει γαληνη στις καρδιες μας και στις ψυχες ημων.Αδελφοι αγαπατε αλληλους!Και οπως ελεγε και ο Κυριος:μπορει να σας ραπισουν,να σας πτυσουν,να σας περιγελασουν ομως εσεις δειξτε συνεση και αγαπατε αλληλους,γιατι οποιος μαρτυρησει δια εμε,κι αν ακομα πεθανει θα ζησει.Θα ζησει αλλα οχι στη γη αλλα κοντα μου εν τω Παραδεισω!Χριστος Ανεστη αδελφοι με υγεια,αγαπη,ευτηχια και πανω απο ολα Πιστη στον Κυριο για να μας δεχτει κοντα του,οταν ελθει εν τη Βασιλεια Του...ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!Το kinwniawramiden σας ευχεται το Χριστος Ανεστη και τα χρονια πολλα.Και με προσοχη στους δρομους για να μη θρηνησουμε κι αλλα θυματα σε αυτην την εορταστικη μας εξοδο.

Friday, April 17, 2009

Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ....Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΘΡΗΝΟΣ


Η ζωη εν ταφω κατετεθης,Χριστε,και αγγελων στρατιαι εξεπληττοντο.συγκαταβασιν δοξαζουσαι την σην. Η ζωη πως θνησκεις;πως και ταφω οικεις;του θανατου το βασιλειον λυεις δε,και του Αδου τους νεκρους εξανιστας.... Αξιον εστι μεγαλυνειν Σε τον Ζωοδοτην,τον εν τω Σταυρω τας χειρας εκτειναντα και συντριψαντα το κρατος του εχθρου.Αξιον εστι μεγαλυνειν Σε των Παντων Κτιστην τοις Σοις γαρ παθημασιν εχομεν,την απαθειαν ρυσθεντες της φθορας..... Αι γενεαι πασαι υμνον την ταφη σου προσφερουσιν Χριστε μου.Καθελων σε του ξυλου ο Αριμαθαιας εν ταφω σε κηδευει.Ους εθρεψε το μαννα,εκινησαν την πτερναν κατα του ευεργετου..... Ομως τα εγκωμια εχουν ψαλλει και αρκετοι αξιολογοι ερμηνευτες,μεταξυ αυτων και ο Νικος Ξυλουρης: Η Δημητρα Γαλανη: Η Γιωτα Βεη: Ο Νοτης Σφακιανακης: Και η Γλυκερια: Δευτε ειδωμεν την ζωη ημων εν ταφω.Ο σταυρωθεντας δι ημας Χριστος ταφεντας εν ταφω απο τον Ιωσηφ τον εν Αριμαθαιας μετα του Νικοδημου...Δευτε ειδωμεν την ζωη ημων εν ταφω αδελφοι και ας μετανοησουμε για τα αμαρτηματα ημων σημερον δια να σωσουμε τις ψυχες μας οταν ελθει εν τη Βασιλεια του...Μνησθητι μου Κυριε οταν ελθεις εν τη Βασιλεια σου ειπε ο ληστης και αποκριθει ο Κυριος:Αληθεια λεγω σου,σημερα εσυ ελθεις μετ εμου εν τω παραδεισω..Αδελφοι ο ληστης εσωσε την ψυχη του γιατι πιστεψε στον Κυριο και Εκεινος συγχωρεσε τις αμαρτιες και τα ανομηματα του..Αν μπορουσε ο ληστης να σωθει,ποσο μαλλον εμεις αδελφοι μου.Ας μετανοησουμε λοιπον και ας ζητησουμε την συγχωρεση Του και να ειστε σιγουροι αδελφοι,πως ο Κυριος θα μας συγχωρεσει αρκει πραγματικα να μετανοησουμε.Πανω απο τον Σταυρο του μαρτυριου ο Κυριος ειπε εις τον Πατερα και Θεο του:Πατερα συγχωρεσε τους.Δεν ξερουν τι ποιουσιν..Ακομα και εκει,στον Σταυρο ζητησε να συγχωρεθουν αυτοι οι οποιοι Τον σταυρωσαν γιατι ο Κυριος ειναι μεγαλοψυχος και μας αγαπαει οσο κι αν τον πληγωνουμε και αν μετανοησουμε πραγματικα και ζητησουμε τη συγχωρεση Του,θα μας συγχωρεσει και θα ανοιξει δια ημας τις πυλες του Παραδεισου εινα ησελθουμε... Μνησθητι μου Κυριε οταν ελθεις εν τη Βασιλεια σου...

Thursday, April 16, 2009

ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΕ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ-Μ.ΠΕΜΠΤΗ,Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ


Εστησαν τα τριακοντα αργυρια,την τιμην του τετιμημενου,ον ετιμησαντο απο υιων Ισραηλ.Γρηγορειτε και προσευχεσθε,ινα μη εισελθητε εις πειρασμον'το μεν πνευμα προθυμον,η δε ψυχη ασθενης'δια τουτο γρηγορειτε...Εδωκαν εις το βρωμα μου χολην και εις την διψα μου εποτισαν με οξος'συ δε,Κυριε,αναστησον με και ανταποδωσω αυτοις... Σημερον κρεμαται επι ξυλου ο εν υδασι την γην κρεμασας(τρις).Στεφανον εξ ακανθων περιτιθεται ο των αγγελων βασιλευς.Ψευδη πορφυραν περιβαλλεται ο περιβαλλων τον ουρανον εν νεφελαις.Ραπισμα καταδεξατο ο εν Ιορδανη ελευθερωσας τιν Αδαμ. Ηλοις προσηλωθη ο Νυμφιος της Εκκλησιας.Λογχη εκεντηθη ο Υιος της Παρθενου.Προσκυνουμεν σου τα παθη Χριστε(τρις).Δειξον ημιν και την ενδοξον σου Αναστασιν.. Εξεδυσαν με τα ιματια μου και ενεδυσαν με χλαμυδα κοκκινην'εθηκαν επι την κεφαλην μου στεφανον εξ ακανθων και επι την δεξιαν μου χειρα εδωκαν καλαμον,ινα συντριψω αυτους,ως σκευη κεραμεως... Επι ξυλου βλεπουσα κρεμαμενον,Χριστε,σε των παντων κτιστην και Θεον,η σε ασπορως τεκουσα,εβοα πικρως'Υιε μου,που το καλλος εδυ της μορφης σου;ου φερω καθοραν σε,αδικως,σταυρουμενον'σπευσον ουν αναστηθι,οπως ιδω καγω σου την εν νεκρων τριημερον εξαναστασιν.... Σημερα Μ.Πεμπτη ο Κυριος μας περιφερετε απο τον Αννα στον Καιαφα και εν τελει στον Ποντιο Πιλατο ινα σταυρωθει εις κρανιου τοπον,τον λεγομενον και Γολγοθα.Οταν λοιπον αποφασισε ο Πιλατος,πηραν Αυτον οι στρατιωτες και εξυδισαν τα ιματια του και ενεδυσαν αυτον πορφυρην χλαμμυδα και εθικαν εις την κεφαλην Του,στεφανον εξ ακανθων και εβαλαν εις την χειρα του καλαμον και περιγελουσαν λεγοντας:Ιδου ο βασιλευς των Ιουδαιων,και επτυσαν αυτον και εραπισαν αυτον ως που ηρθε η ωρα να μεταβουν εις τον Γολγοθα οπου εσταυρωσαν τον Κυριον και αφου τον ενεδεσαν καρφωσαν με καρφια τις χειρες και τα ποδια Του.Μνησθητι μου Κυριε οταν ελθεις εν τη Βασιλεια σου.....

Tuesday, April 14, 2009

ΙΔΟΥ Ο ΝΥΜΦΙΟΣ ΕΡΧΕΤΕ.....Μ.ΤΡΙΤΗ


Ιδου ο νυμφιος ερχετε εν τω μεσω της νυκτος και μακαριος ο δουλος,ον ευρησει γρηγορουντα αναξιος δε παλι ον ευρησει ραθυμουντα.Βλεπε ουν ψυχη μου,μη τω υπνω κατενεχθης,ινα μη τω θανατω παραδοθης και της βασιλειας εξω κλεισθης αλλα ανανηψον κραζουσα"Αγιος,Αγιος,Αγιος ει ο Θεος προστασιαις των Ασωματων,σωσον ημας. Τον νυμφωνα σου βλεπω Σωτηρ μου κεκοσμημενον,και ενδυμα ουκ εχω ινα εισελθω εν αυτω λαμπρυνον μου την στολη της ψυχης,φωτοδοτα,και σωσον με. Σημερα Μεγαλη Τριτη εσπερας διαβαζετε το παρακατω πανεμορφο τροπαριο που δεν ειναι αλλο παρα μονο το Τροπαριον της Κασσιανης της Μοναχης: Κύριε, η εν πολλαίς αμαρτίαις
περιπεσούσα γυνή,
την σην αισθομένη θεότητα,
μυροφόρου αναλαβούσα τάξιν,
οδυρομένη, μύρα σοι προ
του ενταφιασμού κομίζει.
Οίμοι! λέγουσα, ότι νυξ μοι υπάρχει,
οίστρος ακολασίας,
ζοφώδης τε και ασέληνος,
έρως της αμαρτίας.
Δέξαι μου τας πηγάς των δακρύων,
ο νεφέλαις διεξάγων
της θαλάσσης το ύδωρ˙
κάμφθητί μοι προς τους στεναγμούς της καρδίας,
ο κλίνας τους ουρανούς, τη αφάτω σου κενώσει.
Καταφιλήσω τους αχράντους σου πόδας,
αποσμήξω τούτους δε πάλιν,
τοις της κεφαλής μου βοστρύχοις˙

ων εν τω παραδείσω Εύα το δειλινόν, κρότον
τοις ωσίν ηχηθείσα,
τω φόβω εκρύβη.

Αμαρτιών μου τα πλήθη,
και κριμάτων σου αβύσσους,
τις εξιχνιάσει, ψυχοσώστα Σωτήρ μου;
Μη με την σην δούλην παρίδης,
ο αμέτρητον έχων το έλεος.
Σημερα Μεγαλη Τριτη ο Κυριος μας ειναι ηδη στην Ιερουσαλημ και βαδιζει προς το εκουσιον παθος κανοντας θαυματα στο διαβα του αλλα και κυρητωντας το θελημα του Θεου και Πατερα του.Οι δε Φαρισαιοι και Γραμματεις πηγαιναν τακτικα και ρωτουσαν διαφορα για τον λογο του Θεου και οταν η απαντηση δεν τους αρεσε η τους αποστομωνε φευγανε για να σκεφτουν πως θα γινει να απαλλαγουν απο τον ανεπιθυμητο-για αυτους-Ιησου τον Ναζωραιο.Το kinwniawramiden θα ειναι μαζι σας καθ'ολη την Αγια και Μεγαλη εβδομαδα των παθων του Κυριου και θα πραγματοποιει συχνες αναρτησεις σχετικες με τις Αγιες ημερες της Μεγαλης εβδομαδος...