Thursday, July 26, 2007

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!!!.....PART 3

Ναρκωτικα!Μια μαστιγα που θεριζει.Εχει κοστισει τη ζωη σε χιλιαδες ανθρωπους μεχρι σημερα-στην πλειοψηφία τους νεοι ανθρωποι-και συνεχιζει να αφαιρει ζωες....Η μορφητους?Δεν ειναι μια δυστηχως....Ειναι πολλες:Ηρωινη(κατα τη γνωμη μου,η χειροτερη μορφη),Κοκαινη,Χασις,Κρακ,Εκσταση,Lsd κλπ. Ας τα δουμε λοιπον αναλυτικα:Ηρωινη: Τι συνεπειες εχει η χρηση Ηρωινης: Όταν η ηρωίνη έχει χάσει την επίδρασή της εμφανίζονται τα στερητικά συμπτώματα: ο χρήστης αισθάνεται άρρωστος, ιδρώνει και κρυώνει, έχει καταρροή, στομαχικούς πόνους και πόνους στα πόδια και τα χέρια. Πιθανά συμπτώματα είναι ο εμετός και η διάρροια. Τα συμπτώματα εξαφανίζονται μόλις γίνει ξανά χρήση ηρωίνης. Έτσι ο χρήστης εύκολα οδηγείται σε ένα φαύλο κύκλο. Ο ψυχολογική εξάρτηση σημαίνει ότι ο χρήστης θέλει εναγωνίως να κάνει χρήση της ουσίας και δεν αισθάνεται άνετα πια χωρίς αυτήν. Η ηρωίνη προκαλεί ψυχολογική εξάρτηση: καταπραΰνει τα πάντα, και τον σωματικό και τον ψυχολογικό πόνο, πράγμα που κάνει ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα (μοναξιά, ανεργία, κακοποίηση) επιρρεπείς στην ηρωίνη.
Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τη χρήση ηρωίνης;
Εκτός από την σωματική και ψυχολογική εξάρτηση η χρήση της ηρωίνης ενέχει τους ακόλουθους κινδύνους:

Α)Η υπερδοσολογία συχνά είναι θανατηφόρα εξαιτίας της αργής αναπνευστικής ανεπάρκειας που μπορεί να προκαλέσει. Υπερδοσολογία μπορεί να προκληθεί από τη λήψη μεγάλης ποσότητας ηρωίνης σε μία δόση, από τη λήψη της ίδιας δόσης που έπαιρνες πάντα αλλά μετά από μια περίοδο αποχής, από τη λήψη ηρωίνης που είναι ασυνήθιστα ανόθευτη.

Β)Φλεγμονή και λοιμώξεις εξαιτίας της απρόσεκτης χρήσης της ένεσης

Γ)Αποτυχία του χρήστη να ανακαλύψει παθήσεις που πιθανόν έχει επειδή η ηρωίνη καταπνίγει (συγκαλύπτει) τον πόνο.

Δ)Μη κανονικός έμμηνος κύκλος ο οποίος μπορεί ακόμα και να απουσιάσει τελείως.

Ε)Στερητικά συμπτώματα σε νεογέννητα μωρά εξαιτίας του εθισμού της μητέρας.

Ζ)Μερικές φορές θανατηφόρες συνέπειες όταν γίνεται χρήση ηρωίνης σε συνδυασμό με άλλα ναρκωτικά. Οι συνέπειες μπορούν να επιδεινωθούν και να οδηγήσουν σε θάνατο.
Κοκαινη-Κρακ:
Η κοκαίνη είναι ένα πολύ ισχυρό ναρκωτικό που προκαλεί άμεσα από την πρώτη κιόλας χρήση της έντονο εθισμό.

Η κοκαΐνη είναι ένα επικίνδυνο, λευκού χρώματος ναρκωτικό, το οποίο εξάγεται από τα φύλλα του θάμνου κόκα.

Προκαλεί ισχυρή ψυχική εξάρτηση και γι' αυτό όταν κάποιος δοκιμάσει την κοκαΐνη δεν μπορεί στη συνέχεια να ελέγξει ή να προβλέψει το βαθμό εξάρτησης που θα του προκληθεί.

Το κρακ είναι ναρκωτική ουσία, παράγωγο της κοκαΐνης, προκαλεί έντονο εθισμό στο χρήστη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάπνισμα.
Ο αριθμός των νέων που χρησιμοποιούν την κοκαΐνη σήμερα παρουσιάζει ανησυχητική αύξηση. Παράλληλα σημειώνεται αύξηση στον αριθμό των νέων που πεθαίνουν λόγω κοκαΐνης.

Ένας βασικός παράγοντας που συνέβαλε στο θλιβερό αυτό γεγονός, είναι ότι στο παράνομο εμπόριο η τιμή της κοκαΐνης παρουσιάζει μείωση της τάξης του 45%.

Επιπρόσθετα έχει λανθασμένα επικρατήσει η άποψη ότι η κοκαΐνη είναι ένα ήπιο ναρκωτικό χωρίς κινδύνους. Αυτό είναι λανθασμένο και πολλοί χρήστες δεν γνωρίζουν τα πολύ σοβαρά προβλήματα που προκαλεί στη σωματική και ψυχική υγεία.

Οι τρόποι με τους οποίους χρησιμοποιείται η κοκαΐνη περιλαμβάνουν την ενδοφλέβια χορήγηση, την εισπνοή από το ρουθούνι της μύτης και το κάπνισμα.

Όταν η κοκαΐνη εισάγεται στο ρουθούνι διαμέσου της εισπνοής, απορροφάται από τους ιστούς της μύτης και περνά εύκολα στην κυκλοφορία του αίματος.

Όταν κάποιος καπνίσει την κοκαΐνη, ο καπνός της εισάγεται μέσα στους πνεύμονες και από εκεί περνά πολύ γρήγορα και εύκολα μέσα στην κυκλοφορία του αίματος. Η κοκαΐνη περνά μέσα στο αίμα μέσω καπνίσματος τόσο γρήγορα όσο και όταν δίνεται με ενδοφλέβιο τρόπο.
Η κοκαΐνη είναι πολύ επικίνδυνη με οποιονδήποτε τρόπο χρησιμοποιηθεί.

Φαίνεται όμως ότι ο εθισμός που προκαλεί, αναπτύσσεται γρηγορότερα όταν η ουσία λαμβάνεται μέσω καπνίσματος (κρακ) παρά όταν γίνεται από το ρουθούνι της μύτης.

Το κάπνισμα της κοκαΐνης (κρακ) επιτρέπει σε εξαιρετικά ψηλές ποσότητες της ουσίας αυτής να φτάσουν πολύ γρήγορα στον εγκέφαλο. Γι' αυτό προκαλεί άμεσα ένα πολύ έντονο αίσθημα ψηλής ευφορίας.

Οι χρήστες της κοκαΐνης που την χρησιμοποιούν με τον ενδοφλέβιο τρόπο, κινδυνεύουν να μολυνθούν ή να μεταδώσουν τον ιό HIV και να προσβληθούν από το AIDS.

Η κοκαΐνη είναι μια πολύ ισχυρή διεγερτική ουσία του κεντρικού νευρικού συστήματος. Παρεμβαίνει στο μεταβολισμό της ντοπαμίνης που είναι μια χημική ουσία που εμπλέκεται στο σύστημα του εγκεφάλου που μας κάνει να νιώθουμε ικανοποίηση.

Σε κλινικό επίπεδο η κοκαΐνη προκαλεί συστολή των περιφερειακών αγγείων του αίματος, διαστολή της κόρης του ματιού, αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, ταχυκαρδία και ψηλή πίεση. Επίσης δημιουργείται μια κατάσταση ευφορίας που περιλαμβάνει υπερδιέγερση, μείωση της κούρασης και διαύγεια πνεύματος.

Η διάρκεια των αισθημάτων ευφορίας που προκαλεί η κοκαΐνη εξαρτάται από τον τρόπο χορήγησης της. Ο τρόπος χορήγησης της επηρεάζει την ταχύτητα απορρόφησής της. Όσο πιο γρήγορα απορροφάται τόσο πιο γρήγορα δημιουργεί ένα έντονα ψηλό αίσθημα ευφορίας και ικανοποίησης. Όμως όσο πιο γρήγορη είναι η απορρόφηση τόσο πιο μικρή είναι η διάρκεια της δράσης της.

Τα αισθήματα ευφορίας διαρκούν από 15 έως 30 λεπτά μετά από την εισπνοή της κοκαΐνης από το ρουθούνι ενώ διαρκεί μόνο από 5 έως 10 λεπτά μετά από το κάπνισμά της.
Εκείνο που συμβαίνει είναι ότι με την παρατεταμένη και επαναλαμβανόμενη χρήση της κοκαΐνης, μειώνεται η διάρκεια της δράσης της και της διέγερσης που προκαλεί .

Δημιουργείται γρήγορα μια κατάσταση ανθεκτικότητας και οι εθισμένοι χρήστες επιζητούν να νιώσουν εκείνο που ένιωσαν τη πρώτη φορά χωρίς να το καταφέρνουν. Οδηγούνται έτσι στο να παίρνουν ψηλότερη δόση.

Τα αισθήματα ευφορίας, ικανοποίησης και ενδυνάμωσης που προκαλεί η κοκαΐνη είναι τόσο δυνατά που προκαλούν στο χρήστη μια ισχυρή εξάρτηση παρά το γεγονός ότι δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα υγείας και επιζήμιες κοινωνικές συνέπειες.

Μερικοί χρήστες της ουσίας αυτής αναφέρουν ότι νιώθουν αισθήματα ανησυχίας, νευρικότητας, ερεθιστικότητας και αγωνίας.

Επίσης σε ορισμένες σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να επέλθει ξαφνικός θάνατος κατά την πρώτη χρήση της κοκαΐνης. Ο ξαφνικός αυτός θάνατος μπορεί να συμβεί και μεταγενέστερα σε οποιαδήποτε στιγμή κατά την οποία λαμβάνεται η ουσία αυτή. Είναι αδύνατον να προβλεφθεί εκ των προτέρων πια άτομα είναι περισσότερο επιρρεπή για να υποστούν ξαφνικό θάνατο.

Οι ψηλές δόσεις και η παρατεταμένη χρήση της κοκαΐνης μπορεί να προκαλέσουν παράνοια. Το κάπνισμα του κρακ, μπορεί να προκαλέσει μια ιδιαίτερα επιθετική παρανοϊκή συμπεριφορά.

Όταν οι χρήστες προσπαθήσουν να διακόψουν τη χρήση της πολύ συχνά παθαίνουν κατάθλιψη. Αυτό τους οδηγεί στο να ξαναπάρουν κοκαΐνη για να ξεφύγουν από την κατάθλιψη αυτή.

Η εισπνοή της κοκαΐνης από το ρουθούνι για μεγάλη χρονική περίοδο μπορεί να προκαλέσει εξελκώσεις στις βλεννογόνους της μύτης και να προκαλέσει βλάβες στο διάφραγμα μέχρι σημείου που να το καταστρέψει.

Οι θάνατοι που σχετίζονται με τη χρήση της κοκαΐνης οφείλονται σε καρδιακές ανακοπές ή σε σπασμούς που ακολουθούνται από αναπνευστική ανακοπή. Πολλοί χρήστες της κοκαΐνης δεν γνωρίζουν τις τοξικές επιδράσεις της πάνω στην καρδία.
Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι ο αριθμός των νέων που παρουσιάζουν προβλήματα καρδίας και ψηλής πίεσης λόγω κοκαΐνης, αυξάνεται.

Η συστηματική και παρατεταμένη χρήση της λόγω εθισμού, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων.

Σε στατιστικές που αφορούν τμήματα επειγόντων περιστατικών φαίνεται ότι ο 1 στους 3 νέους κάτω των 30 ετών που εξετάζεται για πόνους στο στήθος είναι χρήστης κοκαΐνης που έχει υποστεί πρόβλημα καρδίας.

Ένας πολύ μεγάλος και σημαντικός κίνδυνος προκύπτει όταν λαμβάνεται ταυτόχρονα η κοκαΐνη μαζί με αλκοόλ. Γίνεται μέσα στο συκώτι μια χημική αντίδραση μεταξύ των δύο αυτών ουσιών και παράγεται μια τρίτη η κοκαεθυλένη.

Η κοκαεθυλένη ενδυναμώνει τη δράση της κοκαΐνης με αποτέλεσμα να δημιουργεί περισσότερη ευφορία αλλά πιθανόν να αυξάνει ταυτόχρονα και τον κίνδυνο ξαφνικού θανάτου.

Το γεγονός ότι η χρήση της κοκαΐνης έχει ξαπλωθεί πάρα πολύ, έχει ανησυχήσει έντονα τις αρχές διεθνώς. Έχουν κατά τα τελευταία χρόνια γίνει πολλές προσπάθειες να βρεθούν φάρμακα που να μειώνουν ή να σταματούν την δράση της κοκαΐνης.

Επίσης γίνονται προσπάθειες για να βρεθούν φάρμακα που θα μπορούν να μειώνουν την ακατάσχετη επιθυμία που νιώθουν για την ουσία αυτή εθισμένοι χρήστες. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή φάρμακα τα οποία αξιολογούνται μέσα στα πλαίσια θεραπευτικών δοκιμών για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά τους. LSD: Τι είναι το Ελ Ες Ντί (LSD);
Μία χημική ουσία της οποίας ολόκληρο το όνομα
είναι διαιθυλαμίδη του λυσεργικού οξέος, και
εμφανίζεται σε υγρή μορφή, σε χάπι, εμποτισμένη
σε στυπόχαρτο ή σε ζελατίνη τετράγωνου
σχήματος, ενώ σπανιότερα γίνεται ενδοφλέβια
χρήση της.
Ονομάζεται αλλιώς Άσιντ (αγγλική λέξη για το
οξύ), Τριπ κ.α. Παρασκευάζεται συνθετικά από
ένα μύκητα. *
Τι επιδράσεις έχει;
Προκαλεί μια ολοκληρωμένη ψυχεδελική εμπειρία
που οι χρήστες ονομάζουν «ταξίδι» που μπορει να
διαρκέσει μέχρι και 12 ώρες. Οι επιδράσεις
αρχίζουν συνήθως να γίνονται αισθητές μέσα σε
μία ώρα μετά τη λήψη, με τάση να γίνονται πιο
έντονες για τις δύο επόμενες ώρες, αγγίζοντας το
αποκορύφωμα για ένα διάστημα 1 μέχρι 3 ώρες (5,
εάν είναι πολύ δυνατή η δόση) με αρκετές ώρες
εξασθένισης που ακολουθούν μέχρι την
επαναφορά στη φυσιολογική κατάσταση, προτού
γίνει εφικτός ο ύπνος. Οι πιο συχνές
ψευδαισθήσεις είναι η παρουσία μιας πλημμύρας
χρωμάτων που επιπλέουν στην ατμόσφαιρα,
γνωστή με το όνομα Σκοτσέζικη Ομίχλη. Παρ’ όλο
που ο χρήστης μπορεί να δει χρωματιστά
πράγματα που δεν είναι εκεί, δεν υπάρχει
περίπτωση να χάσει την αίσθηση του
περιβάλλοντος που βρίσκεται. Αρκετά από τα
προβλήματα που αποδίδονται σε αυτή την ουσία,
όπως περιστατικά ανθρώπων που έχασαν τον
έ λ ε γ χ ο κ α ι ε ί χ α ν ά σ χ η μ α
«ταξίδια» (παραισθήσεις), ήταν αποτέλεσμα των
υπερβολικά ισχυρών δόσεων που είχαν πάρει. Μια
ισχυρή δόση μπορεί να προκαλέσει στο χρήστη
την επιθυμία να μείνει ακίνητος, ενώ μία
συνηθισμένη δόση μπορεί να προκαλέσει κέφι για
χορό και διασκέδαση και όχι ενδοσκόπηση. Οι
επιδράσεις μπορεί να διαφέρουν από χρήστη σε
χρήστη ανάλογα με το αν κάποιος έχει ήδη
αποκτήσει ένα σχετικό βαθμό οικειότητας με την
ουσία μέσω προηγούμενης εμπειρίας του. Οι
φήμες που
κυριαρχούσαν παλιότερα πως το LSD μπορεί να
προκαλέσει βλάβη στα χρωμοσώματα με
αποτέλεσμα τη γέννηση δύσμορφων παιδιών δεν
βασίζονται σε καμία επιστημονική ή πειραματική
βάση ή δεδομένο. Σύμφωνα με κάποιες εκθέσεις,
ο χρήστης μπορεί να αισθανθεί ότι τριπάρει ξανά,
μήνες μετά την εμπειρία του πραγματικού
τριπαρίσματος (χρήσης). Αυτό οι χρήστες το
αποκαλούν Φλας Μπακ, κάτι ανάλογο με τις
αναμνήσεις που μας δημιουργεί ένα τραγούδι που
έχουμε συνδυάσει με κάποιο εξαιρετικό γεγονός
της ζωής μας. Το LSD είναι μια τυπική
ψυχεδελική ουσία. Ενισχύει οτιδήποτε
αισθάνεστε. Τα χρώματα στα αντικείμενα
τριγύρω γίνονται πιο φωτεινά και βαθιά. Οι
χρήστες το περιγράφουν σα να παίζεις σε μια
έγχρωμη ταινία, με επιπλέον χρώματα να
πλανιούνται στον αέρα. Μεταβάλλει τον τρόπο
με τον οποίο ο χρήστης αντιλαμβάνεται τον
εαυτό του και το περιβάλλον του, προσδίδοντας
μια διάσταση που δεν υπήρχε ποτέ πριν.
Οτιδήποτε κι αν παρατηρήσει ή σκεφτεί θα
αποκτήσει τεράστια σημασία. Το LSD έχει μια
δριμύτητα στις επιδράσεις του. Ο χρήστης μπορεί
να βυθιστεί σε καταθλιπτικές σκέψεις και
εικόνες, αν έχει αυτή την προδιάθεση. Μπορεί
κάποιος να νιώσει το αίμα να ρέει μέσα του και
τηνενέργεια τριγύρω του, και μερικές φορές να
βιώσει εκρηκτικές ψευδαισθήσεις. Ένα
φυσιολογικό φως μπορεί να φανεί πως φέγγει με
διαφορετικά χρώματα. Η συγκεκριμένη ουσία δεν
έχει επιθυμητά αποτελέσματα, αν καταναλωθεί
δύο συνεχόμενες μέρες. Λειτουργεί με το να
ελευθερώνει στον εγκέφαλο ουσίες του τύπου της
Αδρεναλίνης, αλλά ο εγκέφαλος έχει
συγκεκριμένο απόθεμα αυτών των ουσιών και,
μόλις αυτό καταναλωθεί, χρειάζεται αρκετές
εβδομάδες για να αναπαραγάγει καινούργια
ποσότητα. Το LSD λειτουργεί σαν καταλύτης,
ενεργοποιεί δηλαδή ό,τι υπάρχει. Η νευροχημική
δράση του LSD στον εγκέφαλο, σχετίζεται
περισσότερο με την ουσία Σεροτονίνη, που είναι
βασικός νευροδιαβιβαστής και που είναι χημικά
ανάλογη της Ψιλοκυβίνης. Άλλοι κίνδυνοι:
Αυτή η ουσία δεν επιδρά στο σώμα αλλά, κυρίως,
στον εγκέφαλο. Για αυτό το λόγο ονομάζεται
ψυχεδελική ουσία. Ο ορισμός προέρχεται από τις
ελληνικές λέξεις - ψυχή και δηλώνω.
Το ναρκωτικό αυτό αποκαλύπτει τον ψυχισμό του
χρήστη. Έχει επίδραση όχι μόνο στις αισθήσεις
αλλά και στα συναισθήματα. Όταν αναμιχθεί με
άλλα ναρκωτικά και αλκοόλ μπορεί να αποβεί
μοιραία. Εκσταση:
Η καταστροφική δράση των ναρκωτικών στον εγκέφαλο επηρεάζει πολλές βασικές λειτουργίες.

Η μνήμη, η προσοχή, η συγκέντρωση και η ικανότητα ενός ατόμου να διεξάγει μια συνομιλία εξασθενούν και αδυνατίζουν σε σημείο που να παρουσιάζουν σοβαρές μειονεξίες και ανεπάρκειες.

Ναρκωτικά όπως η κάνναβις και το χάπι έκσταση (μεθαμφεταμίνη) φαίνεται ότι έχουν τα πρωτεία στην πρόκληση βλάβης στη μνήμη και στη συγκέντρωση.

Δυστυχώς τα δύο αυτά ναρκωτικά είναι ευρέως διαδεδομένα και η χρήση τους αυξάνεται και εξαπλώνεται ανησυχητικά στους νέους σε πολλές χώρες του κόσμου.
Οι ιατρικές και επιδημιολογικές έρευνες κατά τα τελευταία χρόνια τεκμηριώνουν πλέον με ένα ταχύ ρυθμό τις νοσηρές καταστροφικές δράσεις που έχουν τα διάφορα ναρκωτικά πάνω στον ανθρώπινο εγκέφαλο και τις μόνιμες αναπηρίες που προκαλούν.

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό Journal of the American Medical Association, έδειξε ότι οι χρήστες καννάβεως παρουσιάζουν εξασθένηση της μνήμης και της προσοχής τους με χειροτέρευση των γνωστικών τους ικανοτήτων.

Οι ανεπάρκειες και οι μειονεξίες που παρατηρήθηκαν στους χρήστες καννάβεως στην πιο πάνω έρευνα, επιδεινώνονταν με την πάροδο του χρόνου. Η αύξηση του χρόνου και της συνολικής ποσότητας καννάβεως που χρησιμοποιούσε ένας χρήστης, συσχετιζόταν με περισσότερες βλάβες στις διανοητικές ικανότητες του χρήστη.

Άλλες πρόσφατες ανάλογες έρευνες που έγιναν για το ναρκωτικό έκσταση, του οποίου δυστυχώς η χρήση αυξάνεται ραγδαία μεταξύ των νέων, έδειξαν και άλλης μορφής βλάβες στον εγκέφαλο.

Εκτός από τη μείωση της μακροπρόθεσμης μνήμης το έκσταση αποδείχθηκε ότι επηρεάζει την ικανότητα του χρήστη να μπορεί να διεξάγει μια κανονική συνομιλία.

Στη μέση μιας φράσης χάνουν τη ροή της σκέψης τους, διακόπτουν και επαναλαμβάνουν πράγματα που ήδη έχουν πει αρκετές φορές. Παρουσιάζουν κενά μνήμης που έχουν σχέση με απλά πράγματα της καθημερινής ζωής.

Φαίνεται ότι και με το έκσταση όπως και με την κάνναβις, τα προβλήματα επιδεινώνονται με την αύξηση του χρόνου και της ποσότητας που καταναλώνει ο ναρκομανής.

Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Psychiatry ασχολήθηκε με ένα ιδιαίτερα τοξικό και ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του ναρκωτικού έκσταση.
Το έκσταση έχει την ιδιότητα να αδρανοποιεί την ικανότητα του χρήστη να λέγει όχι στο ναρκωτικό.

Η μεθαμφεταμίνη που είναι η χημική ουσία που περιέχει το έκσταση, είναι ένα πολύ ισχυρό διεγερτικό της έκκρισης ντοπαμίνης από τον εγκέφαλο. Η ντοπαμίνη ερεθίζει τους υποδοχείς στον εγκέφαλο που έχουν σχέση με δραστηριότητες που προκαλούν ευχαρίστηση.

Μετά από τη λήψη της μεθαμφεταμίνης και της μαζικής έκκρισης ντοπαμίνης ακολουθεί μια πολύ έντονη κατάσταση υπερδιέγερσης στον οργανισμό που μπορεί να διαρκέσει ασταμάτητα για χρονικό διάστημα που ποικίλει από μερικές ώρες μέχρι δύο μέρες.

Ο χρήστης νιώθει ευφορία, έχει υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό του, μιλά πολύ, βρίσκεται σε μια κατάσταση συνεχούς ετοιμότητας και δεν νιώθει την κούραση.

Όμως η κατάσταση αυτή που δημιουργείται προκαλεί βλάβη στις καταλήξεις των νευρώνων του εγκεφάλου. Επιπρόσθετα, το έκσταση καθίσταται η μόνη ουσία που μπορεί πλέον να απελευθερώνει στον εγκέφαλο τη ντοπαμίνη, γεγονός που καθιστά τον χρήστη εξαρτώμενο του ναρκωτικού και του αφαιρεί την ικανότητα να λέγει όχι στο ναρκωτικό.

Tο θλιβερό αποτέλεσμα είναι ένας σταδιακός εκφυλισμός του εγκεφάλου του χρήστη. Παρατηρείται έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, μείωση της μνήμης, εγκατάσταση μιας μόνιμης κακής ψυχικής διάθεσης και προβλήματα στην κινητική δύναμη.

Οι βλάβες που προκαλούνται και εγκαθίστανται από το έκσταση, μπορούν εκτός από τα πιο πάνω να προκαλέσουν και νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως για παράδειγμα την ασθένεια του Parkinson.

Θα τελειώσουμε επισημαίνοντας το γεγονός ότι οι σύγχρονες επιδημιολογικές, απεικονιστικές και βιοχημικές έρευνες δείχνουν πλέον με περισσότερη ευκρίνεια τις καταστροφικές επιδράσεις που έχουν τα διάφορα είδη ναρκωτικών στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Οι χημικές δράσεις των ναρκωτικών δημιουργούν βλάβες στον εγκέφαλο που εξηγούν τα παροδικά εφήμερα αισθήματα ευφορίας, την εξάρτηση που δημιουργείται και τέλος τις πολλές φορές ανεπανόρθωτες μόνιμες αναπηρίες που προκαλούν στον ψυχικό, πνευματικό και διανοητικό κόσμο του χρήστη.

1 comment:

trying escape the truth said...

Η δική μου απορία είναι αφού όλα αυτά τα ξέρουν γιατί αγνοούν τα αρνητικά κρατάνε μόνο τα υποτιθέμενα "θετικά" και πέφτουν στην παγίδα ενός πανίσχυρου λόμπυ? Επίσης τα part 1 & 2 που είναι???!!!